en sy- og strikkeblogg

mandag 5. juli 2010

Ønskereprise og redesign

Når ei lita tulle på nylig fylte 4 år vokser ifra yndlingsgenseren sin, og en ny identisk i større størrelse står høyt på ønskelista, og jeg er i den smigrede posisjon av produsent av akkurat denne genseren, kommer garnet og entusiasmen raskt fram. Når i tillegg mine to små pøbler er invitert for å feire de fylte 4, blir det fart på sakene. Det gjelder å benytte muligheten til jentestrikk når den er der!
Oppskrift: Enkel raglangenser etter eget hode, strikket på strikkemaskin.
Størrelse: 4-6 år
Garn: Drops Alpaca, ca 6 nøster?
Pinner: Heklet kant med påfugl-/kosteskaftmasker, heklenål 3 og strikkepinne 15

Og jeg måtte krype til korset og kjøpe nye perlemorsknapper. Knappearven fra farmor inneholdt for  representanter i rosa/lyng/plomme, i alle fall i noenlunde like farger og størrelser. Synd, jeg syns det gir ekstra sjel og personlighet til plagg med noen gamle knapper med et levd liv og historie i slitt patina.

Den populære Sikksakk-boka har inntatt mitt hjem også, og en del av modellene i boka er allerede sydd. Mye moro! Det flotteste med boka er derimot inspirasjonen til å sy gamle utslitte plagg til nye, og jeg har laget flere egne modeller, bl.a. haremsbukse til småjenter av mine egne slitte topper og bluser! Demonstrasjon kommer seinere, noen som blir 6 år i dag (!!HURRA!) skal dette i bursdagsgave snart... (o:

Dette grønne putevaret fra loppis ble forvandlet til en liten sommerkjole etter beskrivelse fra Sikksakk-boka. Utrolig enkel kjolesøm, som jeg syns ble riktig så søt!

De røde klaserosene mine, derimot, har hatt et ublidt møte med innsekter denne våren. Veit ikke hva det er, lus er det ikke. Heldigvis kommer det nye kraftige blader fram nå, og planta ser ut til å klare seg.

Velkommen sommer!

17 kommentarer:

 1. kjempefin genser! Eg har aldri prøvd strikkemaskin, men har tenkt litt på å skaffe meg ei.

  SvarSlett
 2. gensern er kjempe fin,tror jeg rett og slett tar med meg fargevalgene dine til mitt neste prosjekt,takk for inspirasjonen

  SvarSlett
 3. Nydelig genser - og gøy med bøker som inspirasjon:-)
  Ha en fin start på uken,
  klem Hege.

  SvarSlett
 4. Så flott genser! Her var en stor inspirasjon til meg:))))
  Den boka er flott, jeg liker den også, og nå har jeg tenkt å gå igang med å rote frem stoffer fra skuffer og skap. Det finnes sikkert en hel haug som kan brukes til søte små plagg. Jeg skulle bare ønske jeg hadde enda flere barnebarn, det er jo begrenstet hvor mange kjoler og bukser tre barn kan klare å bruke:))

  SvarSlett
 5. Det er virkelig koselige når strikkeplagg blir så godt likt, hun ble sikker glad når hun fikk en ny yndlingsgenser tenker jeg :) Nydelig kjole :D

  SvarSlett
 6. Flotte genser du har strikket der, er enig i at av og til "må" en invistere i nye knapper selv og de gamle er best....
  Har du byttet heading? Bilde øverst mener eg? Lekkert er det iallefall :o)

  hk

  SvarSlett
 7. Tusen takk for tipset om den boken! Klikket på linken, og bestilte med en gang! Gleder meg vanvittig til å få boken i posten - kan nesten ikke vente!

  Nyyydelig kjole du har sydd! Tenk at et putevar kan bli til noe så søtt:-) Og kjempefin genser du har strikket i herlige farger! Drømmer om en strikkemaskin....

  SvarSlett
 8. For en nydelig genser, og så koselig at ei lita jente har sånt på ønskelista si, det varmer ett hjerte!
  Herlig, herlig kjole du hadde sydd også! Nydelig farge.

  SvarSlett
 9. Kjempefin genser! Ekstra gøy å gi når det i tillegg er noe de ønsker seg. Og likte kjolen godt! Skal huske på denne boka du snakker om... håpe håpe at jeg får symaskin til jul:) Nydelig farsong og stoff!

  SvarSlett
 10. kjempe flott genser, og utrolig gøy om å bli bedt om reprise :)
  flott kjole, ser jo rundt om kring at dette kanskje er en bok jeg burde få i hus.
  gleder meg til å se buksene iallfall :)
  ha en flott uke!

  SvarSlett
 11. Nydelige farger! Så gøy at den lille ØNSKET seg strikke genser til bursdagen :) Kjolen var også nydelig.. Lurer på om man ikke bare skal investere i den boka? ;)

  SvarSlett
 12. Kjempeflott genser og kjempeflott blogg! Har tittet litt bakover i bloggen din og ble kjempeinspirert. Jeg har blogget selv, men avsluttet i vinter. Nå ble jeg derimot inspirert, både til å strikke og til å blogge :) Resultatet er at jeg har lagt opp til en liten genser i friske farger. Så får vi se om det blir mere blogging også etter hvert. Takk for titten og inspirasjonen :)

  Aid

  SvarSlett
 13. Heisann, nå har jeg linket til oppskriften på hullmønsteret jeg brukte på sokkene du akkurat kommenterte i bloggen min :)

  SvarSlett
 14. Dere skryter sånn av meg, altså, tusen takk! (o:

  Bruk tips om bok og fargekobinasjoner for alt det er verdt! Er det ikke flott at vi kan inspirere hverandre?

  SvarSlett
 15. Den genseren var berre rett og slett nydelig, kjempeskjønne farger:))

  SvarSlett
 16. Så søt en genser! Likte veldig godt kanten; kneppingen ble så dekorativ (i tillegg til å være nyttig :).

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...