en sy- og strikkeblogg

lørdag 28. mai 2011

Sopp er topp!

Som småbarnsmor har man mange bekymringer. Da eldstemann var noen få måneder kom en skrekk snikende, menlig at han ikke skulle like lego og ull! Iiiik, hva skulle man evt gjøre med en sånn unge? "Få legoen i hus snarest" lød rådet fra en barnevant pedagogvenninne. Hva ull angikk, hadde ikke poden noe valg, garderoben var allerede gjennomsyra av hjemmestrikka småplagg. At vi passerte utallige sauebeiter med stirrende smale på vår daglige trillerunde, gjorde vel sitt til å øke interessen for ull, i alle fall dens opphav.

Da lillebror kom, hadde han ikke annet valg enn å følge i storebrors store fotspor, som småbrødre flest. Mor fryder seg over smågutter som henger over strikketøyet og lurer på hva det skal bli, "Er det til meg? Skal det bli romskip? Eller dinosaurskjelett?" Og ikke blir de skuffa når svarer SVÆRT skjelden er romskip eller dinosaurrelatert (selv om jeg faktisk HAR strikka førstnevnte...), en tynn ullgenser er faktisk verdt å mase litt på å få ferdig! Som denne. Soppegenseren som Lillebror kaller den. Vårgenseren, som antakelig vil være enda merhøstgenser, farger og knappemotiv tatt i betraktning. Den er helt topp, syns 4 åringen. Er det noen sak?

Enkel topp-ned raglangenser med effektfull 1 vridd rett, 1 vrang vrangbord på brystet + kanter. Siden oppskrifta er til litt tykkere garn og pinner, økte jeg noen ganger ekstra til bryststykket var passe langt og armene passe vide. Topp-ned er jo helt supert når man har modellen lett tilgjengelig!


Facts:
Oppskrift: Kinsale
Garn: tuLLiBaLLs Twiid, farge Kamel. 135 g
Pinner: 4 mm
Str: 4-5 år
Knapper: Aimoobaroo på Etsy (jo, jeg hadde 4 brune, men den røde bad så pent om å få være med)

Også garnet da. Sukk. Det er ikke første gang jeg skamroser tuLLiBaLL-jentene, og det blir ikke siste! Utrolig mykt og jevnt å strikke med, fine fargesjateringer i varme toner av brunt. Var spent på å se hvordan garnet tålte å strikkes på såpass tykke pinner (200 m på 50 g tilsvarer vel mer p 2-3), men etter noen uker i barnehage, skog og sandkasse holder genseren stand og form. Eneste jeg ser er at jeg burde ha strikket noen få omganger på halsen strammere, den har blitt litt vid. Mulig jeg endrer på dette når kulda en gang kommer tilbake, ellers er vi fornøyde med resultatet, både genserinnehaveren og jeg. Siden jeg har klart å få kloa i noen flere Twiid-hesper, er det mulig det blir en Kinsale på Storebror etterhvert også.

I bakgrunnen på bildene kan dere se mannens håndarbeid... Fiber det også. Og jeps, sandkassa er en havarert jolle. Da ideen om båt som sandkasse kom opp, så jeg mer for meg en liten søt værbitt trepram. Men siden båter av det kaliberet enten var i god stand og dyre, eller så råtne at de i alle fall ikke tålte å flyttes,  får gode gamle pioner gjøre jobben godt!

Hvordan det gikk med lego-interessen? Vel, huset er fullt av dette:

Dessverre glemte vi å legge en slagplan for å få ungene til å like grønnsaker...

22 kommentarer:

 1. Nydelig genser!

  Og når det gjelder grønnsaker, så legger du dem bare på tallerkenen som om det er en helt vanlig sak, etter hvert venner ungene seg til dem også. Og gjør de ikke det, kjører du de kokte grønnsakene fra dagen før i foodprosessoren og hiver dem i pizzasausen, da merker ungene dem ikke ei gang...

  SvarSlett
 2. Nydelig genser og herlige knapper ;)

  SvarSlett
 3. Den har jeg og strikket! Og vurdert på nytt til storebror, selv om mønsteret går kun til 4 eller noe sånt.

