en sy- og strikkeblogg

fredag 5. mars 2010

Bubo bubo (bubo)

"Uglen svarte ikke først. Så hørte Maren at han åpnet det lille ullnebbet på vidt gap og gjespet, temmelig overlegent, syntes Maren.
- Uhu, nikket han.
- Helt sikkert?
- Uhu
- Helt?
- Uhu."

Marens lille ugle av Finn Havrevold var en av mange barndomsfavoritter, og faktisk en av få fra denne kategorien som var med på alle flyttelass på vei mot voksentilværelsen, via folkehøyskole, studentkollektiv, egen leilighet, og til slutt familieliv. Nå gleder jeg meg til å snart kunne lese den for ungene.

I mens lever fasinasjonen for ugler videre, også på strikkefronten. Ugler har tilsynelatende vært litt på moten de siste par årene, både på barneklær og i strikkeoppskrifter. Jeg gleder meg, og suger til meg av alle ugle-impulser der ute. Uglelua Who? er en gjennganger her i Blogglandia, men like søt allikevel, og morsom og rask å strikke.

Og det går som det ofte går i det Bedårske hjem, jeg strikker et eksemplar og rekker såvidt å annse meg ferdig med det, før en Lillebror eller en Storebror, eller en Mann, eller noen andre ytrer et sterkt ønske om at de også vil ha en sånn! Og Mor leverer. Det ble foreløbig 3 ugleluer, den siste er med på bilde, men på fotografens hode!

Halsen er etter egen modell og produsert i diverse størrelser og garn, og jeg er i grunnen veldig fornøyd med fassongen, kilen på skuldra gjør at den ikke vrir seg rundt, og "smekkene" forann og bak varmer brystet godt. Om jeg bare får susa meg til det, skal jeg skrive ned oppskrifta og legge den ut her. Det er bare så mye morsommere å strikke noe nytt isteden! (o:


Garn: Blått: Schachenmayr nomotta Alpaka (føres av Idena), gråbeige: Drops Merino ekstra fine
Forbruk: litt over et nøste pr plagg
Pinner: 4

Og sparken, den har jeg fått av en venn som reddet den fra gjennbruksstasjonen! Hurra!

11 kommentarer:

 1. Artige luer. Skjønner at der populære :)

  SvarSlett
 2. Ugler er kule og ugelmotivene er morsomme. Flott luer av deg:) Har drøm å få strikket meg uglegenseren i løpet av 2010!

  SvarSlett
 3. Ååååh,den boka leste je og da je var liten ;) Gode minner!

  SvarSlett
 4. De var jo helt fantastiske, som alt du lager!!!
  Jeg gleder meg til du finner ut at det er lurt å strikke for salg! ;-)

  SvarSlett
 5. Svarer her om dressene, så du ser detkjappere:

  Joda, de står i boka, side 58 for å være presis. Jeg bruker dobbel tråd av Duo/Askeladen/NZ og pinne 3,5 for jeg strikker så innmari løst.

  SvarSlett
 6. Det var flotte luer!
  Jeg kan godt forstå at det er mange som vil he en slik en:))
  Smart løsning på halsen - tipper jeg er en av mange som ønsker meg oppskrift!

  SvarSlett
 7. Det var en av mine favorittbøker også! Tror jeg må prøve å få tak i den til Lille Ville blir stor nok til å ha glede av den.

  SvarSlett
 8. Her var det da dukket opp veldig mye fint siden sist jeg var innom... Herlige ugleluer, jeg må visst se om jeg har noe garn som passer til en sånn en, jeg har ennå ikke strikket ugler jeg...

  Skikkelig herlige B-gjenggensere til gutta, tipper de har mange misunnelige venner ;)

  SvarSlett
 9. Åh, dette er den fineste halsen jeg har sett! :o) Den ser utrolig god ut, og praktisk. Håper du legger ut oppskriften, for denne fikk jeg virkelig lyst til å prøve å lage :o)

  SvarSlett
 10. De var kjempefine! Har du lagt ut mønster på halsen nå? Den kunne jeg veldig gjerne tenke meg å prøve :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...