en sy- og strikkeblogg

lørdag 18. juni 2011

220 par fingervanter og Reidar Hjermann

Jeg liker å ta tog. Mye bedre enn både egen bil og buss. Egen bil må jeg styre selv og følge med, og buss svinger og humper, og jeg blir bilsyk. Tog er mye stillere en fly, om enn ikke like raskt. Ferje er kanskje på samme trivselsnivå som tog, men etter avslutningen på mitt 5-årige eksil på Vestlandet er det sjelden ferje er et aktuelt transportmiddel.

Forrige uke skulle jeg en rask liten tur til Lillestrøm, noe som vanligvis innebærer en togtur på ganske nøyaktig 2 timer hver vei. Klart man pakker med strikketøy uansett! Glad og fornøyd nappet jeg med meg 2 rundpinner og 2 nøster Lima, og tenkte at dette holder da i massevis!

Joda. Det holdt. Såvidt. Etter over 7 (sju/syv!!!) timer med NSB, tog for buss, buss for tog, Gud veit hva og X antall kontrabeskjeder og bytte av transportmiddel, hadde jeg rekkt en tur-retur sentrale Vestfold-Lillestrøm OG et helt fiks ferdig fingervantepar! For mens frustrasjonen steg blant mine medpassasjerer, kakofonien av mobiltelefoner kokte, møter og avtaler ble utsatt og avlyst, bannord og misnøye tok overtaket ("jeg lover deg, NSB suuuuger, SERR!"), satt jeg nokså fornøyd med et stadig voksende strikketøy. Og var sum a sumarum ganske glad for å få ferdig en julegave på en dags togtur!

Og så slo det meg. Hvor mange som dagpendler. Som hver dag tilbringer noen timer med f.eks. NSB. Som Reidar Hjermann. Jeg ser han nesten hver gang jeg er innom Tønsberg stasjon, så med mindre han har bytta jobb fra Barneombud til ekstrahjelp på Narvesen, antar jeg at han pendler mye med toget. Det er vel noe sånt som 220 arbeidsdager i et år. Hva om Reidar Hjermann strikka et par fingervanter hver dag til og fra jobben? 220 par fiks ferdige innen jul. Det hadde vært noe, det!

Reidar Hjermann, om du som alle oss andre av og til Googler navnet ditt og er overaska over å komme opp sammen med strikking og fingervanter, så si ifra! Jeg kan godt lære deg å strikke! Jeg lover deg, SERR! Eller du kan få et par fingervanter av meg, jeg skal nemlig snart reise med NSB igjen...


Facts:
Oppskrift: Annepaalandets mitts. Geniale enkle utkrengbare fingervanter om det skulle bli kaldt både på fingre og underarmer! Takk, Anne! Disse blir det flere av.
Garn: 72 g Lima fra Drops, farge grå.
Pinner: 4
Størrelse: ca medium mann? Så er spørsmålet om en mann vil bruke dem. Eller er fingervanter en feminin greie?

Det gråblå strikketøyet i bakgrunnen på bildene går enn så lenge under navnet "den stygge andungen"... Enormt lace-sjal som forhåpentligvis springer ut som en vakker svane etter blokking! Er i gang med en svært tidkrevende edging-avfelling, og for å være helt ærlig der det ikke noe særlig ut enda... Jeg setter min lit til blokkingens magi nok engang! (o:

17 kommentarer:

 1. Har vært pendler med NSB de siste 10 årene. Gad vite hva jeg kunne ha brukt tiden til som jeg har brukt til å vente på tog som aldri kommer. - Det kunne blitt MANGE fingervanter.

  SvarSlett
 2. Fornøyelig lesning :-) Jeg skulle ta toget fra Trondheim til Oslo i fjor sommer, og hadde med meg nytt prosjekt for anledningen - men hadde dessverre glemt deler av oppskrifta :-/ Fikk strikka 5 omganger... Det ble ei ny kopptue på eldstetøtta da ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 3. Reidar blir sikkert glad for strikkekurs.
  Ellen :D

  SvarSlett
 4. Jeg syns helt klart du skal lære han å strikke... :O)

  Nsb...ja, har sittet en del på tog..da jeg gikk på skole brukte jeg tiden til å sy...på toget...fikk en del rare blikk! (dette var i 1991/1992, husker jeg hadde lånt en bærbar data av min pappa som jeg også brukte på toget...og det var et monstrum av en maskin, ikke lik disse små snærtne maskinene man får i dag...*ler*..)