  Ser ut til vi har samme strategi, huset er fullt av Lego. De dukker opp overalt... et av datterens første ord er Ninja! -etter Ninjalegoen til broren.

  SvarSlett
 4. Så fint innlegg =) Og veldig fin genser, deilig med litt andre farger på barnas klær.. Ha en fortreffelig aften, mvh Siv

  SvarSlett
 5. Flott genser!
  Har lyst til å prøve tulliball-garn jeg også etterhvert, fant butikkern for litt siden via bloggen din, tror jeg. (men linken din i dag er feil - den går til mønsteret, ikke til tulliball...)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 6. Det var en fin genser!
  Du er så flink til å strikke :O)

  God søndag,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 7. Så super genser da. =)
  Ha en fin søndag, klem Misemor

  SvarSlett
 8. Nydelig genser! Også skriver du så flott! Jeg sitter her og smiler selv om klokka ikke er 7 ennå en søndag morgen :-)
  Klem

  SvarSlett
 9. Flott genser og fine bilder av en skjønn fireåring.
  Ellen :)

  SvarSlett
 10. så flott genser. Likte fargen :) Mønsteret har jeg faktisk, kanskje på tide og sette i gang snart. Men så klart de liker ull, de vet jo ikke om noe annet, i hvert fall ikke mine. ha en flott søndag!

  SvarSlett
 11. Stilig genser! Fargen er rett og slett nydelig:)

  SvarSlett
 12. Fin genser, herlig innlegg og gode råd for både lego, ull og øverst i kommentarfeltet her var det noen gode tips for grønnsaker også. Jeg tror vi er godt i gang med startegi like lego,ull og grønnsaker vi også. Det er i hvertfall få ord som kommer så ofte ut av litla som bææ, og det er for tiden en kamp å forsøke å trille henne til søvn midt på dagen for det er alt for mye bææ å se på rundt her. :) Deilig å være i gang med vårstrikket og ekstra kjekt når det blir likt og brukt av de tiltenkte!

  SvarSlett
 13. Så utrolig flott den genseren var :) Og takk for et kjempefint blogginnlegg! Jeg koser meg masse med å lese i bloggen din!

  SvarSlett
 14. Ingenting er bedre enn når mottakeren er fornøyd. :)

  SvarSlett
 15. Kjempeflott genser! Ingen fare med lego-interessen hos de små, men du har gjort en god jobb med ulla ;)

  SvarSlett
 16. Flott genser og fin farge! Kjenner en liten gutt som kunne været flott i en sånn genser, så den skal jeg huske på :)

  SvarSlett
 17. Ja, du har jammen lykkes!!! Sopp -genseren var jo skikkelig fin også da ;) Grønnsaker kommer de nok til å like..... men du må kanskje vente noen år ;p Ull og lego er da mye viktigere , hm, hm!
  Ha en fin dag! Klem :)

  SvarSlett
 18. Oi, no gjorde du det vanskeleg for meg... Eg som hadde bestemt meg for å strikke bestefarstrøya frå Nøstebar, men no fekk eg meir lyst på lage ein slik "topp-ned"-genser i staden. Fin farge, fin stil!

  SvarSlett
 19. Kjempeflott genser!
  tuLLiBall garnet har jeg også fått øynene opp for, men jeg har foreløpig ikke strikket så mye med det - det er så vanskelig å få tak i - synd!

  SvarSlett
 20. Hohohohoho! Super slagplan!

  Den dagen det tyter Lego ut av ørene til storebror i huset blir jeg jammen ikke forundret.

  Superfin genser!

  SvarSlett
 21. Hærlig genser :) Nydelig farge, synes den ble knallbra. Vi har også flust av både Lego og ull i huset, men eg e nok den heldige som har jente i midten av guttene. Her e det innfall av både gult, lilla og rosa (i den rekkefølgen!) Også JENTE LEGO da!
  Rosa....prinsesser og sånn...sukk :)

  klem hk

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...