en sy- og strikkeblogg

torsdag 16. august 2012

Sola mi

Når en Isageridé møter Annette Danielsen design, og forener seg med Geilsk garn og Nøstebarnull, da er oddsen virkelig god. Både for et vellykka resultat og ikke minst en frydefull strikkeprosess.

Saken er at jeg lenge har sikla (fortrinnsvis ikke bokstavelig, jeg er glad i bøkene mine!) lenge på Marianne Isagers Solen/ The Sun fra hennes Japanbok, men har vært litt tvilende til flaggermus light fasongen i originalen (som egentlig er høyaktuell igjen, så mulig jeg må revurdere mitt standpunkt...). Samtidig har jeg en økende samling av restegarn i blåtoner fra ymse Geilskprosjekter, og et par hesper opprekkt naturfarga 2 trådet nøstebarnull. Under en opprydning i garnkista havna de sammen, og vips! En ide, demring av bilder sett på Ravelry for en stund siden og ønske om å lære en ny teknikk: Voila! Nytt strikketøy på pinnene. Med maske antall og ermhull- og halsfell etter Stikkelsbærgenseren til A.D. (som jeg fortsatt bare har på tysk, argh!) og med instruksjoner for intarsia og solmønster fra M.I. ble dette et utrolig morsomt og vellykka prosjekt, om jeg skal si det selv! Og det skal jeg vel?


Disse litt rustikke garntypene egnet seg godt for intarsia, etter at jeg innså at oppskrifta hadde rett i at små nøster i hver farge på baksida av strikketøyet VAR en god idé... Mitt stae forsøk med hele nøster endte med endeløs surring av tråder og store tugger, og tok nesten intarsialysten fra meg. Var det noe med å lytte til erfarne fjellfolk?

Og noen ganger oppdager man tilfeldige vellykka sider, som vranga på en arm. Hadde ikke ermene vært strikka fra skuldra og ned ved opplukka masker, tror jeg at jeg hadde brukt vranga ut! Er den ikke fin? Neste gang, kanskje? For bortsett fra et ulidelig kjedelig ryggstykke med 3 omganger rett og 1 vrang i havregrøtfarga tynt garn på pinne 2,5 herfra og inn i evigheten, frista mitt første møte med intarsia til gjentagelse. Og restegarnet etterlot seg ytterligere rester! Stafetten går videre...

Fakta:
Oppskrift: Ett steg hit og ett steg dit, men mye fra Marianne Isagers Solen og Annette Danielsens Stikkelsbær.
Garn: Geilsk uld i 4 fine blå/turkis nyanser, 10 g av hver farge ca (virkelig??? Gikk det så utrolig lite?). Nøstebarn ull (Askeladden merino lammeuld 2 tråd) farge 306 s, 126 g.
Pinner: 3 på forstykket, men måtte av en eller annen grunn ned på 2,5 på resten av stykkene! Puh.
Str: Spinkel 7-8 åring
Endringer: Ja, stort sett.
Resultat: Deilig lett og tynn ullgenser. Fornøyd! Både strikker og bærer. (o:

36 kommentarer:

 1. Åh, duslettetid - vanvittig kul genser! Heldiggutten!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, hildranedu - sånne fine, glemte uttrykk! (0:

   Slett
 2. Utrolig lekker! ELsker litt spesielle gensrer!

  Kos deg og ha en herlige dag ;))

  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 3. Å for en herlig genser på en herlig gutt!! Skikkelig sol!!!

  KLEM!!

  SvarSlett
 4. Åååååå den var heilt nydelig!!!

  Klem

  SvarSlett
 5. neineneineneiei! Ikke viste sånne fristelser! Veldig fin! Og arg at jeg ikke kom på det selv. Mamma har ønsket seg solgenseren i lang tid, men siden hun er petite (jepp, jeg arvet min fars ikke petit-benbygning), hadde hun forsvunnet inni solen.

  Superfin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ryktes at det e veldig varmt inni solen, så ved fare for forsvinning, ville jeg valgt en kjøligere soltype a la denne midnattsolen. Eller måne, som det kanskje ligner mere på?

   Slett
 6. Veldig veldig VELDIG fin! Fikk lyst til å prøve denne teknikken :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det burde du! Det var slett ikke så skummelt som jeg trodde intarsia var! Og det åpner jo muligheten for helt andre figurer enn vanlig "stranded" strikking gjør! Man slipper å dra på milevis med tråd på baksia av strikketøyet ved fargeskift, hurra! (0:

   Slett
 7. Så fiiin på alle mulige måter. Ser ut som en veldig jobb. :-)

  SvarSlett
 8. Å sukk å stønn å sikle sikle for en vakker genser!!

