en sy- og strikkeblogg

mandag 14. februar 2011

Morsdags og hverdags

Poser til strikketøyet kan alltid komme godt med, og da jeg fant disse strikkerelaterte gamle reklameplakatene, fikk jeg lyst til å lage noen selv. Oppfordringen fra det amerikanske røde kors om å strikke sokker til unge landsmenn som hadde verdet seg til 2. verdenskrig, eller Boing 707 sin forsikring om at en flytur med dem er så rask at det er "hardly time to start a sweater" ble printa ut på tekstilark, sydd på, og vips! Tre poser på rad. Snurpesnor ble snurpa i rekordfart og med uendelig anntal omdreininger ifht håndkraft ved hjelp av miksmaster! Genialt! Et tips jeg har lest her i bloggverden et sted, dessverre husker jeg ikke hvor så jeg kan takke rette informant. men takk uannsett! (o:


En ble sendt til Gnist som takk for at hun ble min følger nr 200, og rett og slett gav meg gnisten tilbake til å blogge igjen etter en litt lang pause. Oppi la jeg to sokkeoppskrifter og 2 nøster garn, og på bloggen hennes kunne jeg se at posen allerede er i bruk!
Mamma fikk "flyposen" i morsdagspresent, hun har alltid flotte strikkeprosjekter på gang, og like obligatorisk som kaffe på termos i bilen, er et medbragt strikketøy. Jeg vokste opp med en bestemor med lakrisbåter i askebegeret (som selvfølgelig aldri hadde vært brukt til røyk), mamma har fylt en av VW Tourans utallige rom og skuffer med teposer og tilbehør. Alltid beredt! Så selvfølgelig er strikketøy med på tur!

Rødekorsposen beholdt jeg selv, den rommer nå to spennende prosjekter som kommer hit snart...
Min egen morsdagsfeiring inneholdt frokost på sengen som seg hør og bør, nydelige struttende blomster og en liten prinsessekrone 5-åringen hadde laget helt selv. Klart mamma er en prinsesse! Dagen ble avslutta med 2 unger med omgangssyke, i dag er de voksne groggy. Man skal jammen kjenne at man er mor, på godt og vondt!

24 kommentarer:

 1. Så stilig! Kan tenke meg at Gnist likte gaven!

  God bedring til alle som er syke!

  SvarSlett
 2. Så utrolig flotte strikketøysposer!
  Artig med disse plakatene, tror nok jeg hadde beholdt den samme selv:) Den var artig.
  Kos deg videre med strikket ditt... MANGE flotte luer her også!

  SvarSlett
 3. Så utrolig stilig! Jeg har kjøpt meg sånn som jeg kan overføre bilder på, og har en idé om å lage barnehagepose til tantegullet mitt :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 4. For noen fantastiske poser! Elsker reklameplakater fra den tida :-)

  SvarSlett
 5. Åååå, det er noe av det fineste jeg har sett på lenge!!! Jeg har jo stoffpose/strikkeposedilla! kan du ikke lage noen flere og selge??? Så morsomt tips om å lage snorer. Jeg bruker oftebomullssnöre fra Stoff og Stil eller min lokale butikk.

  SvarSlett
 6. Hei!
  Innom for første gang.så mye fint du lager!!
  Fin blogg;)
  Klæm fra Beate

  SvarSlett
 7. Nydelige poser, lenge siden jeg har sett så fantastisk reklame:) gleder et strikkehjerte! hehe:)

  SvarSlett
 8. Kjempeflotte poser!! Du får det til å se og høres SÅ enkelt ut, men jeg vet at det hadde vært litt sånn munkekappe-relatert-prosjekt for meg, det der!!

  Moro å se Astrid i innlegget under!! KLEM!

  SvarSlett
 9. Poser til strikketøy kan man ganske enkelt ikke få for mange av. Dine var kjempestilige!
  Så smart å kunne overføre et bilde til stoff!
  Og jammen har du laget mange fine luer. Det er gøy å strikke luer synes jeg også. Fort, kjapt og ikke skal det være par heller som i sokker og vanter.

  SvarSlett
 10. Herlige poser og fantastiske reklameplakater! Det er jo bare vidunderlig når en kommer over slike slående gamle reklamer! Som årelangt medlem i røde kors og en god strikkekjerring (etter hvert) så er jeg rett og slett skikkelig misunt på den posen din :)
  Kjekt at miksmaster trikset virket, tror jeg vil ta på meg æren av det ;) skrev i hvertfall det sammen med oppskriften på voksiposen.

  SvarSlett
 11. De posene ble flotte! Artige plakater du hadde funnet, og det med å snurre snorer med mixmaster må prøves ut.

  Håper store og små snart blir bedre, omgangssyke er ikke gøy.

  SvarSlett
 12. Så stilige poser du har laget :-)

  SvarSlett
 13. Aw! Koselige barndomsminner:)
  Tøffe poser også; jeg digget den med "American Red Cross - Our boys need sock, knit your bit!"

  SvarSlett
 14. Utrolig kule poser! Stilige plakater!

  SvarSlett
 15. Takk for skryt, jenter! Og takk Barbro, for det gode tvinnetipset!

  Og gjett hva, når jeg bare får handla litt mer tekstilark, skal jeg sy flere, og kanskje noen havner i Epla-butikken min?

  Ha en fin dag! (o:

  SvarSlett
 16. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 17. Så utrolig stilige poser! Det er det kuleste jeg har sett på lenge.
  Jeg tar med meg miksmastertrikset - det var jo genialt!

  SvarSlett
 18. Geniale strikketøyposer! Og så utrolig tøffe reklameplakater. Jeg visste ikke engang at denslags finnes - veldig gøy :)

  SvarSlett
 19. Så utrolig morsomme plakat-trykk! :)

  SvarSlett
 20. Jeg har somlet bort adressen din, kan du være så snill å maile meg den? Jeg har ny mailadr. Du ser den inne på bloggen min.
  Du vant i min pay it forward ser du!

  SvarSlett
 21. Ååå, fantastisk flotte posar!! Ein slik ein skulle eg jammen hatt meg, ettersom eg aldri går ein plass utan strikketøyet. ;) Anten det er på besøk til venner, ein tur i bilen (der eg sjølvsagt er passasjer) eller ein flytur. ;) God betring til alle dine og ta ein kikk i bloggen min. Eg treng adressa di. ;)

  SvarSlett
 22. Så herlege posar! Trur jammen eg snart må sy meg nokre fleire slike sjølv, for dei er jammen kjekke å ha!! :)

  Tusen takk for koseleg kommentar - som alltid! Gode ord og mykje motivasjon! Kanskje blir det eigen "dåpskjole" til meg utpå våren? Hihi..foreløpig går det trått med syprosjekta. Det trengs både tid og rom til slikt! :)

  Ha ein fortreffeleg dag!

  SvarSlett
 23. Mener du det virkelig? Har du mulighet til å lage flere poser? Kan jeg bestille en med en gang? Jeg vil ha en slik med røde kors og sokkestrikkingen :) :) :) Det hadde vært helflott!!!!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...