en sy- og strikkeblogg

mandag 4. april 2011

Hell i spill og hell i kjærlighet. Og finaleplass i Håndlaga 2011!

De siste ukene har vært svært innbringende på give-away-fronten for min del. Jeg syns gi-borter er gøy for deltagerne og en fin måte å bli kjent med nye bloggere for arrangøren. Kanksje jeg må ha en selv snart? I alle fall, jeg tar stagig et lodd her og der fra de ulike loddbøkene, krysser fingre og strikkepinner og venter i spenning med loddene krølla i lomma. Og av og til kommer det inn en hyggelig melding: "du vant!"

Dette herlige garnet vant jeg hos Anne på Landet med bloggen A's almanakk. Det fantastiske Impulse of Delight-garnet falt perfekt i min smak, summit sock håndfarget garn i turkise-aqua-grønn-blåtoner, AH! Forelskelse ved første blikk. Garnet gikk rett på pinnene, ja de krøllete 2 mm metallpinnene jeg har vist før. Rillestrikk med vridde masker på hel og tåfell var drepen for mine stakkars skjøre småpinner. Jeg strikker vanligvis ikke så hardt, men vridde masker kjenner både mine hender og pinner at jeg har et anstrengt forhold til. I alle fall i sånne konsentrasjoner.

Sokkene er Lacy Kable Socks fra boka Knitting 24/7, nok et must av en bok. Herlig tilbehør, jeg har lyst til å strikke nesten ALT i hele boka, og har bare såvidt begynt. Denne linken kommer dere til å se igjen! (o:

Anne på Landets blogg er forresten en av mine favoritter, og vel verdt et besøk. Hun skriver godt og morsomt, har fine bilder og ikke minst fantastiske strikkerier. Masse inspirasjon der!

Noen uker etter kom dette luksusgarnet dumpende ned i postkassa mi (det er da mye bedre å ha ull en skjegg i postkassa?). Angora Fino fra BC garn i sart rosa farge. Garnet har enda ikke fortalt meg hva det skal bli, men jeg har hørt visking om noe ekstraordinært mykt og delikat til ei lita jente. Jeg venter i spenning. Garnet og den deilige teen var en premie fra snille Torunn, som bland annet har strikka verdens råeste marius/moods genser. Fantastisk!

Da jeg gjorde min forsiktige inntreden i bloggverden for 1,5 år siden, raste det pay-it-forward-runder på mange av bloggene jeg besøkte. Jeg kom meg liksom aldri helt med. Men denne gangen var jeg rask og heldig nok hos Marit og hennes frydefulle Tusenfryd! Gaven jeg fikk var en super strikketøypose (med enkel og svært effektiv lukkemekanisme, Marit!), en liten mappe til alt strikketilbehøret, og et par lekre pulsvanter i en av mine mest brukte farger. Alt laget med flid og nøyaktighet, herlig! Min temmelig saktevoksende hullkrus i kauni og finnull har flytta inn i strikkeposen, matcher den ikke bra?

Pay-it-forward er jo et slags altruistisk motsatt pyramidespill, så om en liten stund kan dere være med på min videreføring og vinne gaver herifra. Følg med!

Tusen takk for flotte gaver, alle tre! (o:


Om ikke all denne vinnerlykken allerede har gått til hodet på meg, fikk jeg regelrett sjokk da jeg oppdaga at ikke bare har flere av dere nominert meg i ulike kategorier i Håndlaga 2011, jeg er dessuten valgt ut som finalist i kategorien Beste Håndarbeidsblogg 2011!! Oh my! I beinhard konkurranse med 9 andre flotte blogger, hvorav dem min absolutte favorittblogg, er jeg beæret, stolt, stum (jammen godt jeg kan skrive ganske lydløst!), ydmyk og bitte litt nærvøs. Virkelig? Dere er herlige, bloggmennesker og andre besøkende, jeg setter utrolig pris på at dere tydeligvis setter pris på meg også? (o:

Om du har lyst til å stemme (på meg eller noen andre, selv i strikkeposisjon er ikke mine albuer spesielt spisse...), besøk Håndlaga 2011 og stem! Du trenger hverken gyldig legitimasjon eller oppnåd myndighetsalder ved dette valget, og valglokalene er faktisk åpne hele døgnet fram til 12. april! Snakk om valgvake!

Så var det dette med spill og kjærlighet, da, og hell i de respektive. Om alle denne strikkemedgangen skulle resultere i høye pærer (godt baggy luer er på moten!) og dårlig strikkekarma, er det kanskje best jeg investerer litt på hjemmbane også, og endelig begynner på de vottene Mannen har bedt om i et halvt år?

26 kommentarer:

 1. Gratulerer! - det er deg vel unt!
  Det sokkegarnet var nydelig, herlig farge og flotte sjatteringer.
  Og lykke til i finalen:)

  SvarSlett
 2. Nydelige sokker i nydelig garn. Skjønn farge. Grattis med finaleplass!
  Ellen:)

  SvarSlett
 3. Skal si du har hatt vinnerlykke i det siste - da er det jo bare å stå på mens du er i den heldige stimen og melde seg på alt som er av lotterier, spille Lotto etc etc!

  Sokkene ble utrolig flotte - du strikker jo så pent at det er en fryd! Men åssen i all verden rekker du å strikke så MYE?? Har du fått innvilget noen ekstra timer i døgnet eller?

  Gratulerer med nominasjonen i Håndlaga - det er vel fortjent! Ønsker lykke til!!!

  SvarSlett
 4. Det var fine sokker, heldige deg som vant så fint garn!
  Lykke til med finaleplassen, du har en kjempe fin blogg :O)

  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 5. Takk, jenter!

