en sy- og strikkeblogg

fredag 11. februar 2011

Luelangs

Det kom et lueskred over meg tidligere i vinter. Jeg fikk rett og slett dilla! Raske små prosjekter, alle verdens farger og garnkvaliteter passer, kun 2 nøster går med, perfekte gaver?

Vernalis, designet av Wolly Wormhead, har et flette/hullmønster som er mer komplisert enn det ser ut som. Derfor var jeg ikke helt fornøyd da fargevariasjonene i Zen Yarn (farge Rustic Red) rota mønsteret til. Selv om garnet bare er semisolid, ikke varigated, var det noen felter hvor garnet nesten ikke hadde tatt farge og var tilnærme hvitt. Løsningen ble et fargebad med Jaquard Acid Dye, en dæsj rødt, et snev rosa og et fnugg med gult for varmes skyld. Litt mer ukontrollert enn jeg foretrekker, særlig siden jeg skulle farge en allerede ferdig strikka lua, og dessuten av et ganske dyrt og fint garn. Men resultatet ble slett ikke verst! Bildene derimot... Dere får i alle fall en ide av lua...
Det ble en hel serie med MirreVirres Stafflue. Enkel og rask lue, og jeg hadde noen oppsparte SilkeAlpakka nøster fra Drops som passa perfekt! Litt under 2 nøster pr lue. Støvturkis til meg, grå til svigerinne, matchende rosa til venninne og hennes datter. Pinne 5, heklenål 5.
Så oppdaget jeg Intuitive (gratis oppskrift på Ravelry), som kan brukes på begge sider, med oppbrett eller som baggy lue. Deilig! Selv om oppskrifta lover at dette er gjort på en kveld, tok det meg en del mer tid, altså. Dale Duett, ikke akkurat favoritt å strikke med, men deilig lueresultat!

BabySilk fra Du Store Alpakka som denne Intuitive'n er strikka i, er et helt fantastisk garn! Mykt som smør, drøyt og dyrt. Men 1,5 nøster på en lue kan man vel spandere? En ny favoritt, dette garnet kommer igjen her på bloggen og i strikkekurven min!


Jacques Cousteau klinger som jul i mine marinbiologiske ører (dvs øra fulle av saltvann?), han var en innovativ mann som gav marinbiologien et stort løft. Kanskje ikke først og fremst som vitenskap, men som allment interessefelt. Hans fantastiske uvdervannsfilmer fikk bokstavelig talt øynene og interessen opp for havet og livet der hos en hel verden fra 40-tallet og videre inn i vår tid. I alle fall min tid, dvs 70-80-tallet, da filmene hans fortsatte å inspirere og imponere.  Den karakteristiske spisse lua han bar til enhver tid har inspirert designeren til å lage denne oppskrifta, og jeg syns ikke lua vannærer (Haaaah) Jacques gode navn i Classic Alpakka fra Drops på min egen svært ufrivillige modellmann.
Lua langøre/los, eller Master Charles Cabled Ear Flap Cap som den så jålete egentlig heter ble litt av en utfordring. Ikke reint strikkemessig, det gikk easy peasy, men å få lov til å laste ned oppskriften derimot bød på endel motstand. KnitPicks som selger oppskrifta sender kun til kunder med adresse US/Canada. Greit for meg, jeg ville bare laste ned en pdf-fil. Problemet var bare at for å få kjøpt fila, måtte jeg registrere meg som kunde, og for å kunne registrere meg, måtte jeg ha en gyldig adresse i USA! Idioti. Så jeg diktet opp en fiktiv adresse, staten Alabama kom opp først på lista så jeg valgte den. Jeg kan noen byer i Belgia, men ingen i Alabama, takket være Google fant jeg både en by og tilhørende zip-kode. Gatenavn: Lighthous road? Alle byer har vel en gate med noe lignende? Det slo meg litt seint at Alabama vel ikke engang har kyst, men pytt pytt. Nå virrer vel et stakkars postbud rundt i Alabama med reklamepost fra KnitPicks til en viss duBedåre, uten å finne hverken person eller gate... KnitPicks, dere bad om å få post i retur med det systemet deres!

Lua? Drops Nepal, 2 nøster, pinne 5. Kan imitere allverdens hunderaser med både oppover- og henge-ører. Kan komme godt med i hjemmet der den havnet, med ca 30 (?) hunder av ymse slag og størrelser!

Det skulle iflg oppskrifta plukkes opp og strikkes vrangbord langs kanten til slutt. Isteden plukket jeg opp masker og felte av med hestetømmer/i-cord. Nett avslutning!


Mayrose er nok en lue designet av Wolly Wormhead. Morsomt bølgemønster og fin felling, får litt pigghudfølelse! Dale Royal Alpakka, 1,5 nøster. Strikka vrangbord istedenfor rillestrikk i kanten, pinne 3, resten av lua på pinne 3,5.
Nottingham er en enkel flettelue jeg har strikka til barn tidligere. Denne gangen til voksen i Drops Merino Extra Fine, pinne 3,5.

