en sy- og strikkeblogg

fredag 4. juli 2014

The land of the free

Ok, så pleier jeg ikke å blogge halvferdige prosjekter. Når rett skal være rett (og ikke vrangt, kast eller to rett sammen) pleier jeg ikke engang å blogge lenger. Men når jeg tilfeldigvis strikker på et par rød-hvite-blå sokker jeg har tenkt på lenge, og når det plutselig, helt på begynnelsen av den 13. stripa, ca midt nede i Louisiana, viser seg å være selveste 4. juli, er det duket for fravik fra de fleste prinsipper. Da tar man sokkene fatt, med pinner og navlestreng tilknyttet, og lokker med seg hund og fotoapparat ut i kløverenga. Du ska' ikkje søva bort sumarnatta, veit je.

De 13 stripene er ivaretatt, de 9 linjene med "stjerner" likeså. Selv om det av mønstertekniske årsaker ble 14 stjerner i hver linje. Javel. Så har vi tatt høyde for eventualiteter. Det burde være rom for flere i de modiges hjem.

Og visste dere at USA ikke er alene om stars and stripes i rødt, hvitt og blått i flagget? I celebert selskap finner vi Liberia (med én stjerne) og Malaysia (med måne og sol, men det er så himmelsk nært, at det må vi kunne godta). Interiørtips nr. 1 (jeg lover at det ikke skal komme et nr. 2, interiørblogging overlater jeg til noen som er mer glad i å rydde enn meg): Verdenskart med flagg på doveggen! Mannen har full kontroll på mellom- og sør-Amerikas stater nå, 9-åringen har registrert at både Italia og New Zealand har form som en damesko, og svigerfar har reflekter over at Grønland pga Lamberts flatetro asimutprojekson ikke er så stort som det ser ut som på kartet. Men hva er vel det her i livet?


Fakta:
Oppskrift: Improvisert, 56 m, kilehel osv.
Garn: Sildre (rødt og blått) fra Gjestal, PT5 i hvitt, 30 g av hver ifølge stipulert forbruk (takk for det begrepet, Ustekveikja!)
Pinner: 3,5 mm på skaft og overside fot, 3 mm på hel og under fot for større slitestyrke
Størrelse: 39 og venninne gjennom nesten like mange år


11 kommentarer:

 1. Herlig innlegg fra deg. Og sokkene er fine og unike!
  Ha ei fin juli helg og go sommer !

  SvarSlett
 2. Sokkene var fine og vel verdt et innlegget akkurat den dagen, men...... hva ser jeg i bakgrunnen? Det er nå det som fanger interessen min mest. Drivhuset! Er det ditt, det som du skulle bygge? Det så SÅ fint ut!!
  Ønsker deg og dine en fin fin sommer Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jah! Det er drivhuset mitt, vinterens "håndarbeidsprosjekt"! Skal vise deg det seinere, akkurat nå er det en jungel der inne! Gøy! Tenk at man kan snekre seg til grønne fingre!

   Slett
 3. Hihi, jeg har aldri hørt noen kalle det navlestrengen før, me det er jo akkurat det det ser ut som! Morsomt :) Og sokkene ble skikkelig kule!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det minnet litt om en navlestreng med krøllete opptrekstråd osv. Tilknytningen til opphavet (nøstet), men det er vel litt drøyt å si at jeg forløper garnet med strikkepinnene? Hihi.

   Tror mottageren vil like sokkene, hun er en sjikkelig USA-entusiast!

   Slett
 4. Så herlig! :-) Flotte sokker! Ha en herlig lørdag!

  SvarSlett
 5. Friske sokker! Og morsomt innlegg, som alltid :-) Ønsker deg en riktig god sommer!

  SvarSlett
 6. Ah! Deilig å lese god skrivekunst!

  Ble det fyrverkeri (eller fyrmerkeri som fireåringen insisterer på å kalle det) til, det er jo tradisjonelt på fjerde juli i junaiten.

  SvarSlett
 7. Så kule sokker. Synd at du strengt tatt ikke blogger mer, for du skriver så veldig morsomt!

  SvarSlett
 8. Likte det siste bilde - kunst!

  Ønsker deg en fin høst, godt du har USA på tåa.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...