en sy- og strikkeblogg

tirsdag 23. februar 2010

Vondt å vante votter om vettern...

Ordtak er ikke helt min sterke side. Jeg trodde dette ordtaket om votter gikk noe sånt som "Det er vondt å vante votter om vettern, men vondere å vante vete om vettern". Som den empatistrikkeren jeg er var det like før jeg begynte å strikke vannhentere til bergenserene som ifølge nyhetene lider under akutt vannmangel. Jeg vet i midlertid av erfaring etter 4 år i bergenseksil at er det noen som alltid lander med beina først, er det bergensere. De klarer seg nok denne gangen også. Et raskt Googlesøk viste dessuten at ordtaket ikke handlet om VETE i det hele tatt, men VETT! Hm, treffende? En fattig trøst for meg er det i alle fall at votter altså er mer ettertraktet enn vett. Det heter nemlig: "Det er vondt når vettet vanter, men vondere å vante votter om vetteren."

2 nye par på vei til Mirasolbarna i Peru (snart).
Bondesjakkvottene, som var et resultat av et flette-eksperiment, likte jeg enda bedre da en liten fugl fortalte meg at XOXO jo betyr Hugs and Kisses! Det ble derfor strikket et par til, og de er herved omdøpt til Kyss O Klem. Jeg håper et lite barn i Peru kjenner at det ligger litt ekstra varme og kjærlighet i dem.

Perus alpine flora er ukjent terreng for meg, men barns (og de fleste andres også) glede over fine farger, blomster og knapper kjenner jeg godt. Syns disse ble veldig søte, Farmors knappearv er en skattekiste!


Garn: PT5/ Dale Falk/Silja
Pinner: 3 -3,5
Oppskrifter: Etter eget hode (jeg har strikket noen par nå, så det går litt av seg selv heldigvis).
Str: ca 8-10 år kanskje?
Forbruk: 87 g tilsammen

12 kommentarer:

 1. Kjempe fine votter!!
  Hilsen Fredrikke :o)

  SvarSlett
 2. Så masse flotte votter du har strikket!!

  SvarSlett
 3. Flott ordtak selv om jeg ikke skjønte bæret av det med en gang:))
  Nå skal jeg fortelle deg enda en ting som XOX betyr. Det er opprinnelog en gammel bord i den tradisjonelle strikkingen. I Setesdalen blir den kalt for "kross og kringle". Om du ser nøye på Setesdalskoftemønsteret så ser du det der. I gamle dager strikket man inn symboler i plaggene fordi det var viktig og betød noe. I dag strikker vi vel helst fordi vi synes en bord er fin uten at den har noe bestemt symbolikk. Krossen er et Andreaskors og kringla er livshjulet eller den livgivende energien som er sola.
  Vantene var forresten kjempefine, så artig det var med knappepynt.

  SvarSlett
 4. Hei! Du har en innspirerende blogg. Så repotarsjen med deg i Sandefjords Blad, så dukket du også opp hos Skautrollet. Lykke for meg så jeg fikk bli kjent med din fine blogg. Lykke til videre. Hilsen god gammel årgang

  SvarSlett
 5. Det var flotte votter, tenker det er noen barn som blir veldig glade for dem :)

  SvarSlett
 6. Vottene med blomster var bare utrolig fine! :)

  SvarSlett
 7. Utrolig kul blomsterdekorasjon på det siste votteparet! God ide for oss med mange knapper i hobbyskapet...

  SvarSlett
 8. Takk igjen alle sammen, og Juni, så gøy å få høre mere om sympolikken i mønster og fletter! Kjenner at dette pirret nysgjerrigheten. Tror jeg så noe om dette i Annemor Sundbø sin bok før jeg måtte forte meg å levere den tilbake på biblioteket før purringene begynte å komme? En god ting med biblioteket er at en kan låne igjen og igjen. Og strikkebøker er tydeligvis ikke på 10 på topp utlånslista, de står trofast og venter på entusiaster som meg. (o:

  SvarSlett
 9. Wooow, Så utrolig skjønne vottene med broderte blomster og knapper er! Helt i min smak!

  SvarSlett
 10. Nydelige votter. Mottakerne blir helt sikkert glad for dem. Når foregår reisen over til Peru? Tror du at det er aktuelt med skjerf/sjal og luer også?

  SvarSlett
 11. Nydelige votter. Jeg må virkelig få sett å lært meg å brodere slikt mønster jeg også, kjempe dekorativt :D

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...