Jeg begynner å bli lei av å ta luebilder av meg selv, og de utskremte og motvillige modellene jeg av og til klarer å kapre i et svakt øyeblikk (dvs fordypet i en bok for mannen sin del) er nok minst like lei... Enten må jeg krype til korset og skaffe meg ett av disse ekle luehodene i plast eller isopor, ellers må jeg spore over på noe annet enn luer. Jeg har kanskje dekket luebehovet i min nærmeste omgivelse for en god stund allikevel? (o:

25 kommentarer:

 1. Så mange lekre luer, troe jeg trenger ei ny selv også;-)
  God helg!

  SvarSlett
 2. Wow...så mange fine luer!
  God helg,
  klem :O)

  SvarSlett
 3. En fantstisk produksjon!
  Her var det mange fotte luer.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 4. Så mange flotte luer, herlig. Luer er utrolig kjekt å strikke, som du sier er de fine gaver og man kan få slanket lageret sitt. I hvert fall kan jeg gjøre det med mine mange "ensomme" nøster ;) Ønsker deg ei fin helg :)

  SvarSlett
 5. Guri meg rett, eller noe slikt. Ble fattig på fine uttrykk som kunne illustrere hva jeg synes om den fantastiske produksjonen din. Her var det mange fine, og i mye flott garn også!

  SvarSlett
 6. Her var det mange lekkre luer. Jeg har en form for luefobi trur jeg for jeg kan ikke skryte på meg så mange. Men på min veneliste nå står vaffelluen, er spent på om jeg kan få den til.
  Ønsker deg en riktig fin helg!
  Klem Pernilla

  SvarSlett
 7. Wow!
  Det var jammen litt av en produksjon!
  Og med den sure vinden vi har hatt idag, så trengs det jo luer på alle mann, så godt du har fyllt opp lue-lagrene.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 8. Oi-oi-oi, så mange fine luer!
  Har endelig fått somlet meg inn på ravelry jeg også, så da er det kanskje på tide å prøve ut en oppskrift derfra.
  Mange som frister her ihvertfall, både med og uten visum!
  Ha en god helg!

  SvarSlett
 9. Wow! Wow! Oj!
  Her er det endel luemønstre som havner i lista, ja! :-)
  Har "endel" SilkeAlpacka, så det kan fort bli noen luer ;-)
  Ha en fantastisk helg!

  SvarSlett
 10. Liker bloggen din veldig godt! Jeg har nå lagt den til på forsiden på bloggen min :)

  http://babylykken.blogspot.com/

  SvarSlett
 11. Så mange lekre luer! Göy. Ser du bruker mye silke og alpakka, jeg har så dårlig erfaring med det til luer og plagg som krever passform, for lite elastisk synes jeg, de blir bare större og större, men jeg strikker jo löst også.

  SvarSlett
 12. Oi, så mange fine luer du har strikket! :D

  Jeg satt og lurte (i min luedille) på om det kanskje fantes en uformell lue-along (evt 52hap) et sted jeg kunne slenge meg på.. med straksens 7 luer på 6 uker i 2011. ;) Det går fort, er gøy, bruker (opp?) garn, og de aller fleste ser ut til å trenge og blir glade for luer. :)

  SvarSlett
 13. Deilige deilige luer :)
  Tusen hjertelig takk for gode ideer, de er notert :)
  En riktig god helg til deg ;oD

  SvarSlett
 14. Her var mye fint! Er litt på luene selv om dagen, så dette var jo vitamininnsorøytning :-)

  SvarSlett
 15. Her var det mange fine luer! Kunne tenkt meg flere av de selv! TUSEN, TUSEN TAKK for verdens fineste presang!!!!!!! Det var alt for mye! Men blir satt stor pris på :-)
  Strikketøy-posen er allerede tatt i bruk som du kan se i min blogg..
  Stooor klem!!!

  SvarSlett
 16. Her var det mange flotte luer :))
  Inspirerende. Det ble en del luer før jul hos meg også. Kjekke gaver.

  SvarSlett
 17. Wow! For en lueproduskjon! :)

  SvarSlett
 18. Så mange lekre luer du har strikket! Jeg har endelig funnet igjen symoduset, så nå er kjøkkenbordet fullt av vårlige stoffer!

  Ha en fin lørdagskveld!

  klem fra umulie

  SvarSlett
 19. Så mange flotte luer du har produsert! Her fikk jeg maaange nye tips på hva jeg ønsker å strikke på fremover, og som du sier er det mange fine gavetips:)

  SvarSlett
 20. Oooooh! Her var mange flotte luer!! =)
  God helg!

  SvarSlett
 21. IMPONERT over alle dei fine huene! Takk for at du linkar til oppskriftene :)

  SvarSlett
 22. Så mange flotte luer! Har lagret noen av mønstrene, så skal prøve meg selv etterhvert:-D

  SvarSlett
 23. Så utrolig mange fine luer!
  Jeg har lagt opp til flere av dem på to-to lista mi.

  SvarSlett
 24. Her var det mange fine luer! Likte spesielt godt Cousteau-luen. Har du brukt dobbel Alpaca, den ser så tykk ut? Hvilke pinner har du brukt?

  SvarSlett
 25. Jaques Coustau lua er strikket på pinne 3,5, og det er brukt 1 tråd garn. Men det er Alpaca CLASSIC fra Drops, ikke det tynne alpakka garnet deres. 90 m på 50 g tror jeg. Deilig garn i mange fine farger. Men jeg lurer litt på om jeg har hørt rykte om at de skal slutte å lage det? Fordi deres nye garn LIMA dekker samme tykkelse? Litt usikker nå, men kanskje... (o:

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...