  SvarSlett
 9. Åh - den var skikkelig utrolig superfin! Virkelig vellykket sammensveising av mønster og garn! Heldiggutt!

  SvarSlett
 10. Den var knallfin! Utrolig lekkert mønster, garn, farger - alt! :)

  SvarSlett
 11. Å det var en stilig genser!

  Du lager utrolig mye fint! Jeg fant mange flotte genser- og restegarninspirasjoner her (fargesirkelteppet feks), og rådene om ull/alpakka var veldig nyttige! (At alpakka faktisk er hår feks!) :-0
  Og så er det jo moro å finne ei annen garngal fra fylket sitt! ;-)

  Hilsen fra en ny leser, Hege!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig hilsen og skryt, Hege! Og velkommen hit!

   Slett
 12. Utrulig fin genser! :) Ikkje rart gutten smile om kapp med solå når han er så heldig å ha ei mor som lage sånne flotte genserar!! :)

  SvarSlett
 13. For et fantastisk resultat!!! Dette ble en tøff, spesiell og nydelig guttegenser i herlige farger! Tror du har laget den fineste varianten av Solen ever! Og så fint å kunne bruke restegarn og samtidig lære noe helt nytt!

  SvarSlett
 14. Ja, restegarn er gull! Det trigger herlig kreativitet, eller omvendt?! Resultatet ble jo kanon bra!! Kjenner igjen langstrikke følelsen på pinne 2,5... Den glemmes heldigvis i møte med nye spennende prosjekt!

  SvarSlett
 15. fantastisk fin genser - liker fargene, mønsteret, det tynne fine ullgarnet, kombinasjonene, stripene, rundingene -
  sier bare WOW! Deilig kreativt og godt å tømme litt fra garnlageret -
  men det går jo aldri helt opp, blir alltid mer rester og rot i systemene :O) og det må vi vel bare leve med.
  Helt enig forresten, innsidestripene er nydelig fine, jeg blir alltid så fascinert av stripeinnsider, blir ofte like fine som utsiden.

  Du har brukt sommeren godt ser jeg - fin inspirasjon! :O)

  SvarSlett
 16. Du godeste, denne var jo bare helt fantastisk! Imponert!

  SvarSlett
 17. Genseren ble kjempefin, men jeg ser helt klart hvor mye arbeid det er i deg!!!

  SvarSlett
 18. Takk for skryt, jenter! Det er jammen godt å være tilbake!

  Og hvis noen lurte, er det Hardangerjøkulen nede i høyre hjørne, tatt en strålende dag fra en annen topp, gjennom kikkert med kompaktkamera. Det gikk nesten, det og! (0:

  SvarSlett
 19. Oi, så lekker den var! Kjempeflott var den! :)
  Og like fin på vrangen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen! Så utrolig koselig med hilsen på bloggen min altså! Og så gøy at du har oppdaget meg. :) Ta gjerne turen innom igjen senere, og hvis du vil se hva jeg selger finner du meg også på http://ekteheimelaga.epla.no :) Ha en flott helg videre!

   Slett
 20. Å, du store min. Den var superlekker! Gratulerer med godt gjennomført og mye arbeid, for det må det virkelig ha vært!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg innrømmer at str 7 år på mest pinne 2,5 tar sin tid. Men det er el verdt det!

   Slett
 21. Herlighet noe så nydelig! Fargene, sammensetningen av oppskrifter og alt! Denne må jeg se nærmere på og idèen må herved lagres. Tusen takk for månedens inspirasjon ;)

  SvarSlett
 22. Nydelig genser, og det som slo meg at det er jo jammen et ekstra lite solcellepanel du har strikket!!!! Han inni genseren var iallefall ei herlig sol! Rundingene minnet meg veldig om panelet vårt, og med omgivelsene på bildene var det dagens innfall!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, takk for god assosiasjon! Joda, han lader opp litt som stråler ut på oss andre seinere, han lille gutten min! Er ikke det noe av det beste med barn? De gir en liten energiinnsprøytnibg akkurat når man trenger det ved å si noe fint eller morsomt, eller bare ved å være fine seg selv. Andre ganger er i et eneste stort energisug... (0;

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...