en sy- og strikkeblogg

mandag 9. januar 2012

Eventyrmix

Liten søt jakke jeg har hatt oppskrifta på i flere år, og endelig kom til på to-do-lista. Ifølge Ravelry er dette en top-down modell, altså hadde jeg forventninger om at masken for bolen og ermer skulle plukker opp fra fletteborden man strikker først. Sånn var det derimot ikke, bol og ermer skulle strikkes separat og så syes fast til fletta. Bakvendt og tungvindt, hadde det ikke vært en bedre konstruksjon omvendt? Klart jeg kunne endra på dette selv, men noen ganger er det bare ristende å følge en oppskrift slavisk, ikke tenke selv (eller sjæl), bare slappe av og gjøre det en blir fortalt. Man trenger vel ikke å finne opp kruttet hver gang?

Igjen knapper som krona på verket, syns disse med eventyr-motiv er så søte!

Fakta:
Oppskrift: Top-down Baby & Child's Cable Yoke Jacket
Garn: Askreladden Merino Lammeuld 2tr (Nøstebarnull), garnet brukt dobbelt. Lett og delikat.
Forbruk: ca 150 g
Pinner: 5 mm
Str: 6-12 mndr
Knapper: Fra Nordic Stitches
Endringer: Laget knappehull hele veien ned, syns det er litt tullete med en tykk ulljakke til baby som ikke kan lukkes ordentlig. Man kan jo tross alt velge å bare lukke de to øverste!

Nå skulle jeg bare ønske jeg hadde den utgaven av oppskrifta som går helt til str 10 år! Morsom og interessant, allikevel enkel jakke jeg godt kunne tenke meg å lage til noen litt større eventyrprinsesser også! Vi får se hvor langt jeg kommer med en kalkulator... Og garnlageret mitt...

30 kommentarer:

 1. Kjempefin jakke, men oppskriften hørtes veldig knotete ut!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Åhh denne jakken er bare så søt. Jeg har sett den i rosa en gang tidligere inne hos Den Gode Feen. Nesten lei meg for at jeg ikke har småttiser som kunne passet inni :-)

  Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Anbefaler virkelig en sånn bloggbok, da har man som du sier sikret seg at alt er nedskrevet. Men vær oppmerksom på at kommentarene ikke blir med når du trekker ut bloggen.

  SvarSlett
 4. Nydelig jakke. Jeg strikket denne i kåpe før jul, men er det ikke samme oppskrift? Jeg plukket nemlig opp masker langs fletta.... Både ned til boken og til hetta......hmmm.

  SvarSlett
 5. Hei, jeg har også strikket denne - og plukket opp masker langs fletta. Mulig det er kåpeversjonen det da, men sjekket linken din og bildet der er i hvertfall det samme som i oppskriften min!

  SvarSlett
 6. Den var kjempefin :-) Jeg syns det er veldig kjekt å slippe å finne opp kruttet hver gang, men noen ganger er det artig og da :-D

  Ha det fint - klem Siv

  SvarSlett
 7. Knallfin ble den, åkke som =)

  SvarSlett
 8. Kanskje min noen år gamle oppskrift rett og slette er forelda? I alle fall har den blitt endra underveis. DA skjønner jeg mere. Mulig jeg må krype til korset og kjøpe den nye oppskrifta også, da. Takk for tips, jenter!

  SvarSlett
 9. Hææææ?!?!
  Brukte ikke noe inni, jeg! Har jo sett at det er noe hvitt inni kjøpte gensere, og har lurt på hva det er. Men , nei - jeg har ikke brukt noe på noen av genserne jeg har sydd på. Kanskje jge burde brukt det?!

  Kjempefin jakke!
  KLEM!

  SvarSlett
 10. Så vanvittig lekker! Tror eg må prøve meg på denne etterhvert. Har så laaang liste som de fleste andre med pinne avhengighet :)
  Vi venter en baby i april, mangen pene plagg som det frister å strikke. Men det er begrenset hva en rekker å bruke siden de vokser så fort!
  I kveld skal eg kose meg med mysterie sokken!
  Det er som du sier en perfekt anledning til å begynne på flere ting på samme tid!

  SvarSlett
 11. Utrolig fin jakke!!
  Liker bloggen din utrolig godt jeg, kjempe inspirerende og mange morsomme og fine ting du lager.

  Jeg er litt nysgjerrig på hvor du har fått tak i lappene med navnet ditt på som du syr på produktene? Jeg har kjøpt meg sånne lapper men synes de ble for store til noen av små tinga jeg har strikket.....

