en sy- og strikkeblogg

tirsdag 21. august 2012

"Mamma, er det 3 eller 4 ting jeg har bestilt av deg nå?"

Tidligere i sommer hadde jeg og minstemann en kvalitetsstund sammen med iPad'en. Vi surfa selvfølgelig på Ravelry. 5-åringen oppviste om mulig større iver enn mor da søkeord som Spider og Spiderman ble prøvd ut. Etter endt seanse, erklærte det bortskjemte avkommet "Mamma, er det 3 eller 4 ting jeg har bestilt av deg nå?" Man sår som man reder, eller noe i den duren...


Passende garn ble provianetert (Selv om Rauma, hører du: PT5 skuffende nok ikke finnes i ekte Spiderman-blå!), og vottemønsterets forside viste seg å virke ideelt som luemønster også, repetert 5 ganger rundt. Mye bedre resultat enn den opprinnelige planen.


Om noen lurer, er miniedderkoppmannen storfornøyd. Bortsett fra at han syns det drar i langdrag med de siste to bestillingene hans. Den 3. edderkoppen er på pinner, den 4. og siste virrer fortsatt bare rundt i hodet mitt og spinner solide nett og urealistiske planer. Best å få satt dem ut i livet snart, ikke særlig egna å ha edderkopper på hjernen om man har araknofobi!


Fakta:
VOTTER
Oppskrift: We call hin Spidey- mittens av Kathleen Taylor
Garn: PT5 sport, 566 blå, 541 rød og svart svart (fra lageret, uten magebelte og nummer...)
Forbruk: 15-18 g av hver farge.
Pinner: 3 og 3,5 mm
Str: 40 m til mansjett. Oppskriften er egentlig str 3-4 år, men med tykkere garn og pinner passer de med gode monn til 5-åringens store arbeidsnever. Så jeg vil tippe ca str 6-8 år?
Endringer: Lagde motsatt web-mønster bakpå tomlene for at håndflatene skulle ha kontinuerlig nett. bare tull, igrunnen, hvem kan vel brette tomlene så langt tilbake at det noen gang vil synes?
Resultat: La bildene dømme.


Fakta:
LUE
Oppskrift: We call hin Spidey- mittens av Kathleen Taylor. La opp 120 m, strikka 2x2 vrangbord i ca 5 cm, deretter diagram for vottens overside gjentatt 5 ganger.
Garn: PT5 sport, 566 blå, 541 rød og svart.
Forbruk: 15-17 g av hver farge (dvs 1 nøste av hver holder lenge til både votter og lue!)
Pinner: 3 og 3,5 mm.
Str: Hodeomkrets 54 cm.
Endringer: ja.
Resultat: Superkreftene strømmer på. Jeg bare gruer meg til han begynner å klatre på fasader...


Beklager bildeflommen, men jeg klarte ikke å velge... Min egen dukke i gresset. Ja, ACTION HERO da, så klart! Dere la vel merke til den stilige tightsen... Og det strategisk plumberte spytterøret. My Man. (o;

19 kommentarer:

 1. Så koselig med surfing sammen på Ravelry da!!
  Resultatet var knallfint må jeg si! Skikkelig kule og fine ting dere har klekket ut.
  Ble frista nå til min tantegutt, som liker enten pirater eller spiderman som tema for tiden. Kanskje mulig oktoberbursdagsgave? Takk og bukk for tips!
  Ble nå veldig spent på prosjekt 3 og 4 også.....
  Du har tatt veldig Fine bilder forresten!
  ;0)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!

   Burde vel strikke opp noen til bursdagsgaver utover høsten jeg også, men hvordan skal jeg rekke det med en sånn storbestilling hengende over meg? Puh! Jeg som prinsipielt ikke strikker på bestilling! Jaja, jeg bør vel være glad så lenge mors hjemmestrikkede er topp!

   Slett
 2. Kjekt med edderkopper når de bare kan holde seg i ro, slik som disse gjør ;) Eller, i ro er de vel neppe, men de går aldri utenfor vottekanten eller luekanten i hvert fall! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. (o: Du sier noe! Selv om disse edderkoppene en stund minnet om hoppe-edderkopper, der de spratt og tulla bortover heia.

   Slett
 3. Bilder fra luksuspalasset, jo! Flotte bilder! Blir virkelig inspirert til å lage noen strikkagaver til sønnens bursdagsinvitasjoner, her kommer de nemlig litt brått på, gjerne med en dags varsel, helst etter at stengetid på gavebutikken er passert...

  SvarSlett
 4. Heldige gutten som har så flink strikkemamma... :O)
  Yngste mann her hadde gått i fistel om han hadde fått det settet!
  Fin kveld til deg,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 5. Så herlig!

  Det smelter et mammahjerte når poden vil ha hjemmestrikket ull.
  Kjempe fint sett som sikkert mange andre gutter blir supermisunnelig på.
  Takk for at du deler:-)

  SvarSlett
 6. Skjønner godt at du ikke klarte å velge bilder :-)
  Sånn lue og votter må strikkes til 4 åringen i huset her også :-) kjempestilig!

  SvarSlett
 7. Vet du, jeg er helt forelsket i bloggen din, nå har jeg sittet å kost meg med å lese hver eneste innlegg helt bakover til det første du la ut;) Herlige inspirerende bilder og fantastisk skriblerier:D

  Å nå har jeg mest lyst til å gå til innkjøp av all verdens garn og sette opp strikkemaskinen og strikke som en gal både for hånd å på maskinen;)

  Takk, for masse herlig inspirasjon og en fantastisk blogg:D

  Klem fra siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig, det er det beste komplimentet jeg kan få! Håper det har vært en viss utvikling i bloggen fra tidenes morgen, var litt overvelda av dette med bildeplassering, linking osv da, husker jeg... (o:

   Kos deg med strikkinga!

   Slett
 8. Ikke rart gutten er fornøyd! Så stilig! En ekte spiderman jo:) Og helt herlig at dere surfer på Ravelry sammen, mens han legger inn bestillinger. Et stort kompliment til mor fra sønn:)

  SvarSlett
 9. SÅ herlig! Masse flotte bilder, og det er jo ingen tvil om at gutten er fornøyd! Heldig han som har en mamma som er så flink til å strikke!!!

  SvarSlett
 10. Herlige bilder av en fornøyd gutt:-)Tror det edderkoppsettet hadde slått godt an her også!

  SvarSlett
 11. Kjempefin lue og votter på en særdeles fornøyd gutt :-)
  Hos oss holdt det med lue ( for mor)
  Flotte bilder!

  SvarSlett
 12. Så koselig det må være med bestillinger fra sønnen:) Her er det jeg som prakker på dem det ene plagget etter det andre:)

  Og for noen herlige bilder av den fine gutten din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den tid kommer nok her også... Jeg får bare nyte det mens jeg kan! (o:

   Slett
 13. Han er jo superfornöyd, göy!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...