en sy- og strikkeblogg

tirsdag 24. mai 2011

Om å vente på ei jente

Det fødes faktisk 4-5% flere gutter enn jenter i Norge. Familien min (gode venner inkludert) følger ikke denne moderate skjevheten i statistikken. Her er det FLUST av gutter, store og små, mine egne to inkludert. Jentebarn er definitivt unntaket. Jovisst er det gøy å strikke gutteklær, og jovisst er det en fordel (?) at klærne slites ut fortløpende så nye må strikkes, men allikevel... Jeg forelsker meg stadig i kjoleoppskrifter, rosa små topper, røde kåper i størrelse "akkurat lært å gå" osv. Gutta mine vokser selvfølgelig opp med dukker, strikking og symaskin, man er da tidsmessig politisk korrekt! Men grensa går et godt stykke før rosa strikkekjoler på gutter, selv for meg.

Så da Brodern kunne melde om familieforøkelse, attpåtil ei JENTE (!), blei det jubel i den blivende tantes strikkekurv, ENDELIG kunne jeg finne fram det rosa garnet og de nusselige oppskriftene. Stakkars unge. Fødes rett inn i en sky av rosa loddenhet. For tantegarderoben er snart komplett. I alle nyanser av rosa.

Tenk om ultralyden viste feil! Da håper jeg den lille gutten som evt snart kommer har sansen for rosa... Og kjoler...


Facts:
Oppskrift: Magda av Tora Frøseth
Garn: Baby ull Lanett, Sandnes garn, 96 g
Pinner: 2,5 og 3
Str: 6 mndr
Knapp: Snella og Petronella
(Flink Pike-kleshenger fra loppis. Er den ikke herlig?)

Søt liten kjole, rask å strikke. Syns de små puffermene er supersøte. Men jeg er fortsatt ikke helt enig i at maskemarkøren ikke skal sitte midt under ermet... Har spurt Tora, men det skal visst være sånn. Synes man ser overgangen mellom front og bak for godt på denne, og tror det hadde sett penere ut med 4 maskers forskyvning. Note to me: prøv dette neste gang.

Den ferdige kjolen, som har vært ferdig ganske lenge (derav brettemerkene på bildet...) og lå på vent på syrommet, ble utsatt for et oljeutslipp rett før fotografering. Krise! Jeg hadde klart å legge noen av de mest grisete maskinoljebesudla delen av strikkemaskinen min OPPÅ kjolen! Vel jobber begge foreldrene til det kommende nurket innen olje, men jeg tror ikke de hadde satt pris på en oljekjole allikevel. Olje(u)hyre i ny variant? Oljeflekkene var så ille at jeg tenkte det var vinn eller forsvinn for kjolen sin del, så flekkene blei fjerna med kraftig lut, nemlig margarin og Zalo. Etterfulgt av en ullvask med Milo var kjolen god som ny! Utrolig! Det er bevist: Babyull tåler alt!

23 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Oj, oj, oj, kjende liksom på den krisa med oljeflekken og vart litt dårleg i magen, Smør er undervurdert! Veldig glad for at det ordna seg. Nydeleg kjole. Heldigvis er det sjeldan ultralydfunnet ikkje stemmer.

  SvarSlett
 3. Super søt kjole :) Venter selv på å finne ut om det er en kjole-jente eller en monsterbukse-gutt i min mage - strikke skal jeg ihvertfall gjøre.

  Lykke til videre med kjolestrikking og niese :)

  SvarSlett
 4. Så nydelig strikka!Godt det gikk bra med flekken-PUH!Kjenner litt til det med jente/gutt...vi fikk ei jente og tre gutter her i huset,men så kom det barnebarn:tre jenter(7,4 og3)så og en gutt sist sommer...Ha en fin dag!Synnøvehilsen

  SvarSlett
 5. Samme greia her hos oss, det er flere gutter enn jenter. Jeg var så glad da det endelig dukket opp ei jente som jeg kunne sy og strikke til. Det er jo gøy å kunne boltre seg i jentete strikk av og til og kunne strikke med lilla og rosa og.... Det er liksom mer fres i de jentete fargene!
  Så bra det ordna seg med oljesølet. Jeg kjenner skrekken helt bort hit!!!

