en sy- og strikkeblogg

søndag 28. februar 2010

Grandma in disguise

Det er herved offesielt: Jeg er ei kjerring. Jeg har innsett at jeg er litt "Grandma in disguise", fordi jeg digger Beat for beat og alltid har et strikketøy med meg i veska. Jeg trodde imidlertid jeg var noen mil/år unna klutstrikking. I alle fall helt straight rillestrikk-klutstrikking. Men det var før jeg la min elsk på Kathrine Gregersens "Brukt på nytt", omtrent samtidig med at jeg ryddet i garnlageret og oppdaget en urovekkende mengde bomullsgarn jeg ikke ante hva jeg skulle bruke til. Med stor tilfredstillelse så jeg at klutstrikkingen formelig spiste av lageret mitt, og i løpet av et par spennende skiskyting-kvelder med øynene stivt festet til vekselvis 45 og 115 mm svarte sirkler, vokste stabelen til 10 kluter!

Garn: Sandes Mandarin Petit (lagt dobbelt), Glestal Baby Bomull (dobbelt), forlengst utgåtte Dale Fasett (i farger som røper at dette er rester etter Mamma fra 80-tallet!)

Pinner: 6
Oppskrifter: Brukt på nytt (men disse klutene trenger egentlig ingen oppskrift, altså. Bare legg opp masker etter hvor stor du vil ha kluten, og strikk riller til den er litt lenger enn bredden).
Forbruk:  270 g tilsammen (ca 27 g på hver klut)

I følge boka skal en ikke bruke mercerisert (blankt) garn, uten at det står hvorfor... Det røde og hvite garnet var blankt. Jeg regner med at om noen få vask eller noen gangers bruk så veit jeg hvorfor jeg skulle fulgt bokas advarsel?

Restegarnstrikk er slett ikke så værst! Det er noe tilfredstillende i å få noe brukbart ut av nøster som bare ligger der og opptar plass, og uten at det koster en krone!

Det er herved offesielt: Jeg er ei gjerrig kjerring!

26 kommentarer:

 1. Nei da, du er ingen gjerrig kjerring. Dette er et stort slag for gjenbruk. Det er mulig jeg stjeler den ideen med å strikke kluter for det kan være greit med litt variasjon fra perlene.

  Jeg har litt god tid i dag og da er det gøy å vandre litt rundt i bloggeverdenen. Håper du tar et gjenbesøk.

  Skjønner at du er interessert i OL, og det er denne dama også. Men jeg har ihvertfall fått gjort masse i løpet av OL-timene.

  Kjempekoselig blogg du har.

  Hilsen Astrid

  SvarSlett
 2. Hehe. Da er vi mange kjerringer på nettet. Strikkekjerirnger. Kastet meg på klutestrikking i sommer, prøvde litt forskjellige strukturer. Klutene ble gode de og er i daglig bruk. Genial måte å bruke rester på!

  SvarSlett
 3. Klutene dine er supre og de flotte fargene ... lurt !!! Du skriver godt, artig lesning og som altid inspirerende. Følger deg videre. Hilsen god gammel årgang.

  SvarSlett
 4. *smiler*...men det var supre kluter!! :o)

  SvarSlett
 5. Jeg skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å lage noen selv, for det der er veldig gode kluter. Jeg kan tenke meg at grunnen til at man ikke skal bruke blankt garn, er at det ikke vil trekke til seg fukt. Men jeg gjetter bare :)

  SvarSlett
 6. hehe.. ja vi er muligens mange kjærringer rundt forbi ;-)

  SvarSlett
 7. Neida du er ikke ei gjerrig kjerring, men ei smart ei:)
  Jeg liker disse klutene utrolig godt, de beste kjøkkenklutene jeg har og jeg strikker stadig flere for nå er det bare disse som gjelder!
  De er også så gode til å tørke av små grisete barnemunner, myke og deilige som de er!
  Jeg har også lurt på det med mercerisert garn, og de funker men ikke så godt som de andre. Det er riktig som antatt over her at de ikke suger like godt og er heller ikke så myke. Mercerisert restearn funker best til grytekluter synes jeg.

  SvarSlett
 8. 10 ? Racer på pinnene, jo! Og ja, boka er knallkjekk. Jeg liker dukkeklærne feks. God passform sier mottagerne.

