en sy- og strikkeblogg

lørdag 18. august 2012

Luksus

Familien har ei splitter ny hytte på fjellet. Nyvinnende design, lette materialer.

Komforten er på topp, innlagt vann så klart, badekar og spa-avdeling.

En lysdesigner har gitt oss glimrende råd angående punktbelysning, og investering i designklassikere av kvalitet er et bevisst valg.

På kjøkkenet råder en stilren kombinasjon av Eva Solo, Gaggenau og Smeg. En lokal blomsterdekoratør leverer jevnlig nye oppsatser.

Møblene er en blanding av nyindustriell og funkis.

Vi brukes selvfølgelig de nyeste og mest banebrytende vedlikeholdsproduktene, selv om en så ny hytte nesten er vedlikeholdsfri.

Innsjekking og logføring foregår selvsagt elektronisk.

Takterrassen er ideell for sene timer med strikketøy og utsmaking av årets nye bestillingsviner.

Sannheten? Gammel steinbu på Hardangervidda som min tippoldefar bygde for nesten 120 år siden. Oppgraderingene siden den gang består hovedsaklig i et lite solcellepanel til leselampene over køyene, at hyllene på kjøkkenet benyttes til matoppbevaring og ikke senger for tjenestepikene og at det ikke lenger er jordgulv. "Hele kroppen min sier at dette er verdens beste sted", ifølge 7-åringen.

Det er LUKSUS, det.

Hva er din beste ferieplass?

26 kommentarer:

 1. Luksus er ikke =lykke
  Smilte da jeg lest teksten til bildene.

  SvarSlett
 2. Så fantastisk... :O)
  God helg,
  klem

  SvarSlett
 3. Nydeleg blogginnlegg!
  Kjem til å erindre dette og smile breitt når eg les slike tekster!

  SvarSlett
 4. Åååå for en fantastisk og fin hytte!!! Det er sånn fjellhytter skal være!

  Min beste ferieplass er også en hytte. Har ikke tilgang til den nå lenger, men hele barndommen ble tilbragt der. Den lå ved sjøen, hadde ikke innlagt vann eller dører til de tre soverommene som ikke var lenger enn en madrass og breiere enn en dobbeltseng, og vi var alltid 14-20 stykker der hele tida! ;-)

  God lørdag!

  SvarSlett
 5. Eg hadde heilt sansen for blogginnlegget. Ikkje minst for den fantastisk flotte hytta! Go'e helg til deg. Klem

  SvarSlett
 6. Heldiggriser som har et sånt sted å reise til 😄

  SvarSlett
 7. Hi hi. Akkurat som en hytte skal være!

  Ønsker deg en strålende fin lørdags kveld.
  Klem

  SvarSlett
 8. Flott innlegg. Spennande lesing. Ligg denne hytta ved Tinnhølvegen? Der er det og nokre gamle steinbuer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner du er lokalkjent! Du har hel rett! Hytta lå der selvfølgelig en evighet før vegen kom. Montro hvor du er ifra?

   Slett
  2. Eg kjem frå Nå ein liten plass mellom Odda og Utne. Og så har eg hatt sommarjobb på stigstuv då eg var 16 og 17 år. Eg var der 6 og 8 august, for då gjekk eg inn på Stigstuv. Og da vert nok ein tur på stigstuv neste sommar og for då er det nokre damer på srbeid som vil vere med meg på tur.

   Slett
 9. Høres ut som en fantastisk plass! :)

  SvarSlett
 10. Supert innlegg. Vi har riktig nok strøm på hytta i Rondane (har hatt det bare noen få år), men det er ikke innlagt vann, vi har utedo og ellers enkle forhold. Beste plassen på jord. Mitt fjellparadis :-)

  SvarSlett
 11. Dette høres jo helt fantastisk ut! Hytte på fjellet er jo en uslåelig feriekombinasjon. Jeg tror at det eneste som kan konkurrere er den totale stillheten og følelsen av å måtte være på lag med naturen som medvindsseiling i liten båt kan gi. De beste somrene er når jeg rekker begge deler før ferien er over :)

  SvarSlett
 12. Jeg kjenner meg igjen, helt herlig, vi er hjemme igjen fra vårt drömmested og det var ganske fint det også.

  SvarSlett
 13. Det er greit. Er delt en hytte som du lejer ud ? For det ser dejligt ud!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Dessverre, ingen utleie. Men jeg har en singel fetter som bruker hytta av og til, om det kunne være interessant? (0:

   Slett
 14. Fra jeg var 3-4 år har jeg hatt muligheten til å tilbringe sommeruker på ei liknende hytte på fjellet, ikke strøm, ikke vann, må slå av mobilen for å spare batteriet, fri tilgang til natur, beitende dyr overalt, ro og hygge. Enig, det er luksus med stor L.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig å være litt isolert i stillheten! Vi har ikke engang mobildekning, og det er gost å kjenne på det å ikke være tilgjengelig hele tiden noen dager i året. I fjor, mens hele Norge stod på hode av følelser og redsel etter 22. juli, dro vi til fjells, rett og slett for å skjerme ungene og oss selv, og for å finne roen i oss selv og hverandre. Alldri har det vært så godt å være isolert fra telefoner, tv og aviser som da.

   Slett
  2. Jeg var allerede på fjellet den 22. juli, det var både godt og litt vanskelig på samme tid. Følte litt på at jeg ville ha mer info, men samtidig ble man helt satt ut av å høre på radio hele tiden. Min bror reiste seg til slutt og slo av. Det var nok lurt. Hadde jeg hatt barn ville jeg nok også gjort hva jeg kunne for å skjerme de.

   Slett
 15. Nordmenn må vel være det eneste folkeferdet som reiser fra komfort for å slappe av.

  når det skal sies så er de beste feriestedene på hytte til mormor med utedo og køyesenger og hennes hjemmelagde jordbær/ rabarbrasyltetøy. Hvor vi hadde en brødrister som ristet brød på en side av gangen. (1 varmeelement i midten). Vi hadde ikke TV, men Monopol, kortstokk og Yatzy og ikke minst naturen.

  SvarSlett
 16. Bra skrevet! Ser ut som et herlig sted;)

  SvarSlett
 17. Det er luksus ja:D Vi har et gammelt hus som mine TIpptipptippettellerannetforeldre, bygde for godt over 200 år siden, der min mormor var siste generasjon til å vokse opp. Det er mitt paradis;D
  Slike steder er den største luksus på jord:D

  SvarSlett
 18. For et flott sted!! Vi har ikke hytte- men hvis det noen gang blir aktuelt- skal det være et gammelt hus med sjel;) Det garnet er fra kauni http://www.kauni.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10&Itemid=20
  kjøpte det på inderøya i sommer- og da var det en hel busslast med strikkedamer- og alle skulle visst ha dette garnet...de har mønster til et kjempefint sjal-skulle gjerne strikket det engang med det regnbuefargede garnet;)

  SvarSlett
 19. Herlig land så deilig!
  Et virkelig drømmested og vakker arkitektur!
  Jeg mener det virkelig, ingen ironi her!
  Mitt drømmested er hytta vår, med liknende fasiliteter.

  SvarSlett
 20. Å ha tilgang på hytte på Hardangervidda er luksus i aller høgaste grad.
  Eg vaks opp i kanten på Hardangervidda, og kunne meg tilgang på ei hytte der oppe, men eg innser at den hadde vorte brukt altfor lite.

  Eg måtte le då eg såg bileta i kombinasjon med teksten. Du skriv godt :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...