en sy- og strikkeblogg

fredag 14. februar 2014

Ny start

Tilbake, du liksom! Det er jo ikke bare å si at en er tilbake i bloggverdenen, for så forsvinne i en dyp brønn (les Trekkoppfuglen av Haruki Murakami), stum som en okkupant-stillehavsøsters! Det er jo nesten som å si at du skal spare penger, for så å nettshoppe for 4000,-! Eller at du skal slanke deg, for så å fylle godteskapet med 4 poser potetgull og 2 kg (=2000 g!!!) sjokolade! (Ja, jeg bekrefter herved at vi HAR et godteskap i huset, et helt vanlig faktum kjøkkenskap fra Ikea, vel å merke "bare" en hylle tildelt godteri, men allikevel... Skapet er sikkert 100 cm bredt! Jeg innser nå at de 199,- jeg brukte på badevekt var helt bortkastet, og heller burde vært brukt på godteri. Evt nettshopping.) Disse analogiene er selvfølgelig HELT fiktive, og over hodet ikke selvopplevde. Nope.

Når det er sagt (og innrømmet, ser dere hvor sanndruelig jeg har blitt?), HERLIGHET for en velkomst dere gav meg på min påståtte tilbakekomst! Dere er verdens beste support-team! Når jeg bare blir frisk og skal gå til Sydpolen, da skal jeg ha dere deponert utover langs løypa, med heiarop, norske flagg og nystrikka votter. Ok, jeg tar kanskje bittelitt av nå, men virkelig: dere er fantastiske!


Jeg er rørt. Jeg tar det til meg alt sammen, bloggen er min (my precious...), og jeg bruker den som jeg vil. Til det som gir meg glede. Men det gleder meg å se at bloggen gleder dere også (for å gjenta en god ting for ofte)! Og Ali Farfallas kommentar om hun digger bloggen min (du skriver "deg"=meg, men for å unngå å bli høy på pæra, tolker jeg det som bloggen min...) enda mer nå som jeg fortalte om min stygge bakside, får meg til å tenke at jeg skal være tøffere og dryppe litt sannhet på dere av og til. Som at denne månedens (+forrige? Jeg mister litt tidsbegrepet her) fravær ikke skyldes oppladning til OL. Og at jeg lover bot og bedring ang gjenbesøk på deres blogger som jeg savner dypt, men når er mer uvisst...


Før jeg blir for emosjonell og ender med en hel del dyptfølte (og totalt uinteressante) betraktninger av eget liv: la meg presentere: Ta-ta! Ny start, ny baby. Ja, denne har jeg ikke laget selv, altså! Jeg har bare bidratt med litt fiber-rekvisitta for å holde den lille frøkna varm! Det evinnelige elefantteppet mitt har dere jo sett i all verdens fargekombinasjoner før, det er like gøy hver gang å sette sammen farger og se hva som skjer. Bare Tynn Alpakka fra DSA, er det mulig at de har ekstra mange farger å velge i akkurat nå ifbm omlegging av produksjonen? 

Den litt romslige kjolen (som jeg tror oppskrifta beskriver som trøye...) er Clara, også den en repetisjon av en repetisjon. Denne gangen prøvde jeg meg uten ermene, og innser at det er med på å gjøre den enda mer til et "vokse-med-barnet"-plagg! Morsomt lite strikk, søte detaljer. Aberet er at så vidt jeg veit kan mønsteret bare kjøpes med garn fra Danmark eller Pinnsvindesign, og kan derfor bli en litt dyr affære (særlig med mine nettshopping-svakheter... Det er PLASS til så mye i de handlekurvene på nettet...). Fint da at man har oppskrifta fra før, og at man derfor kan legitimere et ekstravagant garnkjøp! Enkel strikkeøkonomi, burde helt klart undervises som fag ved kreative skoler. 

Fakta:
Teppe:
Oppskrift: Baby Elephant Walk (ja, en vakker dag, men energi over pari, når pc'en min på mirakuløst vis ikke bråker som en Kitchen Aid, SKAL jeg skrive ned en oppskrift. Med beskrivelse av heklet montering av bakstykke og det hele. For både håndstrikk og maskin. En dag...)
Garn: Tynn Alpakka fra DSA, 435 g inkl bakstykket (ca 350 g + garn)
Bakstykket: Bommulsjersey fra Stoff og Stil (har dere sett den nye katalogen? OMG, det jersey fiskestoffet!! Må ha, må ha! Har jeg fortalt noen at jeg har kjøpestopp, eller kan jeg klare å snike meg til en liten handlerunde på S&S?)
Str: ca 70x95 cm, lite nok til å kunne være med overalt, stort nok til å kunne brukes så lenge barn sover i vogn (eller trenger noe mykt å kose med)
Pinner: Bestemors gamle traver av en strikkemaskin. Heklenålen 1 mm og 3 mm.

