en sy- og strikkeblogg

torsdag 10. desember 2009

Hentesett og laurbærhviling

Det er labert med blogginnlegg fra denne kanten for tia... Alt jeg lager går ned i den superhemlige "snart julegave"-esken. Så jeg får hvile litt på laurbærene så lenge: Jeg leste på en blogg for en liten stund siden om hentesett og minner i den forbindelse. Og en oppfordring til oss andre om å dele minnene om den lilles første kjøreturen. Denne oppfordringa sendte meg rett ned memory lane, og jeg måtte inn i skapet og hente fram de trygt bortpakkede minismå strikkeplaggene som var det første vi ikledde våre små:


Min første var en gutt, og det var jeg helt sikker på selv om vi ikke visste det sånn offisielt, hadde ikke sett det på UL eller blitt fortalt det av den høyt aktede legestanden. Jeg bare visste. Og strikket blått blått blått. 2 uker før termin fikk jeg plutselig dårlig samvittighet for at den bitte lille gutten min skulle komme ut som jente, og så måtte gå blåkledd sitt første leveår! Så jeg krampestrikket noen flere plagg. Men rosa? Ånei, SÅ dårlig samvittighet (eller sviktende tro) hadde jeg ikke. Grønt fikk duge! Nå, to sønner senere, er jeg glad jeg trodde på intuisjonen min, og har fått brukt plaggene masse!!

Den mer sjarmerende enn vakre frosken med navn Froske har vært en trofast følgesvenn fra dag en, og har opplevd både opperasjoner, flyreiser, overnattinger og alt annet spennende og litt skremmende på nært hold. Og har overlevd mange runder i vaskemaskinen... (o:

Det lyseblå settet strikket den kommende mormor, i deilig deilig babyull fra Rauma. Settet hadde engang en nydelig jakke også, men den klarte jeg på mystisk vis å krympe til det ugjennkjennelige. Heldigvis etter at to små gutter var ferdig med å bruke den. Lua har verdens beste passform for et lite skjørt hode.1. mann skrek sammenhengende det døgnet jeg var på barsel, og ble endelig heeelt stille da bilen kjørte sakte ut fra Haukeland. Pappan (og sjåføren) kjørte så forsiktig jeg aldri har sett før, om det var for å nyte den plutselige stillheten fra jr. eller om det var for å "sikre lasta" er uviss, men jeg tipper på det siste, om han vil innrømme det eller ei... (o:Minste mannen var en helt annen type. Han sov, sov, sov... Og var verdens mest tilfredse og rolige barn. Den stolte storebror besøkte oss på sykehuset sammen med mormor og morfar, og overleverte den blå kaninen, som fortsatt følger oss trofast.

Hentesettet strikket jeg de siste ukene før han kom, i babyull fra Dale og Lanett, etter en PT oppskrift, endret til raglanfell.

Så hva er DITT minne om den første kjøreturen til minstemann, og hva hadde h*n på seg?

10 kommentarer:

 1. Så fine babysett! Ingen av mine hadde noe hjemmelaget på vei hjem så vidt jeg kan huske, jeg hadde visst en liten downperiode i strikkingen mens jeg hadde småbarn...

  SvarSlett
 2. Så utrolig koselig innlegg! Det nederste settet var aldeles nydelig. Kanskje jeg skal lage et innlegg om hentesettet til Linus? Hm...?!

  Varm klem til deg fra meg!!

  SvarSlett
 3. Et kjempe flott innlegg, som setter minner i sving...(=09)...Takk for en koslig blogg du har! Ha en riktig fin adventstid!

  SvarSlett
 4. Så koselig historie å lese. Jeg har også blogg tørke på hobbyfronten nå så jeg gleder meg utrolig masse til jeg julegavene er åpnet og jeg kan blogge dem. Utrolig fine hentesett. Jeg har desverre ingen historie å dele, men kanskje det blir en gang, håper nå det i hvert fall :)

  SvarSlett
 5. Nå har jeg hygget meg med å lese det du skriver.
  Du lager mye fint: )

  SvarSlett
 6. Så mye nydelig du lager! Jeg er virkelig imponert!! :) Jeg lurte på hvor jeg kan finne oppskriften på dette hentesette?

  Mvh Linda

  SvarSlett
 7. Det nederste med flere farger;)

  Linda:)

  SvarSlett
 8. Hei, jeg klarer dessverre ikke å finne oppskriftsheftet akkurat nå, hverken i boksen min der de egentlig skal ligge, eller på Per Tryving/Rauma sine nettsider. For det er altså egentlig en PT oppskrift, og jeg tror garnet i oppskrifta er Pandora, et bomullsgarn som jeg bytta ut med Dale babyull/Lanett i tilsvarende farger. Heftet er fra ca 2005 eller 2006. Håper garnforhandleren din kan hjelpe deg med resten! (o:

  Lykke til!

  Mari

  SvarSlett
 9. Hei.
  Fant bloggen din tilfeldigvis i dag og ble sittende leeenge å se på alt det flotte du lager. Nydelige ting og herlige farger. Lurer på om du har oppskrift / vet hvor man kan få tak i oppskrift på den herlige larven/eplet på strikkebuksene , og den herlige bilen som også er heklet som er oppe i høyre hjørne på siden ? Tusen takk.

  Mvh Karen Roos

  SvarSlett
 10. Hei :)

  Dette settet er så fint. Jeg begynte på det, men synes kanten på innsiden av bena ble så stygg. Hvordan har du klart å få den så fin. Har du tatt med deg trådene oppover, eller har du kuttet og montert etter hvert? Jeg tok med meg trådene oppover, men pga lang avstand mellom enkelte farger, syntes jeg det ble stygt og rekket opp hele buksen....

  Gore råd mottas med takk :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...