  God lørdag,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 5. Med fare for å hisse på meg de som må dagpendle med NSB; det der hørtes koselig ut ;)
  Nå er jeg i en situasjon som tilsier så godt NULL egentid ( hjemme alene med to barn, en 2 åring og et spedbarn), så kanskje jeg bare så en mulighet for å få strikket litt :p
  Jeg farter fint lite med tog, men neste mai skal jeg og mamma ta Hurtigruta fra Berge til Bodø!! Gjett hva jeg skal gjøre da...?? ( men jeg har tenkt å få strikket litt før den tid altså :P)

  Ha ei fortsatt fin helg :)

  SvarSlett
 6. Så bra skrevet!! Flotte fingervanter. Man må alltid passe på å ha nok garn:)Skal vise det til min mann som alltid er oppgitt over alt garnet jeg drar med, i tilfelle jeg skulle rekke mer enn jeg tror

  SvarSlett
 7. Plutseleg var det altfor lenge sidan eg har vore innom deg, og no har eg blitt sittande ei stund og lese meg nedover, i staden for å komme meg i seng som var den opprinnelege planen... :) Eg likar så GODT måten du skriv på! Heilt herleg! Og så blir eg faktisk inspirert til å strikke litt igjen, og det kjenner eg er deilig! :) Takk!!

  Har lagt deg til i bloggrollen min no, så då skal det ikkje bli like lenge til neste gong! :)

  Ha ein fortreffeleg søndag!

  SvarSlett
 8. Artig innlegg. Jeg reiser av og til med tog på Vestfoldbanen selv også og har alltid strikketøyet med. Det er nesten litt fint med forsinkelser for da får jeg strikket litt ekstra :)

  SvarSlett
 9. Jøje meg så fin disse pulsvarmerne var! Herved lagret og satt på den evige to-do-lista :)

  SvarSlett
 10. Helt sant, forsinkelsestid kan absolutt defineres som egentid, og dermed være en BRA ting! (o:

  SvarSlett
 11. Igimannen dagpendler mellom Oslo og Sandefjord..... Har gjort det i 10 år. Det hadde blitt 2200 fingervanter det :-)
  Klem

  SvarSlett
 12. (o:

  Syns jeg ser Igimannen med 2200 par fingervanter!!!! Kanskje bra for hans vennekrets at han ikke har strikka på sine 10 pendlerår?

  Medfølelse til alle som er avhengige av nsb til sin pendlehverdag for tia, som kanskje ikke har like god tid som jeg hadde akkurat denne dagen.

  SvarSlett
 13. Fjonge fingervanter, dem likte jeg!
  Absolutt en ide for Reidar Hjermann, det er jeg sikker på. Men det tar vel ikke SJU timer hver dag - det må ha vært en ekstra uheldig NSB-dag du var ute og reiste?? Kan ikke forestille meg at særlig mange orker sju timers jobbreise hver dag - det blir jo 35 reisetimer i uka det... Ja, jeg heier nå på NSB uansett jeg da, for nå kan det jo bare gå fremover!
  Ha en finfin uke!

  SvarSlett
 14. 220 i året ja, det hadde vært noe :) En venninne av meg pendler ca 1.5 timer pr. dag med ferge og får da heklet 6 oldemorruter av babyull. Det blir noen tepper av det pr. år :)

  SvarSlett
 15. Litt av en togtur du har hatt, men du verden så produktivt det er å kjøre med tog!
  Jeg synes det er slitsomt med tog også, i alle fall om det er mange folk og mye styr. Det beste er å sitte på i bil og det bare er meg og sjåføren med.

  SvarSlett
 16. Flotte fingervanter :-)

  Bra du hadde strikketøy med deg :-)
  på togturen

  SvarSlett
 17. Hei igjen :-)
  Bare ett lite tips :

  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  Ny sjangse - Hver måned
  ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  Vil du være med ?
  de har litt klær til dame også :-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...