  Anne; jeg skaffer meg høyst ufrivillig noen ekstra strikketimer hver natt, så stor strikkeaktivitet er vel dessverre omvendt propsjonalt med søvnkvalitet... Men fint å bruke trasige netter til noe koselig! (o:

  Ha en fin dag! Og en god natt... (o:

  SvarSlett
 6. Så hyggelig. Og det var flotte sokker du har strikket av garnet du fikk!
  =) Misemor

  SvarSlett
 7. Gratulerer med flotte premier :) Og de sokkene var bare nyydelige !!
  Stemte på deg jeg altså :D Velfortjent!

  Ønsker deg en flott uke !!

  SvarSlett
 8. Så mye flotte premier da!

  Og nominasjonen fortjente du. Det blir spennede å se hvem som vinner. :)

  SvarSlett
 9. Nydelige sokker!
  Jeg har vært inne å stemt på deg!
  Du inspirerer alltid med ditt nydelige håndarbeid.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 10. Det var litt av en gladpost!
  Gratulerer med både det ene og det andre, og kanskje særlig de lekre nye sokkene. :)

  Lykke til med bloggkonkurransen!

  SvarSlett
 11. Jeg tar av meg hatten for deg nominasjonen er jammen vel fortjent.

  Takk for at bloggen din finnes - når jeg ikke strikker, så surfer jeg gjerne innom deg!

  Lykke til med kåringen :-))

  SvarSlett
 12. Her viste du frem mye fint, og allt i vårlige farger.
  Er enig med deg at det garnet du vant fra Annepålandet er helt nydelig, og de sokkene det blev likeså.
  Ønsker deg en en fortsatt fin dag og kreativ uke!
  Pernilla

  SvarSlett
 13. Gratulerer så mye! De sokkene der var bare helt nydelige, og jeg bøyer meg i støvet over din iver med din bøyde pinne nr 2. Fargen var helt nydelig, og jeg kjenner misunnelse over det sokkeparet der:)

  SvarSlett
 14. Gratulerer med nominasjon! Det er virkelig fortjent:) Du får en stemme fra meg! Og takk for garntips:)

  SvarSlett
 15. Du har virkelig hevet deg på en vinnerbølge her :) Får håpe du går helt til tops i 2011 konkuransen også. Jeg misunner deg angora garnet, så ut som en herlig farge og angora er jo bare så fantastiskt mykt å godt. Vurderer på sikt å skaffe meg noen angora kaniner, men tenker mest på det pga. ullen og da kommer jeg frem til at det nok er lettere å bare kjøpe det garnet i butikken heller :)

  Du spurte etter elastisk undertråd tips. Har ikke så mange, men som jeg skrev i bloggen, det funket helt flott å spole tråden over til spolen på vanlig vis på maskinen. De siste gangene nå har jeg til å med bremset den litt med å bare holde lett igjen på snellen, tenker at da blir strikken litt strammere og det gjør ingenting. Ellers føler jeg det eneste risikomomentet er å få festet strikken ordentlig i start og slutt når en syr, slik at den ikke spretter seg inn igjen. Bare prøv du, så skal du se at det går så fint så!!!

  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 16. Gratulerer med både premier og nominasjon! Det fortjener du så absolutt!
  Lekre sokker!

  SvarSlett
 17. Så moro. Med alt vet ikke hvor jeg skal begynne. Men er veldig enig med deg at anne på lande har en flott blogg. Lykke til

  SvarSlett
 18. Gratulera!! Den er deg vel undt! Mykje flott du har fått, og nydelege sokkar du har strikka ;)

  SvarSlett
 19. Gratulerer som finalist! Du har en flott blogg, så det er bare å ønske deg lykke til!

  SvarSlett
 20. Flotte sokker i skjønn farge! Gratulerer med finaleplass!
  Det gikk med under 250 gr til jakken ( da strikket jeg i den minste str)
  Ha en fin dag :)
  Klem T

  SvarSlett
 21. Hei og takk for kommentar hos meg :) Flotte sokker du har strikket, jeg blir alltid så imponert når jeg seg folk som tar seg tid til å strikke så forsegjorte sokker:)
  Lykke til i finalen du også! Er jo litt spennende dette da:)

  SvarSlett
 22. Knalltøffe sokker og herlig garn :-) Grattis med plasseringen :-D

  Ha ei flott uke - klem Siv

  SvarSlett
 23. Så flott og hjelpsom blogg! Superflotte merkelapper du har laget også.
  Jeg heter Astrid og ønsker å invitere deg på Årets Snelletreff for nettstedet Trådsnella.no. i Oslo fredag 29.april. Et inspirerende heldagsseminar for strikke- og syglade damer.

  Vi har med strikkedronning Tine Solheim og designerne Arne og Carlos + 5 andre designere/gründere.

  Se program og påmelding på www.trådsnella.no, kundeservice telefon 21 50 93 57 (hverdager 8-15). Prisen er kr 695/pers inkl lunsjbuffet, 3 kaffepauser + kakebit. Festmiddag kl 19 kan bestilles også, kr 395.

  Vi har guidet shoppinglørdag (dagen etter) med kart over Oslos garn- og hobbybutikker.

  Håper å se deg på Snelletreffet!
  Hilsen Astrid Sømoen

  SvarSlett
 24. Du har fått en award, sjekk bloggen min for mer info :)

  SvarSlett
 25. Gratulerer både med vinnerlykke og som finalist!!! Det er alltid koselig å vinne noe- gir liksom en ekstra piff i hverdagen synes jeg;) Masse lykke til i finalen- dette blir spennende;)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...