en sy- og strikkeblogg

fredag 16. september 2011

Opp i trærne, av med klærne?

Trefrosk eller ei, det er deilig å sitte på en grein og dingle med beina, lukte på kvae, se maure pile laaangt der nede og bare være litt, eller hva? Høsten er fiiin! Natta bragte 3,5 minusgrader, så årstida er definitivt her. Skogen er full av sopp. 6 kg av den kom i hus forrige dagen, ny ladning skal forhåpentligvis hentes denne helga.

Hva har det med trefrosker å gjøre? Kanskje ingenting? Bortsett fra at det er litt svevende det hele?

Frosken Fredrik var et forsøk på å bruke opp litt restegarn, og et behov for umiddelbar tilfredsstillelse på strikkefronten. Kjapp og liten. Så liten at det neppe gikk med store garnmengden, men siden Fredrik har hodet fullt av vatt (i likhet med sitt opphav) og magen full av en tennisball, sier vekta svært lite om garnforbruk. Han ble derfor spart for ydmykelsen.

Tennisballen Fredrik har svelget gjør at han er ganske så spretten, på ekte froskevis, trass i sine labre froskelår. Ullkroppen gjør allikevel at ballen spretter akkurat passe moderat til at han godt kan få sprette litt inne uten å måtte tegne utvida skadeforsikring på knusbare gjenstander.

Bortsett fra 12 tær som liksom skulle strikkes separat for så å festet med 12x2=24 trådender (!!!), var oppskrifta enkel, morsom, rask, billig osv. Fant ut at tærne heller kunne strikkes som bobler underveis, og så maskes litt fast. = 1 trådende per ekstremitet. Det får da være grenser. Hadde stoppenål og tykk ulltråd vært min favorittkombinasjon, hadde jeg holdt meg til korssting på strie som jeg tilbakela noen m² med i 4. klasse.


Oppskrift: Ribbit av Susan B Anderson, gratis.
Garn: Freestyle fra Dale
Forbruk: Uvisst
Pinner: 3,5.

12 kommentarer:

 1. Så fin liten frosk!Ser ut som at han trives i treet sitt.
  Flotte votter under her også!
  Ha en god helg :)

  SvarSlett
 2. Frosken Fredrik gjorde fredagen litt lysere. Jeg skal prøve hans metode i helga - sprette rundt mellom trærne (men uten tennisball i magen). Håper på å bringe noen kilo sopp (og bær?) i hus!
  Ha en flott ukeslutt!

  SvarSlett
 3. Så morsom denne frosken din var! :O)

  (kan man sprette den rundt omkring?)

  God helg,
  klem Fredrikke :O)

  SvarSlett
 4. For en herlig fyr:) Så lurt med tennisball i magen!

  SvarSlett
 5. Du kan få satt ord på ting...! Jeg sitter her og flirer: )

  Ser for meg alle tre gutta i heimen som kaster Fredrik i gulvet og prøver å ta ham: ) Vet ikke om de gjør det, men det hadde sikkert vært moro!

  KLEM!

  SvarSlett
 6. Så kul Fredrik ble!
  Klem

  SvarSlett
 7. Ha, ha... humret godt da jeg leste :) Herlig liten skapning du har fått deg der!

  SvarSlett
 8. haha, fredrik, you made my day! utrolig kul!! :)

  SvarSlett
 9. Den var jo bare kjempesøt. Forstår godt at du fant en alternativ løsning på alle de løse trådendene.

  SvarSlett
 10. Herlig frosk! Kunne vært gøy å prøve, men ikke med så mange trådender å feste...

  SvarSlett
 11. Det er så mye fint på sida di!! Nå sitter jeg selv og prøver å strikke Fredrik frosk. Jeg har kommet til ben og armer.. Jeg er ikke et naturtalent og sliter med å strikke tærne uten å strikke de separat. Hvis du har tid til en kort forklaring på hvordan du løste problemet hadde jeg vært utrolig takknemlig! Jeg er ikke særlig begeistret for ulltråd og nål jeg heller :o(

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...