en sy- og strikkeblogg

onsdag 16. mai 2012

I god tid?

Planen var å være tidlig ute i år. Å ha strøket alle skjortene, flidd alle jakker, strømper, vester, fjerna avblomstra løkplanter og å ha erstatta dem med friske og virile sommerblomster. Planen, altså. Og selv om jeg innser at jeg har gjennomført alle opplista aktiviteter, mange av dem til og med i går (jeg sa i god tid!), siger det inn jeg at jeg neppe skal sitte med beina høyt hevet og gjøre hva man nå gjør på kvelden 16. mai om man ikke stryker bunadskjorter. Bortsett fra å feste, et alternativ som har gått ut på dato for meg, aner jeg ikke hva annet man gjør denne kvelden...  Finnes det en 17. mais variant av Grevinnen og Hovmesteren? Eller en Statsministerens styrkende tale om mot og vett i ben og armer? Eller stål, alt ettersom? Jeg aner ikke.

Og jeg trenger neppe å bekymre meg for lediggang (som jo allment kjent er roten til alt ondt!) denne kvelden heller. Årets oppdateringer på bunadfronten er nemlig strømper til storebror (var det sånn i sangen?) og vest til den samme spinkle storebror. Tove Fevangs bok Festdrakter for barn har ikke tatt høyde for spinkle gutter. Eller muligens blingsa jeg litt da jeg skummet gjennom det der med inklusiv eller eksklusiv sømningsmonn. Siden jeg gjorde mine endringer av mønsteret tilpasset Vestfoldbunad, klippet stoff og sydde i vei en dag gutten ikke var hjemme, hadde jeg bare en nagende misstanke om at han da umulig kunne være så tykk som vesten tilsa fram til han prøvde vesten på i går. Kveld. Nemlig. Den er jo aaaltfor vid! Stønn og alskens onomatopoetikon fra Donald. Så nå har jeg valget. Skal jeg hvile på laurbærne og nyte kvelden, eller skal jeg gyve over arbeidet med å sy inn maksimalt i sidene? Eller sy i en liten stropp for innstramming midt i ryggen? Eller la gutten spise ubegrensa med pølser og is i morgen og håpe på at han vokser med oppgaven?


3 vestfoldinger i ymse størrelser helger klare. Sammen med en Ringeriking. Og 4 nystrøkne skjorter. Så litt laurbærhvile kan jeg vel alltids unne meg. Mens jeg innser at det antagelig ender med de samme siste lita kvalene til jul. Lillebrors bunadsgeneralprøve i går avslørte nemlig korte ermer på strikkajakka og alt annet enn romslig vest. Jaja. Jeg kan jo ha ambisjoner om å være klar i god tid! Dream on!


Om du ikke flir bunad nå i siste lita, kan du jo ta en titt på disse superfine maiblomsthårnålene Sysleglad har laget! Kjempesøte! Har lyst til å lage en hel skokk av dem! Til denne 17. mai. Eller neste. Hm.

HIPP HIPP HURRA!

10 kommentarer:

 1. Hei! Før-17.mai-stress er så slitsomt, så jeg stemmer for at du setter et par sikkerhetsnåler på innsida av vesten sånn at den blir smalere. Tape over åpninga for nåla sånn at gutten ikke kan stikke seg. Når han vokser, så vips passer vesten uten at du må fram med symaskinen igjen:)
  Vi krysser fingrene for lite regn i Vestfold i morra - ha en strålende dag!

  SvarSlett
 2. :) Så bra skrevet! Lykke til uansett om du velger å gjøre i sisteliten endringer, eller heve føttene. ;) Ha en fin 17.mai feiring. :)

  SvarSlett
 3. Her var det mye fin bunadstas!!
  Høres ut som et valdig vanlig scenario fra 16. mai,, hehe... :O) at man aldri kan lære. Det fine tenker jeg er at man da viser en fin optimisme, som kan komme godt med i andre sammenhenger?!

  Lykke til med ditt i dag!
  og tusen takk for kjempekoselig hilsen på bloggen min!
  Blir så glad for sånt!

  Ha en fin morgendag! Klem fra Nina

  SvarSlett
 4. Å nei.. Jeg stemmer for sikkerhetsnålforslaget..

  SvarSlett
 5. Hei hei !
  Jeg stemmer også i det flotte sikkerhetsnålforslaget !! Og det å være "ferdig" før 16.mai fungerer ALDRI !! ;) ;)

  Ønsker deg og dine en flott 17.mai ; jeg skal tilbringe dagen på jobb !

  SvarSlett
 6. Ja, det med sikkerhetsnåler var slettes ikke dumt, og det beste er jo som Veronoca sier at da passer vesten i en håndvending om et år eller to!

  Ellers ser det ut til at løsningen kommer av seg selv. Det øser ned ute... Under regntøyet er det ingen som ser om vesten er liten eller stor... )0: Håper det regner fra seg nå mens jeg sover!

  SvarSlett
 7. Her har jobben tatt hvert ledige minutt til 16.mai, så bunadskjorten ble hentet frem i går kveld hvor jeg besluttet at den ikke trengte å skylles opp, men kunne strykes opp med bunaden. var så sliten at jeg sovnet fra alt... Dermed ble det opp tidlig i dag og stryke. Husbonden var heller ikke klar, for dressen hadde "krympet" siden sist.. Det var likevel verre når barna var små. Nå er vi bare 2 voksne som vi strever med å holde styr på.
  Gratulerer med dagen. :)

  SvarSlett
 8. Hurra og gratulerer med dagen som var! Man kan aldri være for tidelig ute har jeg funnet ut.
  Det ligger en utfordring til deg på bloggen min om du vil og har tid :)

  SvarSlett
 9. Eg strauk 3 bunadskjorter 17.mai om morgonen, så du er ikkje åleine om å vere ute i siste liten. Om det er noko trøst... sannsynlegvis ikkje ;)

  SvarSlett
 10. Vesten var fin ihvertfall, passe eller ikke ;)

  Her i huset strykes ingen ting, så det er sannelig bra vi ikke har bunad noen av oss ;)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...