en sy- og strikkeblogg

tirsdag 15. juni 2010

Inn for landing

Utpå det frodige Hurumlandet gror en liten spire, den første tantebarnavleggeren! Den blivende tante fryder seg, og finner fram de nusseligste babytøy-oppskriftene igjen. Etter noen uker med helgardering, strikking i grønt, og noenlunde jevn fordeling mellom småplagg i rosa og blått, er det avklart. It's a boy! Vel er han ikke ventet inn for landing før i oktober, men ulltante tar oppgaven seriøst og skal jammen sørge for at det lille nurket får en varm første vinter! (og påfølgende vintre, helt til han akker og stønner og prøver å vri seg unna milevis med hjemmestrikket kjiiiipt tøy, og bare ønsker seg moped, båt, verktøy, eller noe annet utenfor tantes kompetansefelt. Jeg satser på at det blir lenge til...)
Lua/flygerhjelmen er Aviatrix (Ravelry link, se her om du ikke er på Ravelry, og tenk nøye gjennom hvorfor i all verden du ikke vil ha tilgang på så fantastisk masse oppskrifter, garninfo etc!)
Jakka er Lilla Koftan, som etter samme oppskrift kan strikkes i alt fra størrelse nyfødt til kanskje 3-4-5år (?) avhengig av hvilket garn en bruker. Oppskriften er veldig enkel, strikket ovenfra og ned, og en kan lett gjøre justeringer undreveis om en ser at størrelsen blir anderledes enn forventet. Denne kommer jeg til å strikke igjen! Har veldig lyst til å teste den med tykkere garn, kanskje Silke Alpaca?

Knappene har jeg fått av en hemmelig venn på Hobbyforum, de har venta på en passende anledning, og her var den! Den blivende mor er nemlig den mest hundeinteresserte jeg kjenner, og lillemann blir nok en del av flokken. Jeg syns det ble vel mange knapper på ei så lita jakke, kan hende hverken foreldre eller nyfødtling er tålmodig nok til å bruke dem alle...

Armavslutningen er inspirert av et av bildene i oppskrifta, hvor armen liksom poser seg litt med en overlappende mansjett med knepping. Oppskrifta beskriver ikke hvordan, men ved å felle noen masker mist oppå armen på siste omgang med glattstrikk, for deretter å legge opp ca 8 nye på første omgang med rillestrikk, fikk jeg noe lignende. Syns det ble ganske søtt, fornøyd!

Jeg tipper dette langtfra blir de siste poteavtrykk den lille pjokken kommer til å ha på seg... (o:

18 kommentarer:

 1. Kjempesøt lue.
  Den jakka tror jeg jeg skal gi en sjans, takk for tips.

  Og jeg kan bare signere deg ang Ravelry, ble helt hekta når jeg først fant ut av det.

  Utrolig mye fint du lager, den krona var nydelig.

  SvarSlett
 2. Utrolig fin jakke:-) Knappene er kjempe søte!

  SvarSlett
 3. Den jakken ble kjempefin! Hva slags garn strikket du med?

  SvarSlett
 4. Så nydelig sett! Heldig liten nevø du får! Veldig herlige knapper!!:)

  SvarSlett
 5. Et nydelig sett du har laga og knappene passet kjempefint til.
  Heldig liten prins som får dette.
  Oktober, ja dqa har vi vel meir fint babytøy i vente regner jeg med.

  Pernilla

  SvarSlett
 6. Heldige lille gutten som har en tante som deg... Nydelig små klær ♥

  Lene

  SvarSlett
 7. Så koselig med småplagg! Har aldri strikket så smått, var ikke bitt av basillen når mine var så små..
  Bestefarstrøya kan jo passe til liten også den, bare å sette igang. Den er enkel å strikke og det går ganske radig når man først er igang.

  SvarSlett
 8. Så fint sett! Tøff lue.

  SvarSlett
 9. Flott sett til nevøen! Tantebarn er kjekke greier, de er moro å strikke til og man slipper nattevåk :)

  SvarSlett
 10. Herlighed så flott!
  Jeg har sett den lua på Ravelry og har hatt lyst til å strikke den, nå fikk jeg enda mer lyst:)
  Jakka var flott og prikken over I'en var jo den avslutningen på ermene!
  Tenker jeg strikker en slik en om en liten stund jeg og....

  SvarSlett
 11. Gratulerer med snart-tantebarn! Kan tenke meg han blir skjemt bort med fine klær fra deg! Nydelig jakke og lue!

  SvarSlett
 12. Søtt og vakkert. God helg til deg.

  SvarSlett
 13. Takk for hilsen! Er forsåvidt enig med deg ang tankene du har rundt NZ og Askeladden, for de to er jo tilnærmet like. Synes det hele er avhengig av strikkefastheten, men likevel så mykner klærne med bruken. Er veldig fornøyd med å bruke dette garnet, synes det er slitesterkt også. Lykke til med testingen:)

  SvarSlett
 14. Heldig tantebarn som har en dyktig strikkende tante:)Settet var nydelig og enig med deg du bør virkelig tenke nøye gjennom om du ikke enda ar blitt medlem av Ravelry - et mekka for oss strikke glade!! eller gale ?

  SvarSlett
 15. Hei :) For et fantastisk søtt sett :) Tusen takk for koselig skryt i bloggen min. På vesten jeg strikket brukte jeg 6 nøster silke alpakka. Jeg er veldig godt fornøyd med garnet til veste, men den kan nok bli litt "tung" slik at den "siger" litt. Så man må være forsiktig å tørke den flatt, samt og oppbevare den liggende. Min har ikke segen noe nevneverdig.
  Mvh LeneH

  SvarSlett
 16. Hei, for en flott blogg du har, fant denne tilfeldig da jeg googlet monsterbukse! Jeg legger deg til blogglisten min om det er ok for deg? Ha en flott torsdagskveld hos deg!

  SvarSlett
 17. Heldig lille gutt som får en så snill tante:-) Det er jo supergøy å strikke babytøy..Ikke like gøy til voksne. Bloggen din er kjempefin. God helg:-)

  SvarSlett
 18. Takk for fine kommentarer, dere! Jada, det blir garantert flere nevøklær på denne bloggen framover, har allerede strikka noen jeg ikke har rukket å blogge enda... Følg med i neste episode! (o:

  Garnet er Gjestal Knopp, har et lite lager av det etter at det ble solgt ut billig da Gjestal skulle slutte å produsere det. Gikk med 2 nøster til jakka og lua tilsammen! Dette er småklær, altså!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...