en sy- og strikkeblogg

torsdag 8. september 2011

Skapstrikker

Jeg innrømmer det. Jeg er en skapstrikker. Joda, jeg strikker gjerne i offentlighet, og er absolutt ikke flau over  min iver etter ull og intrikate mønstre. Hvorfor skulle jeg være det? 

Men når det kommer til ANTALL prosjekter på pinnene på en gang, er selvransakelsen mer pinlig. Jeg har liksom et strikketøy stukket bort i hver en krok. Om jeg oppdager at jeg ikke har et liggende i veska, blir jeg STRESSA, selv om jeg ikke får muligheten til å strikke uansett... Jeg liker jo en viss variasjon i prosjektene jeg har på gang, så jeg alltid kan sette meg ned med noe jeg virkelig har lyst til å strikke. Ok, noen ganger premierer jeg meg selv med at om jeg bare fullfører så så mye på et litt tregt prosjekt, kan jeg få kose meg med det spennende nye etterpå! Eller kanskje til og med legge opp noe nytt?

Men det kan gå litt over styr... Når jeg en sjelden gang har en ærlig opptelling, og tallet kremt nærmer seg 10 ehe, må jeg sparke meg selv bak. Det er GØY å ha 4 prosjekter å velge mellom, men det er fullføringsvegring å ha 9!

Vestfoldvotter som bursdagsgave til ei god venninne som endelig er blitt vestfolding! Hurra og velkommen! Er det flere som vil flytte hitover? Jeg kan strikke flere par, jeg!

Facts:
Oppskrift: Freya av Judy Furlong, fra strikkebladet The Knitter, Issue 27.
Garn: New Zealand lammeuld fra 123knit.com.
Forbruk: ca 30 g støvet blå og 20 g isblå? Veldig lite i alle fall!
Pinner: 2,5 og 3.
Str: Nett damehånd.

Siden New Zealand lammeuldgarnet er litt "sprøtt", våget jeg meg på å tove vottene bitte litt for at trådene skulle få satt seg litt og forhåpentligvis minimere sjansen for at enkeltråder drar seg ut og potensielt sett ryker. 20 minutter på hurtigprogram sammen med ei olabukse og 30 gr vann var akkurat passe. Heldigvis. Lett toving-toving-katastrofe er en hårfin balanse!

For ordens skyld: Bache Gabrielsen flaska som fikk være med som vottetilbehør er så lite i bruk at jeg hver jul må teste om den fortsatt er holdbar og grei nok til å inngå i julemarsipanen min. Hvor mange år kan en Cognac holde egentlig? Såpass dårlig omsetning er det på denslags her i huset. Så har jeg i alle fall ikke det problemet! Selv om jeg begynner å forstå avhengighetsproblematikken. Garn er sterke greier!

17 kommentarer:

 1. Gjett om jeg kjenner meg igjen :-) Jeg må alltid ha et prosjekt nær meg, og jeg strikker i bilen, i båten, på besøk osv. Og så må jeg ha noen konsentrasjonsprosjekter, noen rett-strikk-autopilot-prosjekter osv.

  Vottene var nydelige !!!

  SvarSlett
 2. Ante ikke at det fantes noe som het Vestfoldvotter! Det hadde absolutt vært en ide for meg i og med at hele mannens familie bor der:) Noen tips til hvordan få tak i mønsteret når man ikke har det aktuelle bladet?

  Forøvrig kjenner jeg meg utrolig godt igjen i hovedessensen i innlegget ditt;)

  Kristin

  SvarSlett
 3. Jeg kan gjerne ha flere prosjekter på gang, men trives egentlig best med bare et eller to prosjekt. Har jeg fler blir de veldig fort skikkelige ufoer.. Har et mål om å leite fram noen av de snart å få gjort litt ferdig.

