en sy- og strikkeblogg

onsdag 21. september 2011

Sjalsommer

Det gikk med noen km tynt garn i sommerens løp. Sjalstrikk er i grunnen perfekt sommerstrikk, lite og lett, ikke så varmt å ha i fanget en solskinnsdag. Og med litt planlegging (og simultanstrikking) er det glattstrikkpartiene sin tur akkurat den dagen man skal reise langt på ferie, eller bare sitte der en er og nyte utsikten uforstyrret.
Jeg liker aller best sjal av denne typen, med involvert hullstrikk i et område og glattstrikk (evt. riller) på selve hovedfeltet. Tidligere har sjalene mine begynt med færrest mulig masker, dvs midt i nakken, etterfulgt av glattstrikk inntil et relativt høyt antall masker. Akkurat når jeg begynner å bli litt lei masse masker og lite som skjer, kommer hullstrikken som en reddende engel, ny og spennende. Passer meg perfekt!

Dette sjalet fulgte en annerledes modell, her er den ytterste hullete raden strikka fram og tilbake i det uendelige, før maange masker er plukka opp for selve lace-feltet. Deretter plankekjøring og glattstrikk. Ikke helt min smak. For det første holdt jeg på å gå på veggen av den ensformige kanten i begynnelsen, 111 repetisjoner er da ganske mye? Særlig etter at jeg akkurat hadde slitt meg gjennom kantingen av Bridgewater,  jeg burde kanskje ha valgt et prosjekt med større adspredelse først? Dessuten var ikke motivasjonen på topp, siden jeg ikke hadde et snart ferdig lekkert sjal mellom hendene, bare en tynn reim av ugjenkjennelig lace. Hullstrikkområdet deretter var interessant nok, men også på glattstrikkfeltet gikk jeg litt lei, trass i at omgangene ble kortere og kortere. Joda, sjalet blei bra nok, elsker garnet og fargene! Men prosessen kommer jeg ikke til å gjenta for ofte. Smak og behag. Eller Usmak og Ubehag?

Facts:
Oppskrift: Andrea's Shawl av Kirsten Kapur.
Garn: 61 g Malabrigo Sock i deiligbrune Choco Amargo + 16 g tuLLiBaLL Klem i dype rolige FORTREFFELIGE Olivenlund-farge. Enn at jeg har 84 g igjen av skatten! Ser det ikke litt ut som gull?
Pinner: 4 (har jeg sagt at jeg digger mine nye Addi Lace pinner i utvalgte størrelser? Nesten så jeg velger lace-prosjekter utifra hvilke pinnestørrelser jeg har liggende!)
Str: M (angrer på at jeg ikke valgte L, siden jeg har brukt tynnere garn enn oppskrifta, blei sjalet litt mindre enn jeg hadde tenkt meg. Det frista bare ikke med ytterligere repetisjoner av den tidligere nevnte kanten... Noen som kan se at jeg ikke liker for mye gjentagelse? (o: )

Har ikke helt bestemt meg om jeg skal beholde dette selv, men Andrea sitt blir det nok i alle fall ikke. Den eneste Andrea jeg kjenner er 6-åringens jevngamle kjæreste (joda, de begynner jammen tidlig for tida!), som nok er litt ung for et sånt sjal. Dessuten har hun stolt fortalt at hun kan strikke! Og at hun holder på med et teppe! Ikke småtteri av en 6-åring, gitt!


Og Igi hadde helt rett, i likhet med Bridgewater-bildene, er disse bildene tatt på vakre Mølen en vindfull sommerdag. Ikke bare lett å ta bilder av florlette plagg i stiv kuling! Rullesteinsraet sør i Vestfold er etterlatenskaper fra siste istid, og foruten et vell av ulike steinsorter, finner man flust av store og små gravhauger, yrende fugleliv og flotte blomster. Kultur, natur og historikk i storslått kombinasjon. En kan miste pusten, selv under labrere vindforhold. Har du ikke muligheten til å ta en tur, kan du se og lese mer her. God tur!

22 kommentarer:

 1. For et flott sjal i nydelige farger og med et fint mønster! Jeg tror nok jeg hadde beholdt det selv. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Kjempefint! Har dette sjalet i køen min og vurderer å strikke det snart :) Lekre farger du hadde valgt.

