en sy- og strikkeblogg

torsdag 14. april 2011

May the 4th be with you!

Kjenner du denne karen? R2-D2 og resten av Star Wars gjengen er det tøffeste minstemannen i huset veit. Kanskje en litt uvanlig interesse for en 3, nei vent 4-åring, men med sterk påvirkning fra storebror (for ikke å snakke om fra pappa'n) er det vel uunngåelig.

I anledning overgangen fra 3 til 4 år, som fant sted i går, skulle kaker bakes og fortæres. Som vanlig fikk jeg hovedansvaret for førstnevnte. Merkelig at det alltid er så mange flere frivillige til etegildet? Ved et tilfeldig besøk hos den lokale Jernia butikken (for å kjøpe termos til bursdagsbarnet, enhver 4-åring må da forlengst ha egen termos til kakao på tur!), lærte jeg å lage marsmellowsfondant! Jeg digger små lokalsamfunn, hvor damene bak disken hos jernvaren ikke bare kan gi råd om husmaling, fortøyning eller doble fustasjopphengsforkoblinger, de lærer villig vekk kaketriks også! Og himmel, denne isingen åpner jo en ny verden av kakepynt! Utrolig lett å lage (marsmellows, vann, litt Flott matfett, melis og en mikrobølgeovn), og fantastisk å jobbe med. Nesten som plastelina. Med tyggegummismak! (o: Trenger du en litt mer nøyaktig oppskrift, se på Cacas sin oppskrift. Eller hent en oppskrifts- og idebrosjyre hos din lokale forhandler. Jeg tror det blir lenge til kake med marsipanlokk kommer på bordet her igjen...

R2 blei litt vel breiskuldra, utgangspunktet var en vanlig rund sjokoladekake som jeg skar 2 små halvmåner av og flytta litt nedover. Men gutta rundt bursdagsbordet brydde seg ikke nevneverdig om det... Jeg tror ikke de søte jentene på festen kjente Star Wars enda, men en pappa gjorde i alle fall det! Bare vent jenter, vi fortsetter nok propagandaen noen år til herifra!

Gratulerer lille store minstemann! (o:

22 kommentarer:

 1. Utrolig tøff kake :O)
  Ble det full rulle i går?

  Ha en fin ettermiddag,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 2. For en fantastisk fin kake..:)

  Ha en fortsatt fin dag
  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 3. Utrolig flott kake. Jeg har også ambisjon om å lære meg å lage sånn fondant.
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Yess! Star Wars er populært hos alle her i familien :-)
  Gratulerer med dagen, minstemann!

  SvarSlett
 5. KULESTE kaken EVER! Tror nik 3 åringen min hadde blitt kjempe glad for en sånn kake (påvirket av far) hihihi

  SvarSlett
 6. Må jo være en drøm å få ei sånn kake :-) Lillebroren min på 35 hadde alt fra Star Wars, så dette er tydeligvis noe som ikke går av moten :-D

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 7. Så kul kake! Her er også Star Wars populær. Storesøster har arvet star wars genet fra pappaen sin og det ser jammen meg ut som lillebror blir en like stor star wars elsker som sin far og søster. Tror jeg må prøve meg på en slik kake. Ikke veldig lenge til Igimannens bursdag :-)
  Klem

  SvarSlett
 8. Fire-snart-fem-tassen så henført på kaka. Han er Lars Veider-fan (Darth vader på klingende helgelansk)

  SvarSlett
 9. Hehe...her er også en pappa som kjenner StarWars. Jeg viste ham bilde av kaka og spurte om han så hvem det var: "R2-D2!" kom det med en gang i litt overlegent tonefall. Etterpå spurte han "Hva var det - kake?"

  Den var knallflott, Mari! Tror nok jeg må lære meg å lage sånt lokk også. Liker så godt når det blit helt hvitt det som skal være hvitt.

  Gratulerer med 4-åring i hus. KLEM!

  SvarSlett
 10. Imponerende kakeprosjekt! Aldri hørt om dette før! :D Gratulerer med 4-åring!

  SvarSlett
 11. Helledussen for ei KAKE! Du er god:)
  Jeg må nok lære meg å lage slik glasur for det så morsomt ut.

  SvarSlett
 12. For en fantastisk kake! Wow! Imponert over fantasien. :)

  SvarSlett
 13. Kjempe-flott kaka!! Sånn vil eg og ha, mamma!! kom det spontant frå ein kar her i huset!! Kva sort kake har du under? Sjokolade eller sukkerbrød ,eller noko anna spennande?

  SvarSlett
 14. He he he , etter litt meir nøye lesning ser eg at det står kva sort kake du har under i teksten , går visst litt for fort i svingane her :-)

  SvarSlett
 15. He he he , etter litt meir nøye lesning ser eg at det står kva sort kake du har under i teksten , går visst litt for fort i svingane her :-)

  SvarSlett
 16. Fantastisk kake! Tenker bursdagsbarnet ble fornøyd da, ja :)

  SvarSlett
 17. Jeg er dyyypt imponert. Kaken er helt råstilig!

  SvarSlett
 18. Wow, for en flott kake! Jeg har vært flasket opp på Star Wars og synes enda det er litt VEL gøy å leke med Star Warslegoen til gutten min.
  Hehe!
  Nydelig bursdagsgutt! :)

  SvarSlett
 19. Knalltøff!!! Heldige bursdagsgutt.

  SvarSlett
 20. Du har jammen meg mange talenter!!! For noen dødskule starwars-kaker du lager. Helt rått!!!

  SvarSlett
 21. Skikkelig kul kake! Må sjekke ut den der mashmallowsgreia. Det er bare noen uker til bursdag hos oss, og jubilanten har allerede begynt å snakke om hva slags kake han skal ha...

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...