en sy- og strikkeblogg

mandag 1. februar 2010

The beauty and the beast

"Kan jeg få gule votter?" spurte minstemannen, med verdens tynneste L i gule. Mor hadde tatt fram resteposen, og akkurat fullført et par til storebror. Jeg er svak for oppmerksomhet fra gutta mine, særlig når den gjelder strikking. Ønsker etterfølges oftest. Så også dette... Siden jeg allerede hadde bestemt meg for å strikke Furrow (Ravelry link), måtte jeg finne fram 3 farger som gikk sammen. Som jeg trodde gikk sammen! Med resteposen i fanget og ambisjoner om å få brukt opp noen meter, har man ikke luksusen av å kunne velge fritt i det store fargespekteret som i garnbutikken. Så for å unngå den helsvenske blå-gule kombinasjonen, kom brunt raskt opp som en kandidat til gult sitt selskap. Raskt etterfulgt av naturhvit. Med stor fallhøyde håpet jeg i det lengste at det KUNNE bli kult og retro, at disse fargene hadde jeg da minsanten sett kombinert i utallige varianter i min barndom? Fallet åpenbarte seg derimot raskt. Makan til stygge votter!!!

Med Lillebror er ikke like kritisk som sin mor, han JUBLET da han så vottene ferdige! (og jeg fikk styrket misstanken om at han er fargeblind... (o:  )

Tidenes styggeste votter har imidlertid sin udiskutable fordel: De ligger urørt i hylla i barnehagen hver ettermiddag og venter på henting. Ingen tar disse, hverken i vanvare, og absolutt ikke med vilje! Og minsten er stolt og fornøyd. (o:
Legg merke til Storebrors lyslykt, laget i en 1,5 liters melkekartong, med kongler og kvist! Og Pappas Tonkabil, fra sist gusjegul var på moten. Det vil si, da det virkelig VAR på moten...


Storebrors vottepar var i en litt sikrere fargekombinasjon, inspirert av Blomsterpikens variant, som jeg syns er 1000 ganger finere en orginalen i oppskrifta.Garn: PT5/Dale Falk/Sandnes Smart. Ideelt sett syns jeg votter er best i vanlig ubehandla ull, ikke superwash. Men så var det den begrensa valgfriheten ved restegarnprosjekter, da...
Forbruk: 39g/34g
Oppskrift: Vevkanten fra Furrow, ellers maskeantall etc fra Childrens Mittens (gratis oppskrift).

Resultat: To svært fornøyde gutter!

Og for ordens skyld: Skjønnheten er selvfølgelig minsten min..... (o:

15 kommentarer:

 1. Jeg synes retro er fint jeg :) Å dessuten så er det bare bra å skille seg litt ut ;) hehe.. fine votter..

  SvarSlett
 2. Syns vottene var kjempefine je!!! (enda je itte liker gult...)

  SvarSlett
 3. Hi, hi, synes vottene var flotte jeg. Tror nok ikke gutten er fargeblind - han bare kjører sin egen stil:-) En meget bevisst liten herremann.

  SvarSlett
 4. Så fine Furrower du har laget! Jeg har også strikket dem og falt sånn for den vevkanten. Og gult er kult :)

  SvarSlett
 5. Så morsomt skrevet :) Herlig å få brukt garnet og attpåtil få en fornøyd lillebror!
  Jeg syns vottene var kjempefine!!
  Kjersti

  SvarSlett
 6. Så stilige votter. Likte godt fargene jeg.

  Ønsker deg en fin uke videre
  Klem T

  SvarSlett
 7. God kveld! Ramlet innom bloggen din fra et eller annet sted og nå har jeg sittet å kost meg leeeenge og bladd meg milevis bakover her hos deg.
  Masse fint du lager og takk for titten!
  Og vottene var veldig fine de. Har en liten gutt her jeg også, som alltid velger brunt og orange blandt haugen med blått..

  SvarSlett
 8. De var da ikke så stygge:) og når gutten din liker dem er de avgjort flotte!
  Restegarn og den slags har jeg også startet et prosjekt med. Det er utrolig hvor mye som hoper seg opp etterhvert. Og du vet med min trang til å rekke opp og så begynne på noe annet blir det jo litt på garnlageret etter hvert som tiden går. Men nå har jeg altså bestemt meg for å bruke av alt det som ligger i skuffer og skap. Skal bli spennende å se hva som kommer ut av det:)
  Lykke til med dine restegarnsprosjekter!

  Klem:)))

  SvarSlett
 9. Haha, de ble jo kjempekule! Minsten har god smak. :)
  Så flink du er som bruker restegarn. Her hoper det seg bare opp...
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 10. Jeg er ikke glad i gult, men jeg synes de var kjempefine! :)

  SvarSlett
 11. Synest vottane dine blei flotte ,både dei gule og dei blå!!Og så er det jo supert å få bruke opp litt restegarn, ha ein fin kveld:))

  SvarSlett
 12. Din sønn er da slettes ikke fargeblind - for i så fall er jeg det også!! Men det kan jo hende fargene på bildene her lyver - jeg syns nemlig de gule og brune var kjempeflotte. Likte de bedre enn de blå, men jeg er kanskje fargeblind?!

  Flink er du i allefall - som alltid!! Klem!

  SvarSlett
 13. Takk for hyggelige kommentarer, alle sammen!! Sån for ordens skyld må jeg forklare at det ikke er pga mulig dårlig fargesmak jeg misstenker lillemann for å være fargeblind, altså!! Men fordi han blander de typpiske rød-grønn utgavene ofte, tuller mye med hva fagene heter generelt, og fordi statistisk sett så skal jo 50% av mine sønner være fargeblinde... Men for all del, det er over hodet ikke noe problem! Selv om jeg godt husker alle båtturene med pappa hvor jeg måtte fortelle om stakene i leia var røde eller grønne... (o: Og hvordan det gikk da jeg ikke var med som assistent-fargesyn...

  SvarSlett
 14. Disse var RÅÅÅÅ fine. Utrolig lekre :D

  SvarSlett
 15. Heihei! Så fin blogg du har!!
  Jeg har sansen for lillebror jeg, han står på sitt uten å bry seg om moter og trender og hva andre måtte synes - det er gutten sin det! Og vottene ER retro - jeg er made in 60-tallet og drar kjensel på fargebruken her. Syns den er litt fin, jeg da.
  Ha en finfin dag videre!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...