  SvarSlett
 9. Hihi.. Kjenne mæ igjen! Føle mæ som en pensjonist til tider sjøl;) ! E heldigvis med i en fin syklubb (som faktisk gjør handarbei og ikkje bare skravle;) ) så æ e ikkje den eneste som "syssle med sliktnoget"..!

  Takk før melding og følgeÜ

  Kj:)

  SvarSlett
 10. !0 kluter på en kveld...for en fart...
  Man kan si hva man vil om hjemmestrikka kluter, men de er de aller beste.
  Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
 11. Det er godt å høre det er flere. Jeg føler meg skikkelig som ei gammal kjerring, som tenker på å bruke rester, har strikkesaker i veska, og snakker med de eldre der jeg jobber om strikking. jeg satt ivrig å lærte pasientene på eldresenteret jeg jobber i helgene å strikke kariusskjerf;)kluter skal jeg prøve meg på ja, jeg og sitter med mte rester i bomull etter babyteppeproduksjon;)

  SvarSlett
 12. Jøsses så mange flotte kluter du har strikka!! Må nok ta meg på tak og strikke litt fleire av desse eg og. Det er jo uten tvil dei beste oppvaskklutane! Ha ein fin dag:)

  SvarSlett
 13. Alt du tar i blir til gull... jeg som ikek kan strikke fikk lyst til å strikke kluter nå. De ble jo supersøte med alle fargene samlet!
  Ingen kjerring, heller en søt inspirasjonskilde som blir satt stor pris på her i bloggorama.

  SvarSlett
 14. Genialt! Du er en super blogger! Du er på februarfavorittlista mi denne gangen :)

  SvarSlett
 15. Hehe! Liker å si om meg selv at innerst inne har jeg alltid vært en bestemor. Synes du har vært flink,jeg!!

  SvarSlett
 16. Flotte kluter i glade farger. Minner om vår og sol. :)

  SvarSlett
 17. Ah ! Så fine..der ser man !!
  Æsj, jeg må VIRKELIG lære meg å strikke !!

  SvarSlett
 18. Kjærring jeg å ;) Godt vi er mange da :)
  Ha en flott tirsdagskveld

  SvarSlett
 19. Så flink du er å bruke av garnlageret, og dette var virkelig ikke noen dum ide. Kanskje jeg skal kaste meg rundt og strikke kluter av bomullsgarnlageret mitt jeg også.

  SvarSlett
 20. Kjerring ja... da er vi nok mange!
  En eller annen gang sa noen til meg at kjerring betyr kjær ting, hvis det stemmer så er det ikke så værst å være kjerring alikevell!
  Uansett var klutene flotte og så mange du har laget!

  SvarSlett
 21. Hehe, da er vi nok flere kjerringer. Synes kluter er super strikk å ha med seg i vesken om det blir litt venting noen steder. Eller på reise, da slipper man å følge med på mønster.
  Dessuten er de jo veldig gode å bruke. Dine var fargerike og fine!
  Klem Tino

  SvarSlett
 22. Herlige kluter!
  Jeg har strikka oppvask tuer i flere år, men jeg føler meg ikke som noen kjerrig for det *lol*

  SvarSlett
 23. Herlige kluter. Blir glad når man ser slike vårfarger. HAr kost meg i bloggen din. Mye fint her

  SvarSlett
 24. Kjerring du liksom...Haha!! De klutene var jo så in som bare det!! Kjempeflotte og fargerike bilder også.

  Og du, tusen takk for de enormt koeslige kommentarene dine og overveldende kompliment i det siste!! klem!!

  SvarSlett
 25. hei :)
  kluter er det jo alltid bruk for!Og i slike farger blir det kanskje gøy å vaske av benken???

  takk for komentaren i bloggen. Du spurte om jakken hadde ett nummer, jeg har bare ett mønster på det (altså ikke i ett hefte..) Det heter 1019 rosett.
  legger med ravelry link i tilfelle du kan bruke den:
  http://www.ravelry.com/patterns/sources/dale-of-norway---dalegarn-1019-rosett

  bare si fra dersom du ikke får tak i det så kan jeg hjelpe deg med det!!!

  SvarSlett
 26. Restegarnstrikk gjer godt fors sjela og bunken av garn som hoper seg opp. Flotte klutar! Trur vi er mange bestemødre in disguise her inne så du er i godt eventuelt dårleg selskap :-)-

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...