en sy- og strikkeblogg

torsdag 31. mars 2011

I siste lita


Det høres kanskje overilt ut å kalle julegaver ferdigstilt på denne årstia for i siste lita, men ifølge Anne på landet sin julegavealong 2011 skal jeg jo legge bort minst én ferdiglaget gave hver måned. Her er februar- og mars-gavene mine:

Superduperdeilig myk hals! For giraffer om skulle man tro, lengden tatt i betraktning! Liggende flatt måler halsen ca 18 x 140 cm. Altså rikelig nok til et par runder rundt halsen i ymse arrangementer. Garnet er et testbekjentskap, Jo Sharp Silkroad DK Tweed, farge ambrosia som akkurat nå selges litt billigere på 123knit.dk. Ah, for et deilig garn! Med kun 135 m på 50 g har det allikevel nok substans til å tåle fint pinne 4, og med hullstrikk som her syns jeg det ble luftig og fint, uten å være slapt. Kokosknappene lå på vent på syrommet, akkurat passe antall og størrelse til dette prosjektet. Kjenner det holder hardt å gi bort denne, likte den godt selv, og se som den matcher brillene mine, da gitt! Men nå er det offisielt, julegave 2011. Hvilke ofre man tar...

Facts:
av Cecily Glowik MacDonald og Melissa LaBarre.
Et must av en bok om en liker plagg hvor tekstur og form er i fokus. Har allerede strikka 3 ting fra denne boka faktisk, kjøpt inn garn til et fjerde, og akkurat nå er boka på utlån til ei venninne som strikker sin andre genser derifra. Mest jakker og gensere, litt luer og annet tilbehør. Verdt sin vekt i gull. Kanskje ikke med dagens gullpriser, men definitivt verdt dagens dollarkurs! Takk, snille SuperMann for en svært verdsatt julegave!
Garn: 2 nøster Jo Sharp Silkroad DK Tweed, 85 % ull, 10 % silke, 5 % kasjmir (what is there not to like??), farge Ambrosia.
Pinner: 4

Disse vottene og jeg var svært gode venner gjennom mansjetter og det søte husmønsteret. Perlestrikken med to farger på mansjetten er dekorativ og ikke minst praktisk, passe stramme rundt håndleddet så vottene sitter godt på. Men stripedelen av vottene ble jeg aldri helt venner med, trass endringer og tilpasninger. For det første ga maskeantallet oppskrifta ba om noen svømmefot-breie hender. Masketall endret og mindre pinner satt inn, men allikevel. Felling på hver omgang gav litt "stive" fingertupper også.  Notat til meg selv: Skal jeg strikke disse igjen, skal jeg gå over til en velkjent og utprøvd oppskrift etter at byen er grunnlagt. Kirsten Kapur har flotte og lettfattelige oppskrifter, men akkurat denne passa ikke helt med meg og mine hender. Likte i alle fall Heilogarnet i duse fine farger.

Men Kirsten, jeg har ikke gitt opp troen på deg enda! Faktisk har jeg to printervarme oppskrifter liggende klare til nye erobringer...

Facts:
Oppskrift: Kirsten Kapurs Reykjavik
Garn: Dale Heilo, 1 nøste i hver blåfarge
Pinne: 3,5. Endra til p 3 på stripene for å begrense skadeomfanget av for mange masker...

17 kommentarer:

 1. Begge gavene var skikkelig fine, men jeg falt virkelig for den halsen :-) Må vel legge ut marsbidraget mitt snart jeg også ;-)

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 2. Heldige de som får disse til jul:)
  Jeg skjønner godt at du har lite lyst til å gi bort denne halsen, den var rålekker!
  Vottene var flotte de også, og den type vrangbord er virkelig god. Holder seg stram og fin - hele tiden!

  SvarSlett
 3. Disse julebidragene er kjempefine.
  Det er noen heldige personer som får disse i julegavene sine.
  Ønsker deg en riktig fin helg og lykke til i nomineringen!
  Pernilla

  SvarSlett
 4. Utrolig fine presanger! Og gratulerer med å ha gått videre til finalen i Håndlaga 2011!!

  SvarSlett
 5. Den der likte jeg! Så flink du er:D

  SvarSlett
 6. Kjempe fine, du er så dyktig til å strikke!
  (den ene kan jo være julegave til deg selv...*smiler*..)

  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 7. Takk Fredrikke, det var slettes ingen dum ide, julegave til meg selv! Vi får se hvor snill jeg har vært i år, da, om jeg fortjener den... (o:

  Tusen takk for støtte og nominasjon til beste håndarbeidsblogg 2011, guri land, jeg er helt overvelda!!

  SvarSlett
 8. Du er jo kjempeflink med julegavealongen. Jeg fikk bare meldt meg på, så ble det ikke mer med meg. Hmmm. jaja. Og den halsen var jo bare skjønn!
  Ha en god natt. Misemor =)

  SvarSlett
 9. Fine! Liker strikkestilen din, fine farger og godt håndverk!

  SvarSlett
 10. Så fine julegaver. Jeg synes spesielt at vottene med byen på var supersøte! Og gratulerer så mye som finalist i håndlaga 2011, det var deg vel fortjent og du har fått min stemme :) (så mye for hemmelig valg,... hi hi).

  SvarSlett
 11. Nyyydelig hals!
  Og kjekt med ferdige gaver allerede i mars *note to self*

  SvarSlett
 12. Man skal bare gi bort gaver man helst vil ha selv ;-)

  Nydelige!

  SvarSlett
 13. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min!

  De blå vottene var helt nydelig!

  og masse lykke til i beste håndarbeidsblogg-konkurransen :)

  SvarSlett
 14. Har lest meg nedover bloggen din, har vært lite blogglesing i det siste. Nydelig hals og fine deg:)
  Flettegenserene du har laget er bare utrolig vakre. Nå sitter jeg å drømmer meg bort i mønster fra Gwendolin. Så mye vakkert. Er det vanskelig å lese engelske strikkemønstre?
  Klem Ellen:)

  SvarSlett
 15. Det heter vel kanskje mønster fra Twist Collective
  :)

  SvarSlett
 16. Utrolig fin den halsen! Tror jeg må titte litt nærmere på det garnet...

  SvarSlett
 17. Nydeleg hals! Greit å høyre dine erfaringar med vottemønsteret, for dette mønsteret har eg også kjøpt, men ikkje prøvd ut enno.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...