en sy- og strikkeblogg

torsdag 31. mai 2012

Distraksjoner

Hva gjør en for å få tatt bilde av den siste genseren en har strikket til Mannen, når ydmyke forespørsler om fotoposering bare blir møtt med grimaser og stønn? Jo, man passer på å be Mannen gjøre noe han liker ganske godt, og så, sånn i forbifarten i det han er på vei ut døra, be han ta på seg den nye genseren sin! Så sniker man seg etter, og knipser litt rundt hushjørnet i ubevoktede øyeblikk. Skal tru hva naboene tenkte da de så jeg tok bilde av den rustne gamle grassklipperen vår? Tjihi.

Jeg må innrømme at jeg faktisk kjøpte garn til denne genseren to (2 altså) ganger tidligere, for begge gangene å komme hjem med store garnposer og innse at jeg hadde kjøpt grått garn. Igjen. De to genserne jeg har strikket til Mannen (den første som Kjæresten) tidligere er tilfeldigvis også grå. Hm. Jovisst kler han grått godt, og han liker tydeligvis sine to tidligere gensere godt, for de er stadig i bruk, men jeg kunne jo klare å gi han litt fargevariasjon! Til slutt klarte jeg altså noe så sprekt som å velge blått. Gråblått...(den første genseren er strikka lenge før blogging sto på dagsordenen, men akkurat nå ligger den i "fiksehaugen" (fikseBERGET) med utslitte og hullete mansjetter og venter på en forbarmende hånd. Jeg skal prøve å huske å ta bilde av den og vise dere den! Glemmer jeg det, kan jeg røpe at den kommer i Husflid-bladet tidlig neste vår i en ganske annen kontekst sammen med svigerfar og husets 7-åring! Den som venter får se...).

Summa summarum: Jeg har temmelig mye grått halvtykt garn i huset! Kapret på to salg, uten for mye gjennomtanke... Kanskje jeg skal få en grå genser også?


Fakta: 
Oppskrift: Guston av Ann Bud
Garn: Coast fra Holst Garn, farge Denim. 2 tråder sammen. 55 % lammeull, 45 % bomull. Lett og fin kvalitet. Litt flat struktur siden garnet er 2 tråds. Skal garn legges dobbelt, bør det helst bestå av et oddetall tråder fordi det da er rundere og lettere former seg sammen med en tilsvarende tråd. (Dette var utrolig vanskelig å beskrive, merker jeg! Men finn fram noen 2- og 3tråds garn og prøv! Det er logisk, mine deskriptive evner er bare ikke så logiske i dag...)
Forbruk: 320 g! Til en hel mannegenser ca str M! Så lett og luftig er den altså!
Pinner: 4 mm
Endringer: En hel del småplukk. Det var rett og slett en masse feil i oppskrifta. Ved nærmere ettersyn av bildene i oppskrifta (og jeg innrømmer at det tok sin tid å klare å se forbi kjekkasen og heller på selve genseren), oppdaget jeg at frontbildene faktisk er speilvedte! De hadde antagelig strikka opp modellen med "kvinnelukking" på knappestolpen, og løste dette nokså uelegant ved å speilvende bildet. Dessto mer uelegant var det at de glemte at om man fulgte oppskriften fikk man da ikke en pen fletteavslutning på yttersiden av knapphullet, heller en pen innside BAK knappestolpen. Som ingen noen gang vil se. Fellingene til ermhullene var dessuten sånn plassert at de ikke ble symetriske i mønsteret! Og DET hadde ikke sett pent ut! Strikka også ermene ca 5 cm lengre.

Mannen er ikke helt komfortabel med nyervervelsen, han mener den har noe feminint ved seg... Om det er flettene, knappestolpen eller knappene som er feminine, klarer ikke jeg å se. Jeg syns han er barsk. Selv med øreklokker på grassklipper. Der har jeg igjen for en oppvekst på landet!


Forøvrig har jeg aldri helt forstått hvorfor knappestolper for kvinner og menn skal vende hver sin vei! Andelen venstrehendte menn er kanskje større enn tilsvarende kvinner, men jeg tviler på at en hel tekstilindustri tar hensyn til dette! Er det rett og slett for forvirringens skyld? Jeg lurer.

25 kommentarer:

 1. Jeg syns den var helt nydelig! Fargen og modellen og allting - passer kjempegodt til mannen din! Interessante observasjoner det der med 2- og 3- tråds - det har jeg aldri reflektert over ... Du er god!

  SvarSlett
 2. Denne genseren var jo knall fin på mannen din! Synes du har gjort en god jobb jeg, både farge på garn og knapper. Ser ikke noe utprega feminin genser her altså, det kommer da an på hvem som er inni..?
  Ha en super dag :)

  SvarSlett
 3. Flott genser, nydelig farge :-)

  SvarSlett
 4. Kjempefin genser, ikke feminin i det hele tatt!
  Det med knappene er for å gjøre det lettere for påkledersken. Dere har kanskje ikke påklederske, eller? He, he;-)

  SvarSlett
 5. Knallfin!
  Min teori for forskjellen på forskjell på knappestolpene er rett og slett at det er mye lettere for mennene å kneppe opp damenes knapper dersom de er vendt andre veien, for dem (enkle sjeler) blir det jo nesten som å kneppe opp sine egne knapper.
  Logisk!

