en sy- og strikkeblogg

torsdag 24. mai 2012

På en snurr

"Det sitter midt i magen" ifølge DumDum Boys. "En pine og en plage, som iskalde glør". I litt mer alternative kretser er visstnok Solar Plexus sentrum for makten over eget liv (hva man lærer av internett! (o:  ). I strikkedesign er det pur glede, genial design og overraskelse. Jeg bøyer meg i støv, ull og kakesmuler for designer Annette Danielsen. Dette var morsom strikk! Ingen kjedepartier, ingen dødtid, ingen store vanskeligheter. Og se så fin den ble, da! Ok, kanskje bittelitt tight, men hva annet kan man vente etter 10 bursdager i nærmeste familie, 1 dåp, 1 konfirmasjon og ett bryllup på 1 drøy måned? Hugh Grant, go home.

Den dagen boka Sommerstrik kom i hus, måtte jeg begynne på denne toppen umiddelbart. Siden garnlageret mitt inneholder svært lite bomull og lignenede sommerlige garnkvaliteter, fant jeg isteden fram tynne og lette ullalternativer som kunne duge. 7-åringen fikk velge farge (de frammøtte på valgdagen var plomme, grå, turkis og denne ubestemmelige rødsaken), han var ikke i tvil.

Siden garnet var en årgangskvalitet uten andre opplysninger om seg selv enn at det bestod av 75 % ull og 25 % silke, het Knoll Samarkand, og hadde stått oppspolt på kone for strikkemaskin lenge nok til å bli både stivt og litt sprøtt, ble prøvelapp løsningen. Joda, det kunne muligens passe. Men jeg visste ikke før siste knapp var sydd i og toppen var vaska 2 ganger (spinnolje lukter ijæk) at den faktisk passa! Og at fargen overraskende nok slett ikke var så verst til meg! Takk, flaks og sønn!


Fakta:
Oppskrift: Solar Plexus fra Sommerstrik av Annette Danielsen
Garn: Knoll Samarkand, farge Wild Cherry. Utgått gammelt garn, men kan det være det samme som Holst garn sitt Samarkand?
Forbruk: 140 florlette gram!
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: M
Knapper: 14 kokosknapper fra Etsy
Endringer: Ingen! Virkelig! "Ikke fiks noe som funker", som bilmekanikerkameraten sier!

Det foregår en hyggelig "bli-kjent" kampanje i blogglandia for tia med 11 spørsmål som stilles og besvares i øst og vest. Siden jeg som vanlig er litt treg på avtrekkeren, har jeg fått 11 ulike spørsmål fra 3 forskjellige hold så langt(Skrablera-Marianne, Felisia og Solveig-Solis)! 33 spørsmål, altså! For ikke å sette ny verdensrekord i meg-meg-meg pjatt, har jeg tatt meg den frihet å shoppe de 11 spørsmålene jeg helst ville besvare fra alle de stilte. Here goes:


 1. Hvor er det mest spesielle stedet du har utført hobbyen din? I baren på en båt mellom Albi i Italia og Dubrovnik i Kroatia. Midt på natta, mens folk festa, sang og dansa. Vi var på backpacker-bryllupsreise, hadde tilbragt noen dyre dager i Roma, og ville ikke bruke ekstra penger på lugar på den halvlugubre ferja tilbake til Kroatia. Fantastisk ferie! Hva jeg strikka, husker jeg ikke. Men det var noe grønt!
 2. Har du et prosjekt liggende bakerst, innerst i skapet som du aldri får gjort ferdig? Kremt, ja, hvem har ikke det? Og hvem vil vel innrømme det? Resteteppet til minstemann som etter planen skulle bli størrelse sengeteppe, en February Lady Sweater i et håpløst garn i en nydelig farge... For å nevne noen...
 3. Hvilken nettside besøker du oftest for å finne inspirasjon? Bloggene deres og Ravelry. Ravelry var så banebrytende for meg at jeg regner tiden som før og etter Ravelry...
 4. Hva er din favorittfarge? Og strikker du i samme farger som klesskapet ditt inneholder? Definitivt blått. Jeg prøver å være vill og gal og strikke med spennende farger, men vender stadig tilbake til mine egne nyanser. Det samme gjelder nok for kles-shoppingen  min. Jeg er rett og slett ikke vil og gal. Av natur.
 5. Hvilken årstid liker du best? ALLE! Jeg er så glad for å bo i et land med ordentlige årstider!
 6. Produserer du ufoer eller har du ett prosjekt av gangen? Jeg har mange prosjekter på gang samtidig, men jeg prøver å fullføre dem. Se spørsmål 2 for en granskning av samvittigheten min...
 7. Når du bare må starte et prosjekt, av den typen som skal gå fort og greit, være morsomt og gi litt inspirasjon til deg selv, hva velger du? Barneplagg eller tilbehør. Gjerne noe jeg ikke har lagd på en stund, lace, fletter osv. Akkurat nå kjenner jeg det er veldig lenge siden jeg strikka noe med lace! På tide med et nytt prosjekt i kveld?
 8. Foretrekker du ull eller bomull ? Ull! Blomster er for botanikere.
 9. Strikker du gaver? Ja, dessverre. Altfor mange. Jeg plager meg selv med tidsfrister (som jul og bursdager), har stadig ambisjoner om å slutte å strikke til alle andre, men hvert år pakker jeg inn en hel haug med bløte presanger til jul... Heldigvis har jeg mange takknemlige mottagere!
 10. Hvilken pinnestørrelse strikker du mest i ? 2,5 - 3,5. Fra 5 og oppover får jeg assosiasjoner til roårer. For all del, jeg liker årer! Veldig godt! Men helst på sjøen.
 11. Har du hatt en fin dag i dag? Strålende! Har spist opp restene av bursdagskaka mi fra mandag, hengt opp de nye kjøkkengardinene jeg fikk av mamma ved hjelp av den nyopp-pussa musmorkrakken jeg fikk av ei venninne og flytta alle de kaotiske strikkepinnene mine inn i det superlekre pinne-etuiet en annen venninne har sydd til meg. Ja, jeg elsker hjemmelagde gaver! (og forresten har jeg liljekonvall på bordet som 7-åringen overraska meg med på bursdagen. Hvem kan vel la være å være glad da?)