  SvarSlett
 6. Syns og den kjolen er kjempe søt, og laga den for ei stund sidan... Heilt enige med deg i at aukinga under armane virkar "feil". Trur nok eg gjere det på vanlig måte viss det blir ein neste gong...

  Men ellers er kjolen veldig fin! :)

  SvarSlett
 7. Nydelig kjole!
  Så godt at det ordnet seg med flekken, skal merke meg den behandlingen til ev flekker her i huset.
  Pernilla

  SvarSlett
 8. hehe, akkurat sånn er det hos oss og, flust av gutter i familien, inkl de 2 som er våre. Så det ble litt ekstra tårer i øyekroken da jordmor kunne fortelle at vi venter ei frisk, temperamentsfull lita frøken i september.

  Sååå om du skulle få rosa til overs så får du skrike ut så kjøper jeg gjerne for min strikking er absolutt ikke like avansert som din.

  Nyydelig kjole, i nyyydelig farge!

  SvarSlett
 9. Kjempefin kjole!!
  Jeg vågde meg ut for å strikke rosa kjole da sønnen vår og samboer venter ei jente! Ultralyden nå i dag skal være bedre enn før i verden, så jeg stoler på den.
  Kjekt er det ihvertfall å strikke i rosa :))
  Og takk for tipset om om oljeflekkene!!

  SvarSlett
 10. Så fin kjole! Nydelig farge og veldig morsomme detaljer med hullradene :) Strikker selv en tunika til søskenbarn-snuppa i lik lillafarge :)

  SvarSlett
 11. Den kjolen er jo nydelig. Har selv prøvd flere ganger, men gir opp da oppskriften er litt vanskelig å forstå. Har selv en bitteliten spire i magen som jeg gleder meg til å strikke mye til :)

  SvarSlett
 12. Så söt! Jeg har kjöpt oppskriften, men har problemer med strikkefastheten, og akkurat nå må det väre superenkle greier på pinnene..

  SvarSlett
 13. Faderullan, jeg skal jo ikke fristes til å starte på enda flere ting! Superskjønn kjole.

  SvarSlett
 14. KKjempe fin, godt flekken kom ut!! :O)

  ja, det hadde kanskje vært kjekt om det ble en jente og ikke en gutt..*ler*..med alle de rosa plaggene..

  Ha en fin dag,
  klem Fredrikke :O)

  SvarSlett
 15. Magda er jammen lekker!!! Og den oljeflekken gav meg nesten frysninger, utrolig bra at du fikk den bort! I min familie er vi også på guttesida, men jeg skal bli tante til høsten - og hvem vet?! vi får se :)

  SvarSlett
 16. Kjempe fin!Liker bloggen din :)

  SvarSlett
 17. Hei,Kom over bloggen din her og koste meg. her var det mye fint.

  Kjolen du strikker ble kjempesøt, og ja jeg er enig i at det er enten man vil innrømme det eller ikke morsommere å strikke/sy til jenter. (Har en av hver, men er tante til 9 nieser og kun 2 nevøer)

  SvarSlett
 18. Hei, snublet over blogen din og har kost meg med å kikke på alt det fine du strikker. Når jeg kom til de fine alpakkateppene husket jeg at jeg kikket på dem på galleri flood og tenkte at de skulle jeg huske på neste gang jeg skal gi en barselgave. :D

  Så bra at du fikk bort flekken! Kjolen ble nydelig, en liten tante prinsesse verdi :)

  SvarSlett
 19. Noe så utrolig herlig! Jeg bare elsker fargen på kjolen.. Får håpe det blir en jente da, tror nok at ultralyden er ganske sikker nå for tiden. Sånn kleshenger har jeg også bare at min er i blått. Hadde den selv da jeg var barn ;)

  SvarSlett
 20. Flott kjole! Jammen godt den ikkje vart øydelagt.

  SvarSlett
 21. Hallo, hallo....
  Dine barns tremenninger (særlig hu på ni) elsker alt i rosa og lilla... Både kjoler, sokker, luer, gensere, bukser o.l.... Tar i mot med takk....
  Her i huset kan mor kun hekle oldemorsruter..... Blir ikke mye kjoler, sokker, luer og gensere av det... men mange fine pledd =)
  God sommer til dere =)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...