  SvarSlett
 6. Denna gensaren var no kjempe fin. Ikkje feminin i det heile.

  SvarSlett
 7. Jeg vet ikke om det er at (a) mannen din er veldig glad i å klippe gress, eller (b) han er veldig glad i den nye genseren sin, eller (c) begge deler, men han ser i hvert fall veldig fornøyd ut! Gråblått er en herlig farge, og det er ingenting feminint med denne genseren her! Terningkast seks. Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 8. For en smart måte å fotografere på;) genseren er jo bare kjempefin da! nydelig farge:)

  SvarSlett
 9. Kjempefin genser og interessant observasjon omkring dobbelt tråd!

  SvarSlett
 10. Hehe, nei påkledersken streiker visst denne uken, så hun fikk ikke fortalt meg at det er mer praktisk på denne måten... Men siden jeg er dypt inne i Downton Abbey-kotyme for tiden; er (ok, var) det vanligere for menn enn kvinner å ha påkledersker?

  Jeg er mer tilbøyelig til å tro på Sommerfuglens forklaring om menns vanskeligheter for omstilling og hennes logikk. Tekstilindustrien er antagelig som det meste styrt av menn, så kanskje knappesystemet er ment som en hjelpende hånd, fra menn til menn? Som jo forsåvidt er overførbart til oss kvinner, det blir jo enklere for oss også å kneppe opp manneskjorter når vi er vant til våre egne... (0:

  Jepp, strikking med dobbelt tråd er litt matte... Enten bør de to trådene hver bestå av oddetal, eller de bør utgjøre oddetall til sammen. Gode kombinasjoner: 3+3, 1+2 (typisk Isager), 2+3 osv. Oddetall gir en rundere tråd. Får fletter etc til å stå mer fram, mer definerte masker.

  SvarSlett
 11. Genseren var helt nydelig! Kjempefint mønster og knappestolpe:)

  SvarSlett
 12. Jess, da lærte jeg noe nytt om tråder og tall! Dette kan man like på en fredag!

  Og har man først fått for seg at det skal grått garn i hus, så tar det litt tid å komme seg ut av den tanken, hehe.

  angående knapper og hvilken vei; jeg har aldri møtt noen som ble i tvil om hvilket kjønn jeg representerte pga knappestolpenes plassering. At jeg er venstrehendt har muligens også noe å si for at jeg ikke helt bekymrer meg for saken, siden jeg stusser over hvordan andre holder bestikket sitt (feil vei, så klart) og blyanten. Det var et sjokk å få høyrehendte barn, feks. Det ser jo så tungvint ut å bruke høyre!

  SvarSlett
 13. Så fin altså! Lurt å ta bilder i farta :O)
  Så kjedelig når det er feil i mønstrene, bra du fikk ordna opp!

  Og så var det morsomt å lære noe nytt om antall tråder og ulike effekter, må prøves! Kan det ha noe med måten det er tvunnet på?

  Når det gjelder knapper og åpninger så skulle jeg likt og visst hva opprinnelsen er, skal studere det der litt tror jeg... :O)

  SvarSlett
 14. Tusen takk, det er bestandig like underholdende og lærerikt å lese bloggen din! :) og kjekk mann du har forresten. Jeg kan også like en mann med øreklokker, gressklipper og ikke minst snasen hjemmestrikka genser, men så er jeg oppvokst på landet jeg og da. :)

  SvarSlett
 15. Sånn en nydelig genser på en kjekk mann da. Oppfatter den slett ikke som feminin, den ser riktig så barsk og stram ut... Nydelig farge og fint mønster som gjør hele genseren. Knappestolpen er rett og slett tøff, og knappene er da helt mann! Herlig innlegg som jeg koste meg med :) God helg!

  SvarSlett
 16. Flott genser. Nå har han noe godt og varm å ha på seg når han må ut å jobbe :-)

  SvarSlett
 17. Herlig genser! Driver å leter etter ny genser til mannen, siden forrige genser til ham ble en vaskekatastrofe.. ;-) takk for inspirasjon, jeg tror jeg skal gå for noe i lettvektsklassen jeg også. :-)

  SvarSlett
 18. Herlighet så mye lekkert du tryller fram! Flott genser til mannen dette!!

  SvarSlett
 19. Barsk mann,
  i kjempe fin genser! :O)

  SvarSlett
 20. Så flott genser og gratulerer med karriere som papparazzi :)

  Vi har et stort sommerblogglotteri på gang. Kom innom , trekk lodd og bli med da vel :)

  SvarSlett
 21. Stiller meg i rekken av beundrere som synes både genseren og mannen var tøffe.

  SvarSlett
 22. Så nydelig genser da! Men du... Er denne mannen fra Lyngdal? Syns han virket litt kjent på et vis.

  SvarSlett
 23. Flott mann i flott genser. Og menn på gressklippertraktor er virkelig noe eget, det er bondegener her også.

  Og det der med feminin genser er så rart! Mannen min mener ofte at strukturmønster er feminint, han også, men jeg begriper det ikke. Av den enkle grunn, må han godkjenne alle plagg til ham før de strikkes. Han er for lang til at jeg gidder å gamble.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...