Kjole:
Oppskrift: Clara av Karin Vestergaard Mathiesen
Garn: Shilasdair, en luksusblanding av angora, merino, kashmere og kamel (!). Jeg misstenker at de litt strie mørke hårene som dukker opp innimellom er kamelens bidrag. Om ikke mannen i huset har begynt å røyte?
Str: 6 mndr, men med lavere strikkefasthet enn det oppgitte, sikta jeg på ca 3 mndr.
Vekt: 41 g
Pinner: 2,5 og 3 mm
Endringer: Ved å legge opp 1 m mer (eller mindre), blir perlestrikken sømløs. Dvs foran blir bak, bak blir foran. Ingen rar overgang eller brudd i perlestrukturen. Bare husk å rette maskeantallet før mønsteret på bærestykket.


(og det fine dynetrekket snuppa ligger på, har samme produsent som snuppa selv. Med stoff fra Stoff og Stil. Nydelig, ikke sant? Nåde baby og dyne? Godt jobba, kjære dere!)

33 kommentarer:

 1. For ei herlig tulle:)
  Den kjolen/tunikaen har jeg også suglet på, men visste ikke at den kunne kjøpes på Pinnsvindesign. Det er så tustelig med slike fine mønstre som må kjøpes med garn og det hele. da blir det mye enklere å handle direkte fra ravelry og få det hele inn på PCen med en gang.
  Teppet er fint som alltid:)
  Godt å se livstegn fra deg igjen - klem, klem!
  Og - bloggen du - den bruker du som du vil, når det passer deg og når du har overskudd - basta!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Marit, og hjertelig takk for reklame og velkomstinnlegg inne på din nye fine blogg!

   Du, jeg finner faktisk ikke Clara lenger på Pinnsvindesign! Mulig jeg ikke leter godt nok, men kanskje hun er solgt ut? Oppskrifta bruker Isager Garn, så tipper forhandlere av det også kan ha oppskrifta.

   Slett
 2. Fornøyelig innlegg, strikkekreasjoner og bedårende baby :))

  SvarSlett
 3. Nydelig og heldig lillemor! Teppet er helt fantastisk fint.
  Vi også har et godteskap (ofte velfylt) - har ikke alle det...?

  SvarSlett
  Svar
  1. Partner in crime, takk for betroelsen! (0: Letter samvittigheten min over godteskapet bittelitt... Det rare er at ungene tror at skapet bare kan åpnes på lørdager! Mor har dessverre gjennomskuet de fleksible åpningstidene for lenge siden...

   Slett
 4. Nydelig frøken og ullgaver :) Misunner deg det godteskapet, siden amming skaper ekstreme sukkersug så kan ikke jeg ha sånt liggende ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du, jeg kan heller ikke ha sånt liggende, egentlig! Og har ingen unnskyldning for søtsuget mitt heller... Har det helt gått av moten, det med at man "spiser for to" mens man ammer? Husker jeg skjulte meg litt bak det, og har aldri sluppet billigere unna vekta enn i disse to periodene m melkeproduksjon. Aldri så galt at det ikke er godt for noe?

   Slett
 5. Nydelig, nydelig og nydelig!!! Fikk virkelig lyst til å strikke noe smått igjen nå :))

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ingenting funker så bra for å få tilbake strikkelysten som småstrikk! I alle fall for meg. Raskt, utallige muligheter og babyene vokser seg inn i størrelsen, så man kan nesten strikke hvilken størrelse som helst!

   God helg alle dere!

   Slett
 6. Så nydelig jente og herlig strikk!

  SvarSlett
 7. Utrolig fint både teppe og kjole, og en søt baby!
  God helg :)

  SvarSlett
 8. Jeg blir med i heiagjengen! Kan jeg stå i starten av løypa, i nærheten av varmt hus og strikkepinner?Sydpolen har alltid sett så kaldt ut...