  Ha en fin,fin, kveld videre
  Hilsen Katla

  SvarSlett
 12. Nydelig jakke som jeg også har sett en del på. Synes jo virkelig at oppskriften hørtes litt vanskelig og tungvindt ut, men kanskje den er endret? I så fall får man jo ofte beskjed fra designer om at det er kommet ny versjon...
  Den kledde å være i grått forresten :)

  SvarSlett
 13. Nydelig jakke, men har du prøvd passformen på noen enda i forhold til fletta rundt skuldrene? Benytter anledningen til å ønske deg godt nytt år og takke for at du har en så inspirerende blogg at jeg nå prøver å begi meg ut i bloggverden selv! Du skriver veldig fengende om detflotte du lager! HIlsen Strikketine

  SvarSlett
 14. Kjempefin! Nå har jeg sett flere varianter av jakken, men jeg likte denne med knapper hele veien :) Den er på min to-do-liste også :) Høres litt tungvint ut, ja, men som du sier er det deilig å slippe å tenke så mye selv ;) Ha en god kveld!

  SvarSlett
 15. Knall fin jakke og er veldig enig i at den opprinnelige versjonen hørtes tungvinn ut. Jeg er helt sikker på at du klarer å lage en i str 10 år. Lykke til:)

  SvarSlett
 16. Nydelig! Synd jeg har litt flette-angst;)

  SvarSlett
 17. Nydelig jakke! Oppskriften høres derimot litt kronglete ut.
  Klem

  SvarSlett
 18. For en nydelig jakke!
  Den hadde vært perfekt om den var str 6 år. ;-)
  Du er så flink! Alltid!

  SvarSlett
 19. Stilige knappar og jakka er jo også fin sjølv om det høyrdest merkeleg og litt irriterande tungvindt ut. I alle fall når ein har sett for seg noko som kan strikkast i eitt.

  SvarSlett
 20. Søt jakke! Eig med deg. Det er lettere å angre på ikke eksisterende knapper og knappehull enn det er å angre på for mange av sorten.

  SvarSlett
 21. Kjempesøt og tøffsøt i grå! Jeg har hørt noe mumling om diger hette (men kan man få for store hetter, med hilsen hun som gjerne vil være mørk og mystisk i Jedi-kappe)

  SvarSlett
 22. Så morsomt å se denne her.
  Kom over kåpe-varianten på ravelry i dag og ble helt batatt! Ikke det at jeg vurderte å begynne på den, men moro å se at noen orker det :)
  Kjempefin, -og så søtt med de knappene!

  SvarSlett
 23. Kniiis, lurer veldig på om det er MonsterMerete eller dattera som drømmer om å være mørk og mystisk jedi... (o:

  Syns hetta virker rimelig ifht størrelsen på jakka, men har ikke sett jakka på lille tantegullet, siden den for i ekspressfart med posten til stavanger rett før jul... Skal si ifra når jeg får tilbakemelding om passe/ikke passe. Også om passformen rundt skuldrene, på bildene på Ravelry ser det ut til at fletta gjør at den sitter nett og tett rundt skuldrene, mens bolen forøvrig kruser seg litt, i alle fall på de store størrelsene. Feminint og fint!

  Husmorspira: Ikke noe å orke, på pinne 5 med dobbelt garn gikk denne lett som en plett og raskt som et ekorn. Eller noe sånt. Særlig i så liten størrelse som jeg laget. Kast deg ut i det! (o:

  SvarSlett
 24. Nydelig jakke i nydelig farge! Opp-skriften derimot - hørtes kronglete ut!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 25. Så flott den ble, alltid kjekt å få ferdig prosjekter som man har liggende, mitt mål i år!

  SvarSlett
 26. Du vart ein av vinnare på bloggen min. Send meg adressa di til linda.kollsete@hotmail.com

  SvarSlett
 27. Fant bloggen din gjennom Talentina og må bare skryte litt av hvor masse fint du lager!! Kjempefin blogg med masse inspirasjon! Hilsen mariann

  SvarSlett
 28. Nydelig jakke! Spesielt med de fine knappene. Er ofte innom bloggen din for å hente inspirasjon. Du strikker så fine plagg, med artige detaljer og fine farger, også skriver du så bra! :)

  Nå tror jeg jammen mitt neste prosjekt skal inneholde fletter. Det har jeg aldri prøvd før...

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...