  Så flotte votter! Skal tro om det er samme vottene som jeg falt for i det nye familien håndarbeidbladet? Det må jeg hjem å sjekke tror jeg. :)

  SvarSlett
 4. Oioi, nå har jeg visst skapt missforståelser her! Dette er ikke noe offisielle vestfoldvotter, altså, kanskje tvert imot! Designeren er britisk, og aner kanskje ikke hvor Vestfold er engang? Jeg bare syns de inneholder så mange elementer som finnes her! Opprinnelig kalte jeg dem Sandefjordsvotter for meg selv, men fant ut at det var litt snevert, særlig siden jeg strengt tatt ikke bor i Sandefjord engang, bare veldig veldig nære...

  SvarSlett
 5. Vottene var super fine, uansett hvor de kommer fra :O)

  Ha en fin kreativ kveld, regner med at du kanskje skal sluttføre noen av prosjektene dine?...*ler*...vel, jeg bør kanskje ikke "kaste stein"..når jeg sitter i glasshus! (har hauger av prosjekter som må gjøres ferdige :O)

  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 6. Viktig å være åpen om sine avhengighetsproblemer! :p Lekre votter, uansett!

  SvarSlett
 7. Oppskriften på denne votten står i familien håndarbeid! Der kaller de den vikingvott. :)

  SvarSlett
 8. Nydelige votter! Jeg tør ikke telle mine uferdige prosjekter... trøster meg med at jeg fullfører jo stadig et eller annet :-)

  SvarSlett
 9. For noen herlige votter! Vi er nok flere enn deg som har det på nøyaktig samme måte - kjente meg godt igjen jeg i alle fall ;-)

  Her er link til innlegget mitt om tunikaen http://snertnesneller.blogspot.com/2010/04/noe-til-meg-selv.html

  jeg strikker meg pinne nr 5 fordi oppskrifta sa det :-) Da må jeg sitte og stramme til hele tida for å få det så jevnt som jeg vil ha det...

  ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 10. Tør ikke tenke på hvor mage strikketøy jeg har på gang. Svaret er uansett: alt for mange! Felles skjebne og felles trøst og alt det der, tror vi rett og slett er avhengige. - Flotte votter da. :)

  SvarSlett
 11. Jepp, garn er sterke greier. Og jeg er imponert, har du virkelig bare ti pågående prosjekter...

  SvarSlett
 12. Nydelige votter og helt spesielle i de fargene du har brukt. Heldige venninnen din! Jeg har aldri mer enn to strikkinger liggende, er redd for ufoer. Men av og til misunner jeg dem som kan gi slipp på selvkontrollen og boltre seg i valgmuligheter ;)

  SvarSlett
 13. Jeg skal altså også have gang i flere projekter i gang :-) Super lækre vanter!

  SvarSlett
 14. Hei! Takk for kommentarer i bloggen min. Ja, det er meg som ER Strikk innom! ;-)

  SvarSlett
 15. Kremt....
  Det var noe veldig kjent med dette å ha flere strikketøy på flere forskjellige steder til flere forskjellige tider /lyster. Men det er nå en gang slik med meg også at det noen ganger blir i meste laget, og akkurat nå er det slik her at antallet påbegynte overstiger min tålegrense. (Jeg har flere enn det som vistes på bloggen)
  Jeg liker å holde på med fler til samme tid, for som du sier så sant så skal man et strikketøy for lystens skyld og den (lysten altså) er litt forskjellige fra time til time. Det er godt å ha forskjellig garn, forskjellig farge og forskjellig salgs kognitiv vanskelighetsgrad å velge mellom.
  Vottene var kjempefine, nesten så jeg fikk lyst til å gjøre vestfolding av meg:)

  SvarSlett
 16. Så nydelig vottene var!! Herlige farger også! Men jeg må si du er vågal som tørte å tove dem.... tenk om det hadde gått dr... da! Mange timers arbeid forgjeves....
  Og cognac`en din behøver du ikke bekymre deg over, den varer evig! Jeg har samme forhold til alkohol som deg tydeligvis,men handler hver gang jeg er i utlandet, så planen nå er å ta det med når jeg skal på gamlehjem en gang i fjern framtid, så kan vi gamlisene ha fest på rommet :)Tjo hei!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...