en sy- og strikkeblogg

søndag 8. mai 2011

Stopp - in the name of love?

Vedlikehold og stopping av vinterens slitasje er hyggelig vårhåndarbeid. Det er noe med kjærligheten til plaggene, til eierne, til materialene og teknikken, men først og fremst en slags respekt for den som engang har laget det. Som med like stor glede som meg har valgt ut farger og mønster, og som med tanke på mottageren har tilbrakt mange timer med strikkepinner og garn før et ferdig resultat. En følelse av kontinuitet kanskje?

Disse vottene tilhører Mannen, med motiv fra ski-VM i Trondheim 1997. Jeg aner ikke hvem som har strikka dem, det var lenge før min tid. Ikke som strikker selvsagt, men som påtroppende kone. Kan hende er de masseprodusert i Langtvekkistan av små underbetalte nensomme hender? Desto større grunn til respekt og reinkarnasjon!

Teknikken veit jeg ikke helt om håndarbeidslæreren min ville godkjent, den er som det meste av mitt håndarbeid etter innfalsmetoden. Med en kombinasjon av stoppenål, strikkepinner og garn blir det i alle fall tett og slitesterkt en god stund til! Kanskje jeg burde skaffe meg en stoppesopp og lære be mormor lære meg den egentlige måten å gjøre dette på?

Om ikke alle mine hensikter for reparasjon er like edle, må jeg vel innrømme at jeg utsetter prosjekt nye votter til Mannen med å prøve å få disse gamle til å holde en sesong til. Jeg er liksom ikke i vottemodus, det er vår, og jeg har florlette lace-garn på handlelista... Om bare kroppen vil lystre litt. Den trenger litt vedlikehold selv, og er ikke helt med på mine forslag. Det beste med sofatid er i alle fall at det er strikketid! Så får garnhandling og bloggen få sin oppmerksomhet etterhvert.

God vår, dere! (o:

8 kommentarer:

 1. Det er flott å se at det er flere enn meg som reparerer klær.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Godt brukte votter er de beste..og ja, de trenger litt lapping innimellom! :O)
  Du får passe på deg selv, og samle krefter på sofaen.
  Ha en fin ettermiddag,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 3. Godt å se deg igjen, kjære navnesøster ! Lad batteriene du ; vi er her vi vettu :)

  Klæm

  SvarSlett
 4. Så flott at du bøter de fine vottene!
  Klem Misemor

  SvarSlett
 5. Supert at så fine votter får lengre levetid :)
  Det ventar forresten ei hyggelig vinnaroverrasking på bloggen min.

  SvarSlett
 6. Så flott å se at det stoppes! I vinter har jeg gitt nytt liv til 2 sokkepar, og det er fint å tenke på - de ville nok tatt kveld hvis jeg ikke hadde gjort det! Problemet kommer med alle de nye man får.... MEN, det er et luksusproblem :) :) :)

  SvarSlett
 7. Så mye inspirerende det er her på bloggen! :-)
  Jeg falt helt for elefantteppet og haimonsterbuksen, så du hadde egne mønster på begge deler, er det noe du deler? Bølgemønsteret på buksen og maskeantall/elefantmønster på teppet? Hilsen Julie

  SvarSlett
 8. Infallsmetoden! Vilket bra ord. Verkar ju dessutom fungera :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...