  SvarSlett
 3. Kjempefint sjal du har strikket. Har selv dette mønster men har bare ikke kommen igang enda.
  Nydelige farger du har valgt!
  Ønsker deg en fortsatt fin dag!
  Pernilla

  SvarSlett
 4. Sjalet var lekkert! Men skjønner at du blir lei underveis i strikkingen... tålmodighet må du ha mere enn nok av!

  SvarSlett
 5. Veldig fnt sjal, du må ha flere mil med tålmodighet! Ha en flott dag :)

  SvarSlett
 6. Takk for advarselen! Resultatet ble i alle fall kjempefint! Liker at det ikke er så bredt! Og liker stripene!

  SvarSlett
 7. Resultatet ble kjempe flott, men metoden er jeg litt skeptisk til ja! Jeg og liker godt de sjala med mønsterkant ytterst. :)

  SvarSlett
 8. Nydelig sjal. Skulle ønske jeg hadde hatt tålmodighet med tynt garn og tyne pinner...
  Ellen :)

  SvarSlett
 9. Kjempeflott og nydelige farger!

  SvarSlett
 10. Jeg digger sjal med striper! Og takk for advarsel, konstruksjonen av et sjal har mye å si for strikkeopplevelsen.

  SvarSlett
 11. Det ble knallfint, og for noen farver! Tenkte først at det kom på strikkelista mi, men tror ikke det allikevel ;) Orker ikke begynne fra den kanten av, tror jeg.....

  Ha en fin torsdagskveld :)

  SvarSlett
 12. Vakkert sjal i nydelege fargar :)

  SvarSlett
 13. Jeg skjønner at prosessen var krevende, men resultatet var i alle fall veldig flott, også så fine bilder! Trefrosken i forrige innlegg er jeg dessuten helt forelsket i. Så kult å bruke tennisball inni!

  SvarSlett
 14. Nydelig sjal! Må ha vært litt av en jobb, men når resultatet blir så bra er det jo vært alt arbeidet. Inger Johanne

  SvarSlett
 15. Hei igjen! Jeg er helt imponert av deg som strikker det ene sjalet etter det andre. Jeg har strikket ett som blir brukt søtt og stadig og jeg skulle gjerne ha strikket fler, men jeg kvir meg litt for det fordi jeg syntes det var litt kjedelig å strikke det forrigen :) Får se når motivasjonen virkelig slår til på nytt.

  Du spurte meg om garnbutikker i Stavanger og jeg er nok ikke helt den beste å spørre tror jeg. Jeg er selv Sandnes jente og det har blitt lite handel av garn i Stavanger. Men det er jo bonsull butikk i Stavanger nede ved torget, de har noe garn og husfliden har vel også noe garn.
  På Kvadrat er det Kreativ som forhandler garn, de har ganske mye, men jeg vet ikke hvilke andre merker enn Drops og Sandnes de har. I Sandnes er det en liten garnbutikk som heter Nancy, de har i hvertfall noe fra du store alpakka og noe annet, men det er vel ikke slik at jeg vil anbefale deg en tur til Sandnes bare for det.
  For min del blir det mye handel på Foss Eikeland, på Sandnes garn sitt fabrikkutsalg. Der er det fort gjort å finne noen gode tilbud, det hender nokså jevnlig at de har ekstra salg med 25-30 % på alt garn enkelte dager og som medlem av Sandnes husflidslag får jeg prosenter der uansett. Så da er det jo så lett at posene blir fullt opp til mer enn det jeg får strikket og kjelleren blir full av garn klar for nye prosjekter. Lykke til på Garnshopping, hør på husfliden om du ikke kjenner noen andre som er bedre å spørre enn meg. Der skal du se at damene helt sikkert vet viss det er noen flere bra garnbutikker i Stavanger.

  SvarSlett
 16. Men det ble da veldig fint tross kjedelige gjentagelser!

  SvarSlett
 17. Eg synest dette sjalet blei heilt nydleg! Fargane er utruleg fine!
  Mønsteret har eg kjøpt for lenge sidan, men ikkje begynt på. No blei eg litt i tvil om eg vil strikke det, for eg føler det akkurat som du gjer når det gjeld sjalstrikking. Men resultatet blei no utruleg flott, så det oppveg litt då....

  SvarSlett
 18. Det skjerfet var berre heilt fantastisk nydelig. Likte så godt farge kombinasjonar, mønster, alt ved det rett og slett.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...