Nå er det egentlig meningen at jeg skal stille 11 nye personer 11 nye spørsmål, men siden denne utfordringen allerede er langt framskreden blant mine bloggvenner, overlater jeg til den som måtte ønske det å svare på det knippe gode spørsmål jeg har plukket ut. Ikke noe press, bare et vennlig push. Hyggelig å bli kjent med dere!

22 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Den var skikkelig kul! Og ja, jeg er rimelig sikker på at det er samme garnet som Holst Samarkand. http://www.knollyarns.com/collections/samarkand-shade-card.php ligner da mistenkelig på Holst sine farger. :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Likte fargen godt, og den har noen fiffige detaljer som gjør seg så bra!

  SvarSlett
 4. Spennende strikk! Og skikkelig fin til deg er den også!!

  SvarSlett
 5. Jeg har et elsk-forhold til Annette Danielsens strikkeoppskrifter, hva om vi tar oss en tur til Danmark og fråtser i garn og slenger oss med på en av workshopene hun arrangerer en gang i blant?

  Toppen var midt i blinken! (Oioi, ordspillene fortsetter utover i kommentarfeltet!)

  SvarSlett
 6. Det var en ny versjon! Skikkelig fin utgave av strikkearten! Kos deg i varmen! Klem

  SvarSlett
 7. Den flotteste solar plexus jeg har sett :-)

  SvarSlett
 8. Den ble utrolig fin, og du kledde fargen godt :-)

  Artig å bli litt bedre kjent med deg :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 9. Utrolig fin med flotte detaljer! Fargen kledde deg kjempegodt.

  SvarSlett
 10. Virkelig en gøyal topp:) til å bli i godt humør av!

  SvarSlett
 11. Helt fantastisk altså!
  Så morsomt med rundt og rundt....
  Genialt,- tenk å lage et sånt mønster! Fint garn og en så flott farge til deg!All grunn til å være fornøyd med den :O)

  Så fint å lese svarene dine! Jeg ble også litt sein med å svare så det ble lightversjonen her også...

  Ønsker deg en fin pinse med mye strikketid! er vel det vi ofte ønsker oss?

  SvarSlett
 12. Den var berre so fin. Og kjempe fin farge til deg.

  SvarSlett
 13. Så kuul!
  Artig å bli litt bedre kjent med deg via spørsmålene.
  Klem

  SvarSlett
 14. Plexusen ble skikkelig fin! Og jeg er stadig like imponert over hvor fort det går unna her! Skal si du er produktiv.

  Gratulerer med vel overstått bursdag! Og så fine gaver du fikk!

  Takk for kommentaren inne hos meg - måtte lage et blogginnlegg om det jeg. Det er helt utrolig hvor mye rødt garn jeg har på lager - der tror jeg nok jeg slår Brooklyntweed en god gang.

  Ha en riktig fin pinse!

  SvarSlett
 15. Flott snurrestrikk!
  Artig å prøve litt annerledes tenkestrikk eller skal jeg kalle det strikketenking, rundt og rundt!
  Lekkert ble det og kler deg virkelig. Kos deg videre med sommerværet!

  SvarSlett
 16. Veldig flott og annerledes strikke-tøy. Og fargen var også nydelig til deg. Det er lurt å gå litt utenfor "boksen" av og til. Også er jeg enig med deg i at det er fint med årstider. At det skifter, at vi alltid har noe nytt å vente oss, at vi ikke engang helt vet om det er vår, vinter eller sommer på denne tida av året. Det er aldri kjedelig å bo i nord!

  SvarSlett
 17. Den var skikkelig kul. Hadde ikke turt å begi meg ut på den uten videre da den ser veldig avansert ut. Men nå vet jeg at mønstre fra Anette Danielsen er en gjenganger hos strikkebloggere ,og muligens ikke så avansert at jeg burde legge alle hennes mønstre helt på hyllen..?

  Sønnen har forøvrig god smak. :)

  SvarSlett
 18. Veldig fin og morsom. Minnte meg litt om et edderkoppmønster med det samme. Vellykka den ja!

  SvarSlett
 19. Hei igjen! Koselig at du hadde vært på besøk hos meg. Knappen er en Snella og Petronella - knapp:)

  SvarSlett
 20. Nej hvor er den flot- jeg må da købe den bog:-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...