en sy- og strikkeblogg

tirsdag 12. april 2011

Japansk lønn

I'm in love! With tULLiBaLL... Bare se på det deilige garnet, da! Kom over det nydelige Twiid garnet deres nylig, og rakk å kare til meg både flere og mange hesper. Dette heter Japansk Lønn, er det ikke flotte farger? Monokromatiske skift i ulike nyanser av plomme. Syns fargespillet kommer ekstra fint fram i rillestrikk-feltet nederst på sjalet, som egentlig iflg oppskrifta skulle vært dobbelt så lang... Som vanlig satser jeg høyt og litt hasardiøst på hvor langt garnet skal holde, og som nesten vanlig må jeg gjøre endringer og små innskrenkninger mot slutten for å nå i mål... Men pytt, det blei vel ok med en rapport mindre også?
Sjalet er Kirsten Kapurs Hamamelis Shawl. Mønsteret er tilsynelatende enkelt og repetivt, men det krevde faktisk en viss grad av konsentrasjon. Forsida gikk enkelt og greit, man komme raskt inn i mønsteret og kan lese strikketøyet ganske lett og se hvor man er. Men baksia, som bare bestod av rette og vrange masker i ymse kombinasjoner, medførte litt mer hodebry. Alle sjal jeg har strikka hittil har hatt baksider bestående av kun vrangmasker, kanskje bortsett fra kant- og midtmaskene. Men siden rillene går igjen mellom hullstrikkmønsteret i dette sjalet, og siden strukturen ikke kom så godt fram på baksia, endte jeg med å telle meg gjennom hver eneste vrangomgang. Litt kjedelig, vranga pleier liksom å være hvileomgangene hvor man kan få med seg litt mer enn lyden av tv'n som står på i bakgrunnen. Men ikke såå kjedelig at jeg ikke kommer til å strikke dette sjalet igjen! Har et Twiid nøste i en deilig støv-grønn-turkis farge liggende som jeg tror skal bli en repetisjon. Dette sjalet er nemlig en gave. Moan fortalte meg at man bare skal gi bort det man har mest lyst til å beholde selv... Akk ja. Det er et hardt bud å følge!

Takk for gode sommerstrikketips, jenter! Sjal er jo flott sommerstrikk, ikke så stort og varmt å sitte med i fanget, og kan tas i bruk med en gang. Jeg er vel en litt her-og-nå strikker, og vil gjerne ta ibruk plaggene så fort trådene er festa. Og skal jeg ta vårrengjøring i samvittigheten min, har jeg nok noen tynne uferdige plagg på ørsmå pinner liggende i bunnen av lageret mitt, som nok vil passe til beskrivelsen av tynn ull til sommerbruk. Var det ikke en Mille på gang her montro, for et par vårer siden? Florlett Duo fra Design Club DK? Hvorfor i all verden ble den forlagt? Pga pinnetykkelse 2,5 og størrelse voksen? Kremt.

Facts:
Garn: tULLiBaLLs Twiid, farge Japansk Lønn
Forbruk: 93 g
Ferdig størrelse: 140 x 57 cm, stort nok til å bruke både som et klassisk sjal og som tørkle rundt halsen.
Pinner: 4 mm (første test av Addi Lace, spesielt spisse og gode pinner til hullstrikk. Likte de ikke så godt mens jeg hadde få masker på pinnene, syns de var litt tråe i hendene. Men når maskeantallet økte og jeg til enhver tid hold i garn på pinnene, var de helt supre!)

Siste sjans for å stemme i Håndlaga 2011 konkurransen i dag, dere! (o:

27 kommentarer:

 1. Oi! For et flott sjal!
  Jeg har aldri vært rask nok til å karre til meg av det eksklusive TulliBallgarnet. Men jeg håper det kommer flere sjanser. Det frister jo enda mer når jeg ser hva det kan bli til.
  Heldig er den som skal få dette! :)

  SvarSlett
 2. Du er bare så produktiv!! Tar av meg hatten for deg, altså :-)

  Enig med deg i at fargen på garnet var helt nydelig - sjalet var lekkert, lekkert!!

  SvarSlett
 3. det garnet ditt har virkelig nydelige farver...og det passet kjempebra til sjalen din :)

  SvarSlett
 4. Utrolig nydelig - flott mønster og farge!

  SvarSlett
 5. Ett nydelig sjal og hva rask du er med pinnene, jeg er imponert!
  Det garnet har jeg ikke prøvd enda, og fargen er kjempefin. Jeg venter bare på at tulliball skal komme med litt nye garner for jeg har lyst og få tak i noe lilla og og blått.
  Heldig er den som får denne gaven.
  Pernilla

  SvarSlett
 6. Virkelig flott! Har ennå ikke prøvd tulliball-garnet, men det ser deilig ut :-)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Heilt einig i at det er nydeleg vakkert fargespill og eg likte godt mønsteret også. Kanskje eg skal koma igang med sjalstrikking denne sommaren. Bra tips. No må eg inn og glana litt på det garnet.

  SvarSlett
 8. For et nydelig sjal du har strikket!
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 9. Kjempe lekkert sjal! Fikk lyst til å lage et selv ;-)

  SvarSlett
 10. Nyyydelig sjal med lekker farge ! Addi Lace pinner er jeg helt avhengig av når jeg strikker sjal !

  SvarSlett
 11. Sjalet ditt ble aldeles lekkert og i en flott farge. Nå har jeg lest så mye om dette garnet at jeg nok må teste det snart!

  SvarSlett
 12. Så nydelig sjal. Herlig farge! =) Og grattis som finalist i Håndlaga2011!

  SvarSlett
 13. Hva er det for slags garn? "Lukter" dyrt! Men, du har jo laga et FLOTT sjal! Synnøvehilsen

  SvarSlett
 14. Så flott sjal!
  Nydelige farger i garnet.
  Klem

  SvarSlett
 15. Dette er aldeles nydelig! Har ikke prøvd garnet, bare sett på det på nett - det ser veldig fint ut og fargen er super.

  Er på leit etter et perfekt sjal å strikke til min mor. Lurer på om dette kanskje bli litt vrient for meg, men takk for lenken til mønster! Det er lagret!

  SvarSlett
 16. Takk for hyggelige ord,
  og boller faller jo alltid i smak..hos liten og stor!
  Du får stålsette deg, vi hadde to barnebursdager på rad for noen helger siden..phu..høyt tempo på alle de bollespisende barna...*ler*..

  SvarSlett
 17. Kjempe fint sjal, har laga eit slik sjølv og... :) Krevde ganske møkje konsentrasjon ja, i allefall i starten... Men, det er jo litt kjekt og då! Bare ikkje så veldig sosialt... ;)

  SvarSlett
 18. For et lekkert sjal! Den oppskriften skal snarest settes i kø på Ravelry. Takk for tips!

  Digget hvallua også. Den var tøff!

  SvarSlett
 19. Tusen takk for kjempekoselege kommentarar på bloggen min :) Så fint at du vil vere med på påskelotteriet :)
  Du må gjerne "kopiere" den maskuline musikkveska om du vil. Eg har dessverre inga oppskrift på den nett no, men det kjem kanskje seinare..? :)
  Med ønskje om ein fin dag :)
  Mvh, Kristin

  SvarSlett
 20. Å, kjære vene. VAKKERT! Det var bare helt nydelig. Fargen fremhever jo strukturen og mønsteret perfekt. I'm in love! :)

  SvarSlett
 21. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 22. Utrolig nydelig sjal!

  Jeg synes du har en flott blogg og har gitt deg en award! Titt innom bloggen min :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...