en sy- og strikkeblogg

onsdag 10. februar 2010

Publisitet

Sandefjords Blad har skrevet en artikkel om bloggen min! Litt rart, men utrolig gøy også. Og jeg som ikke har hverken navn eller nummer her inne, hvordan fant de meg? Det ryktes at en lokal husflidskonsulent tipset dem. Takk Annie!

Men. Stolt som jeg enn er for denne publisiteten, så veit jeg noen som trenger den så mye mye mere enn meg. På en liten skole i Peru sitter nemlig 68 kalde barn, med 68 kalde hoder, 136 kalde ører, 680 kalde fingre og like mange kalde tær. Takket være Per og Kari i Du Store Alpakka har de fått bygget en skole, hvor de har mulighet til å lære. Klimaet høyt oppe i Andesfjellene derimot, kan ikke Per og Kari og det fantastiske Mirasol prosjektet de er en del av, hjelpe med. Ikke direkte. Men det kan vi! Bli med og strikk luer, votter og sokker til disse barna! Kari reiser over til skolen 4. mars, så her gjelder det å få fart på pinnene! (og for de som ikke er så raske på avtrekkeren, kommer nye kalde perioder... Tipper Du Store Alpakka gjerne mottar noen plagg etter denne datoen også!)

Barna er mellom 6 og 12 år gamle, og det er omtrent like mange gutter og jenter.

Plaggene kan sendes til:
Du Store Alpakka AS
Mohagasvingen 4
2770 Jaren


De gamle inkaene har en leveregel: Ayni. Gi og ta. Del av ditt overskudd. Lær av de som kan mer enn deg. Vi får fantastisk Alpakka ull fra Peru, kunnskap om gamle kulturer og andre levesett. På tide å gi litt!! Tar du oppfordringen?

Jeg har vært dypt nede i restegarnkurven min nå en stund, det er vel et nyårs-fenomen. Har fyllt opp mine egne ungers skuffer med votter og tilbehør for lengst. Jeg er heldig som kan være sikker på at ungene mine har det godt og varmt, på vei til barnehagen eller ute i snøen! Og enda er det masse garn til flere småplagg igjen! Spent på å se hvor langt det rekker!

Dette er så langt jeg har kommet med votter som skal til barna i Peru:

"Bondesjakkvotter" - Eksperimentering med fletter, og så ikke før votten var ferdig at det ble X'er og O'er! Smale speilvendte juksefletter på sidene. Etter at tråene var festet og klippet, satt jeg igjen med nøyaktig 17,5 cm av garnnøstet! Det kaller jeg effektiv bruk av restegarn!

"Teenage Mutant Ninja Turtle?" Jeg husker ikke helt hvordan disse så ut, men assosiasjonen er uansett klar. For meg. Min første test av denne strikketeknikken, som jeg tror heter noe med barde? Kan noen hjelpe meg med nomenklaturet?

"Norske votter" Enkle tofarga, men veldig norske, votter. Gode og tykke med to tråder i mønsterdelen.

Garn: Sandes Smart/ PT5/ Dale Falk
Pinner: 3 -3,5
Oppskrifter: Etter eget hode (ideelt å teste ut nye mønstre eller teknikker på sånne småplagg!)
Str: ca 6 år? Må strikke litt større nå!
Forbruk: 112 g tilsammen

13 kommentarer:

 1. Så mange fine votter, og nydelig genser i forrige innlegg :)

  SvarSlett
 2. Hei og hå. Så moro og se alt du har laget og så mange fine kommentarer. Du er utrolig flink! Voff'e-vottene jeg fikk til jul er helt knall! Lykke til med flere votteprosjekter til barna med kalde lanker! Kommer snart innom på en kopp kaffe igjen :O)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Så moro med artikkeli lokalavisa. Det fortjener du, for du er så kreativ og flink.

  Nå er jeg ferdig med alle strikkeprsojektene mine, tro det eller ei. Og jeg tenkte å ta en pause i prosjekter til snuppa. Det er ikke noen vits å ha for mange plagg heller.

  Og da passer det jo utrolig bra å strikke til barn i Peru. Jeg har jo en mengde med restegarn som helt sikkert kan blir noe fint.

  Legger ut dette på bloggen min også jeg

  SvarSlett
 4. Flotte votter! Og for en bra sak du skriver om. Je rekker nok itte å strikke noe til barna før den fristen sia je har en del andre bestilte ting på gang. Men je skal strikke senere og følge med på neste sending!

  SvarSlett
 5. Grattis med flott omtale i lokalavisen !

  Det skal bli artig å kikke nedover i bloggen din :-)

  SvarSlett
 6. Hei på deg.
  Leste om deg i SB, som er min lokalavis :)
  Er litt strikkegal selv også, men tror du slår meg. Så mye fint du har laget.
  Jeg titter innom en annen gang også.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for at du forteller om prosjektet vårt. Det setter vi veldig stor pris på.

  PS: XOXO brukes ikke bare i bondesjakk, men er en vanlig engelsk/amerikans forkortelse for "Kyss og klem" og det er jo ganske hyggelige votter å ha?

  SvarSlett
 8. Så fine votter - og strikketeknikken/mønsteret du lurer på heter hullbragdmønster. Jeg strikker mitt første par nå (mønsteret heter Torpavotter og jeg fant det her: http://ingeranna.blogspot.com/2008/11/torpavott.html). Syns det er veldig vanskelig å finne ut av den tommelen...
  Siden din er forøvrig veldig inspirerende - og elefantteppet ditt helt nydelig

  SvarSlett
 9. Arti blogg! Teppene dine er bare helt fantastiske! Tror virkelig jag skal sende noen votter,luer og sokker til di barna. God Torsdag!

  SvarSlett
 10. For en flott tanke!
  Jeg skal gjerne være med å strikke noe jeg også, men vet ikke om jeg rekker det i år. Får håpe det byr seg en anledning en annen gang. Jeg er i gang med strikkingen for å være klar neste gang.

  Moro med omtale i avisa:) (Selv om jeg ikke har lest den)

  SvarSlett
 11. Tusen takk for de fine kommentarene deres, og tusen tusen takk for at dere vil være med å strikke til barna i peru! Glad glad!

  Og Kaja Marie, jeg ante ikke at XOXO betydde Kyss O Klem, det gjør jo at jeg liker vottene enda er bedre! Syns det er en fin liten hilsen å kunne gi bort. Tror jeg kommer til å gjennta dette mønsteret mange ganger.

  Jannike, HULLBRAGDmønster var det, ja, TAKK! En morsom teknikk, som gir et tykt og godt resultat. Kommer til å gjenntas det også, neste gang kanskje med oppskrift. Litt typisk meg å sette igang med et prosjekt, og så finne ut etterpå at noen selvfølgelig har laget en passende oppskrift, og jeg kunne spart meg masse beregning (og opprekking...) (o:

  SvarSlett
 12. Dette var eit veldig flott prosjekt. Tusen takk for tipset.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...