en sy- og strikkeblogg

fredag 26. februar 2010

Avgang Peru via Jaren

5 par votter, 2 par sokker og 2 luer er på vei. Første etappe startet igår med Posten fra Stokke, og 4. mars drar Kari fra Du Store Alpakka videre til Mallkini i Andesfjellene. Jeg håper mange av dere har vært med å bidra så hun har kofferten stappende full av deilige strikkeplagg til barna på skolen som de er med på å bygge og drive!
Vottene er blogget tidligere. De grønne stripesokkene er i Alpakka-rester. Kanskje ikke verdens mest slitesterke sokker, men fargene lå sammen i resteskuffen min og ropte om gruppeoppgave. Utrolig deilige og myke. 45 g, pinne 3,5, str 8 år?

Multifargegarn er for å være helt ærlig ikke helt min greie, men disse ble ikke så værst, ungene syns de var supre, så kanskje de faller i smak hos noen andre unger også? 67 g Onlinegarn, pinne 3, str 10 år.

En liten skuffelse, Meedom &Meedom har helt geniale sømbøker med mønstre for barn, så etter å ha sjekket strikkefastheten i denne oppskrifta derifra, durte jeg ukritisk i vei uten å sette noen spørsmålstegn ved maskeantall eller fellingsinterval. Resultat en gedigen lue for høye pærer! Jeg har mine tvil, men kan jo håpe at luemoten i Peru også bærer preg av baggy luer. Tanken på at den tross alt kan varme noen kalde ører i vinter, gjorde at jeg ikke rakk den opp, men sender den. 103 g Dale Falk gikk med, DET er vel nok bevis på at denne lua er tykk og varm! Str. 10 år du liksom!!! Nå har jeg uansett forstått prinsippet med forkorta pinner og luestrikk, så kanskje jeg prøver meg igjen seinere, uten oppskrift og med egne kalkulasjoner (les: prøv og feil...)

Flettelua Nottingham derimot ble en favoritt. Et tilsynelatende intrikat flettemønster som faktisk lar seg gjøre å strikke uten hjelpepinne! 55 g Dale Freestyle, pinne 5, str barn... Denne blir det flere av!

Det var det jeg rakk denne gang, det fine er at Kari reiser til Peru en gang i året, så sjansen til å gi barna noe kommer igjen. Litt deilig å ha noen sånne småprosjekter innimellom, og så godt å vite at det gagner noen som virkelig trenger det!

7 kommentarer:

 1. Så flink du er, og den grønne lua var skikkelig flott!

  SvarSlett
 2. Veldig fint gjort av deg at du strikker til noen som virkelig trenger noen varme plagg!
  God helg :o)

  SvarSlett
 3. Så masse fint du har strikket - imponert jeg! Tenkte jeg skulle prøve å strikke litt småtteri innimellom, så det ikke kommer så brått på meg neste år. Tror det er ganske så kjølig oppe i høyden der skolen er. Ha en finfin helg!

  SvarSlett
 4. ALT du strikker blir lekkert! Jeg sikler på ett par sokker liksom.. er det også mulig? haha..
  Du er virkelig min strikkeheltinne, ved siden av mamma.. hihi...

  SvarSlett
 5. Førr en fin blogg! Her va de masse inspirasjon og hente! Æ e i ferd med å vekke min egen blogg litt te live, så æ lægg dæ i favorittblogglista mi:)

  Like fargan i detta innlegget. Likte og de styygfine gule vottan te minstemann. (litt retronostalgi vil æ si! Minstemann har go smakÜ)

  Hilsen,
  Kj:)

  SvarSlett
 6. Virkelig masse flott! Sukk!
  Og den grønne lua ble min favoritt, også!

  Ha en fortreffelig uke!

  SvarSlett
 7. Så fin grønn lue! Den oppskrifta skal jeg prøve meg på. Her leita en stund for å finne en som ser fin ut. Nå har jeg funnet den!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...