en sy- og strikkeblogg

fredag 28. mai 2010

Ikke akkurat håndarbeid?

Det begynner å bli lenge siden forrige innlegg her på bloggen... Bloggfrekvensen er derimot ikke representativ for håndarbeidsfrekvensen, jeg strikker og syr for fullt! Tia rekker bare ikke til å få blogget det ferdige! For de tålmodige og trofaste betyr dette mye i vente... En av grunnene til at våren er en travel tid, er at det er bursdagsrush i familien. 10 bursdager i den nærmeste familien i løpet av 1,5 mndr!! Noen som tror jeg er lei kake??
Denne helga er det min lille store (snart) 5-åring som avslutter bursdagstafetten for denne gang. For en Star Wars fantast sier det seg selv hvilket tema som skal prege kaker og pynt denne gang. MagFly gav meg ideen til en ekte Yodakake for en stund siden, dette er en sjokoladekakevariant, Yodas kappe er av marsipan, det grønne er smørkrem med grønn fargegele. Lyssverdet skal bestå av grønn eplegele. Tror gutta kommer til å like denne! (o:

Dette er noe av det andre jeg har laget i begynnelsen av mai, men ikke rukket å vise enda. Gutta vokser stadig, og selv om klærne går i arv fra den ene til den andre, trengs det stadig noe nytt! I år var behovet for en ny strikkajakke og to par bunadstrømper prekært. Jeg ser først nå på bildet at jeg tok litt vel godt i på lengden på jakka til eldstemann, men da holder den forhåpentligvis noen år til! Guttas vester har jeg sydd av restestoff fra vesten til pappan, men nå er siste rest brukt opp, så gode råd er dyre før neste bunadstørrelse! Tror ikke Husfliden selger denne silkebrokaden uten at man går på bunadsykurs hos dem... Kjekke gutter er det i alle fall! De 3 med Vestfoldbunad og lookalike er mine, den blideste er svigerfar. Ser ut som om han er like stolt som meg! (o:

16 kommentarer:

 1. Veldig kjekke karer. Imponert over syferdigheiter og merkeleg nok aller mest over kakebakinga. Får vi sjå lyssverdet også?

  SvarSlett
 2. Guttene mine vill ha eeeeelsket den kaken!! :O)
  Fint 17 mai bilde!
  God helg,
  klem :O)

  SvarSlett
 3. Takker og bukker! (o:

  Lyssverdet kommer, men dette var det største brettet jeg kunne få inn i kjøleskapet, så sverdet kommer ikke på plass før kaka skal serveres i morgen... Jeg trodde Jedi-sverdene sendte ut den laserstrålen når de trengte den og bare hadde håndtaket i beltet ellers, men det virker tydeligvis ikke helt, dette lyssverdet mitt... Kanskje like greit?

  SvarSlett
 4. Den kaka var jo bare KANOOON. Veldig kjekke og staselige karer. Bunad er bare sååå fint :D Hyggelig å se at du er kommet tilbake etter en pause fra bloggverdenen :D

  SvarSlett
 5. Gutta dine var rå tøffe. Hos oss er det jentene som har bunad... men planen er at guttene kommer etter....
  Kaken såg spennende ut.....

  hk

  SvarSlett
 6. Den kaken er bare helt utrolig kul! Neste gang eldstemann har bursdag skal jeg prøve meg på noe tilsvarende:-) Herlige gutter du har:-)

  SvarSlett
 7. Tøffe gutter du har! Og tøff kake! (I den rekkefølgen).

  Du har fått en award inne på bloggen min.
  Ha en finfin helg!

  SvarSlett
 8. så koslig blogg og kjekke karrer du har...

  teppene dine er helt fantastik,utrolig fine,skulle ønske at jeg også hadde vist hva en strikkemaskin er eller å lære seg å bruke en:P

  SvarSlett
 9. Jeg bøyer meg i støvet, Mari!! Du er helt fenomenalt dyktig!! Det blir liksom bra alt du tar dine hender i!!

  Kjekke, pene gutter har du også!!

  Klem!!

  SvarSlett
 10. Fantastisk flott kake, og guttene - må ikke glemme guttene !! Skjønner godt at du er stolt, Mari !!

  Gleder meg til saftige innlegg med herlige sy- og strikkerier.. Untill then!!

  SvarSlett
 11. Råkul kake, hadde nok falt i smak her i huset.

  SvarSlett
 12. Flotte gutter du har med flotte klær. Skal si du er flink med både det ene og det andre.
  kaka var imponerende :)

  SvarSlett
 13. Så kul kake! Den faller nok i smak tenker jeg!
  Det ligger en award til deg hos meg, tror du har fått den før også, men nå har du fått den igjen!

  SvarSlett
 14. Stilig! Den vart jo endå betre enn mi.

  SvarSlett
 15. Utrolig stilig kake!!! Skulle jammen ønske jeg var så flink til å bake!! :D

  SvarSlett
 16. Hele bloggen ser veldig fint ut, jeg er imponert over alle slags håndverk, men mest av alt beundrer jeg kake :D!!! Det er kunstverk, rett og slett!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...