en sy- og strikkeblogg

tirsdag 31. januar 2012

Brillefint

Bilder sier som kjent mer enn tusen ord. Og selv om jeg såvisst er glad i ord, veier de ikke så tungt når jeg skal presentere strikkaplagg med bilder av laber kvalitet. De blir simpelthen utsatt... Ikke fordi plaggene er noe dårligere enn andre ting jeg har laget, bare fordi bildene ikke yter dem rettferdighet. Eller meg. Fornærma hrft. Hvem var det som tok disse bildene? Ja, jeg ER like streng som bildet viser. Bilder lyver da ikke?

Her er siste oppsop av strikka julegaver:
Vesten Montaque fra yndlingsboka New England Knits (som ser ut til å ha blitt noen andre sin yndlingsbok også, eller hva, A? Har ikke sett boka på noen måneder, annet en små fliker av den i din strikkekurv...(o:  ). Morsom og enkel vest, og det går raskt på pinne 9 mm! Gjorde noen endringer i ermhulefellingen for å få den brattere, oppskrifta beskrev en helt firkanta ermhule, dvs alle maskene som skulle felles felt på en og samme omgang. Allikevel ble vesten litt slapp her, så jeg må nok til med heklenåla og en fast omgang fastmasker rundt hele armen.

Oppskrift: Montaque Bulky Vest fra New England Knits, Timeless knitwear with a modern twist ("...peace! I hate the word. As I hate hell, all Montaques...." Hvem sa det, montro? Premie i posten til en som klarer  å knekke gåten! Man leser da mens man strikker, eller hva?)
Garn: Drops Andes
Forbruk: 394 g (4 nøster)
Pinner: 9 mm/ 6 mm.
Str: 38

To luer i en smekk: Det ble et par luer i år også, men jeg gikk ikke helt bonanza med luer som i fjor... Den grønne fant veien til Kirkens Bymisjon sammen med endel andre småting, den brune fikk julenissen. Han må da bli lei den røde etter desember, og det kan være kjekt å kunne kamuflere seg i en litt mer nøytral lue resten av året for å hindre gjenkjennelse...

Flettesnurrings:

Oppskrift: Lue med fletter av Arne og Carlos
Garn: Freestyle fra Dale
Forbruk: 1,5 nøster
Pinner: 5 mm

Nissefiskelue:

Oppskrift: Jacques Cousteau hat (gratis på Ravelry), den med den fine fellingen i toppen veit du, som jeg ikke har tatt et eneste bilde av...
Garn: Garnstudio Drops Classic Alpakka
Forbruk: 87 g
Pinner: 3,5 mm
Str: Nissefar

Raskt varmeflaske prosjekt. Har en tilsvarende i deilig støvturkis jeg fikk til jul av ei venninne for 2 år siden, den følger meg overalt og er fantastisk! Håper mottageren er like glad i denne som jeg er i min.


Oppskrift: Strikk til Jul, hefte nr 6 fra Du Store Alpakka
Garn: Drops Andes
Forbruk: 1 nøste (= 100 g)
Pinner: 6 mm
Litt for tykt garn og pinner, reduserte maskeantallet litt...

På tide å se forover! Strengt, eller ikke.

Forresten: Tusen takk for støtte og tilbud om hjelp med mine tyske utfordringer! Jeg tror jeg er over kneika og i gang med sjarmøretappen alias ermene nå. Jeg skal aldri aldri ALDRI strikke oppskrifter på språk med kasus igjen! Fyttirakkern.9 kommentarer:

 1. Det høres ut som herr Shakespaer. Fin vest han har designet!

  :) Mirjam  mirjamvdb at telfort.nl

  SvarSlett
 2. Hmm.. Paris i Romeo&Juliet, kanskje? (Shakespeare, mener jeg i allefall.) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei,vent! Får jeg lov til å ombestemme meg? Tybalt. ;-)

   Slett
 3. Nydelig vest. Du er så flink med pinnene.
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Her var det litt av hvert! Kjempefin vest du har strikka! Morsomt trekk på varmeflaska og gode luer. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Dere kan jammen deres Shakspear! Imponert! Tybald er rett. Mail meg adressen deres, både Nemo og Mirjam, så kommer en liten dings eller ting i posten. (o:

  dubedaare(at)gmail.com

  SvarSlett
 6. Og mine stavekunster gjør jammen ikke store æren på gammelen sjøl. Shakespeare, altså! (o: Unnskyld, Mr S, sir!

  SvarSlett
 7. Vinterlys, vinterhud og blitz er ikke snille mot verken den ene eller den andre. Likte godt vesten din - kanskje det er boka å ha på ønskelisten siden brooklynboka er umulig å få tak i?

  SvarSlett
 8. Her var det mye fin strikk. Den vesten var bare superfin!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...