  SvarSlett
  Svar
  1. Plassen er reservert, Merete! Men jeg vil tro at selve polpunktet har mer varme og huslignende fasiliteter å by på, der holder jo forskere stadig kalas, mens kysten og iskanten varierer veldig i posisjon gjennom året, så her får du nok mest selskap av pingvin og elefantsel... Men for all del, hver sin lyst! Nå ligger dette uansett en god del år fram i tid, så du kan tenke på det, så kommer vi tilbake til planleggingsdetaljene på et senere tidspunkt! Sees, da! (0:

   Slett
 9. Det var nydelig utstyr til en liten frøken! Trodde et øyeblikk du hadde produsert babyen også, men det får da være måte på.
  Her i huset kan vi ikke ha godteskap, fordi jeg spiser opp alt med en gang. Det er noe med strikking og godtespising - det passer liksom så fint sammen...
  Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du, jeg skulle gjerne ha skrytt på meg frøkenproduksjonen også, men her i huset har vi bare oppskrifta på lyshåra gutter! Så da får jeg heller nøye meg med småjentestrikk i gaver. Og takknemlig er jeg for det!

   Du har helt rett, godteri og strikking (og te, ovnsfyring og OL) hører perfekt sammen! Jeg ser faremomentet der, altså!

   Slett
 10. Så herlig du er, kjenner følelsen, jeg nesten grein da jeg fikk 45!! jeg, meg, vannvitting, rart så lite som skal glede oss menneskebarn! Herlige ting du har strikket til en herlig baby, ha en magisk helg!

  SvarSlett
 11. All you need is love... Respekt, vennen - godt å ha deg "tilbake"! Har venta på deg. Ja, vi har også godteskap (-hylle). Oppdateres hver helg.
  God helg!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Og herlig å se at vi er flere med denne godteskapsvakheten... 😄

   Slett
 12. Lekkert, lekkert, lekkert! Både teppet og kjolen/tunikaen/vesten (tipper den funker både til det ene og det andre) :)

  SvarSlett
 13. Heier på deg jeg også! Nydelig liten frøken med flotte ullplagg og teppe.

  SvarSlett
 14. Fin kjole og flott teppe og nydelig baby!

  SvarSlett
 15. For en nydelig kjole og lekkert teppe!

  SvarSlett
 16. Jeg bare elsker det teppet! :-) Drømmer om lage det til sengeteppe til en av guttene mine. Men vet ikke helt om jeg orker å strikke et så stort teppe for hånd. Kanskje hvis jeg en vakker dag klarer å lære meg å bruke den gamle strikkemaskinen jeg har arvet :-) Koselig å se deg tilbake i bloggverden! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Og si ifra om du får samlet opp nok motivasjon til teppet, kanskje du kan være teststrikkeren min? Så får jeg et spark i baken til å skrive oppskrift samtidig!

   Slett
 17. Du er helt rå altså. Nydelig teppe og kjole. Er så glad du er tilbake i bloggverdenen for du lager så mye fint.

  SvarSlett
 18. Nydelig!! Både teppet og kjolen var helt knall!!

  SvarSlett
 19. Nydelig alt sammen -både jenta, kjolen og teppet! Og jeg digger bloggen din; du lager både flotte ting som gir masse inspirasjon og skriver veldig bra og underholdende :) Bare gutter her i gården også, men har venner som venter en jente, så mønster og garn til Clara ble sporenstreks bestilt hos http://www.sommerfuglen.dk.
  Men min plan om at en 6 mnd-str blir til en 3 mnd med min strikkefasthet, ser ut til å slå feil, gitt. Spørs om ikke storesøstera får seg en dukkekjole istedet ;-) (Eller har jeg bare glemt hvor små de nyfødte er? Hm..)

  Kirsti

  SvarSlett
  Svar
  1. JEG hadde i allefall glemt hvor små nyfødte er... Så håper Claraen din passer babyen! Det er i grunnen et perfekt nyfødtplagg, sånn over body og strømpebukse! (0:

   Slett
 20. Å, så mye fint! Clara og babyen var nydelig!

  SvarSlett
 21. For noen skjønne elefanter. Jeg får såå lyst på strikkemaskin av å lese bloggen din, men tror jeg skal vente til jeg flytter ut av studenthybelen, i alle fall ;)

  SvarSlett
 22. Ja, du har fortalt meg at du har kjøpestopp. Jeg skal ikke bruke det mot deg. Var det ikke duppedingser du ikke skulle kjøpe? Forbruksvarer som frukt og stoff må jo kjøpes. Jeg har troa på at drivhuset blir en suksess, men at du blir selvberget..... Hilsen Astrid

  SvarSlett
 23. Håååå!!! Det har skjedd ting på bloggen din!! :D Så gøy!! Jeg har savnet deg!! :D Åhjaaa, jeg vil veldig ha oppskrift på elefant teppet!! Da setter jeg i gang tvert!!! :D

  SvarSlett
 24. Så utrolig flott trøye. Og det teppet var kjempelekkert!
  Jeg har ikke fått med meg at du var tilbake, så nå kommer du tilbake på bloglovin'-lista mi. :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...