en sy- og strikkeblogg

tirsdag 27. oktober 2009

Lille store Marius

Storebror trengte ny ullgenser, den tykke gode fra de foregående to vintre var fravokst, både størrelsesmessig, og ikke minst tematisk. ("Jeg er ALTFOR stor for for sjørøverskuter jeg, Mamma!" Sitat voldsomt veslevoksen 4 og et halvt årig Storebror... Forklaring: Tidligere barnehage-ullgenser var Dales tema Sabeltanns Sorte Dame... Som nå passer perfekt for 2 åringen! Arving er flott!!). 

Jeg elsker klassikere, som minner om egen barndom, skiturer i skogen med løfte om pølse på bål bak neste bakketopp, med deilig varm ull, som mamma hadde strikket inn masse kjærlighet og omsorg i. Desverre er nok min egen Marius forlengst enten arvet bort til små-kusiner, spist opp av møll og mus, krympet til dukkestørrelse i hardhendt vask, glemt igjen på en eller annen turisthytte på Hardangervidda, eller rett og slett slitt ut.

Modellen er den klassiske, fargene er litt alternative, uten å være helt cracy liksom,  og ble godt fornøyd med resultatet! Så gjennstår det bare å se hvilken skjebne denne Mariusen lider, foreløbig er den god følgesvenn på Storebrors erobring av verden.

Garn: Dale Garn Falk
Str: 4-6 år?
Forbruk: Mye mindre enn det som stod i oppskrifta! Matchende sokker eller votter på vei montro?

Det var jo slettes ikke meningen å kutte fingutten min sitt lyse hode, men jeg er litt nybegynner på Flickrs fotoredigering og denslags... Ha tålmodighet med meg! (o:

18 kommentarer:

 1. Kjempefin genser. Den så ordentlig god og varm ut! Flott med litt andre farger enn vanlig også. Tror det er første gangen jeg ser marius-genseren med høy hals - ja hadde rund på min (tror jeg)!

  Ang. Bildegruppene mine: Jeg bruker photoshop, men du er jo på vei nå med billedgrpper du også!! Syns det ble bra jeg, selv om du kutta toppen til godgutten!!

  Klem!!

  SvarSlett
 2. Så fin genser! Elsker det mønsteret der:-)

  Har ikke vært inne hos deg før - veldig koselig blogg du har! Og det sengeteppet du har laget er bare helt fantastisk!!! Så kreativt! Veldig gøy å se.

  SvarSlett
 3. Kjempeflott, både gutten og genseren :-)
  Marius er bare så flott - godt den er kommet til heder og verdighet igjen.

  SvarSlett
 4. Veldig viktig med OG ET HALVT :)

  Flott klassiker, det blir nok hans minne også med sånn genser og barndom. Det minner meg på at storebror her også muligens kunne trengt enn tykk genser.

  SvarSlett
 5. Strålende genser og en herlig gutt:)
  Sånne gamle klassikere har jeg og sansen for!

  SvarSlett
 6. Fin genser!!
  Og hvis du vil telle hvor mange besøk du har på siden din, kan du legge til en teller. Jeg bruker susnet.se. Den er jeg veldig fornøyd med, den er pålitelig, teller både unike treff og sidevisninger, og så kan jeg lese googlesøk, det er spennende.
  Du må legge inn en html kode som et sideelement på bloggen. Jeg har lagt min helt nederst på bloggen min, klikk på tallet der, følg lenken, lag en konto, og hent inn regnekoden.
  Spør gjerne hvis dette ikke var god nok forklaring:-)

  SvarSlett
 7. Så utrolig flott genser, likte fargene! Marius står på strikkelisten min også, både til meg selv og til lillemann.

  SvarSlett
 8. Kjempe fine farger du har strikket Mariusen i :) Så søt historie med storebror på fire og et halvt som var for stor til sabeltann da, er de ikke herlige disse små :)

  SvarSlett
 9. heisann,.,fant det tilfeldig å det e æ gla førr..du verden så flink du er,å for en fin blogg...leter etter om jeg kan følge deg, men fant det ingensteder..ha en flott dag

  SvarSlett
 10. Åhh du så fin både genser og gutten var;))
  Virkelig en flott Marius i farger som gjorde slik at jeg også kunne like en marius;)) Flott å se. Ha en kos kveld. Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 11. Så søt han er i genseren, Elsker slike klassiske gensre. De går aldri av moten.

  SvarSlett
 12. Så mye fint du lager !!
  Elsker marius genseren - spesielt den jenny har da... i brunt, hvitt og rosa...(du har jo sett den). Men høy hals hadde jo vært gull da...

  Jenny synes det var stas å se en kjent gutt på data'n ;)

  - Hanne

  SvarSlett
 13. Takk igjen for fine kommentarer!! Det inspirerer meg!

  Jeg kunne jo som vanlig ikke holde meg helt til oppskrifta, så høy hals er på egen regning... Syns det er så praktisk på tykke gensere til ungene, slipper den løse halsen inni som har en tendens til å bli liggende igjen i barnehagen... (o:

  SvarSlett
 14. Tusen takk for veldig koselig kommentar inne hos meg for flere dager siden :) Ullbuksa vokser sakte men sikkert. Motakeren venter utolmodig på den, så iløpet av uka må jeg bare ta meg sammen å få gjort den ferdig. Har kjøpt litt ekstra garn så jeg skal kunne gjøre den litt lenger..

  Kjolen er fra dette heftet: http://www.coatscrafts.no/NR/rdonlyres/071C0100-BD11-4711-87A6-666A44B0F79D/108619/S02.pdf

  Jeg gleder meg til å få den ferdig å bruke den i jula :)

  Ønsker deg en god strikkekveld!

  SvarSlett
 15. Det er kjekt med klær som kan gå i arv - selv om det er hyggelig å strikke nytt også. Flott Mariusgenser :)

  SvarSlett
 16. En fantastisk genser! Mariusmønster er aldri feil :)

  SvarSlett
 17. Denne gensaren er nydeleg i fargane! Fekk lyst til å kopiere....

  SvarSlett
 18. Værsågod Strikkemor(o), kopier i vei av hjertens lyst! Det er jo det som er så fint med blogging, vi kan la oss innspirere og shoppe ideer der det passer oss.

  Har faktisk lurt på om jeg må strikke en tilsvarende Marius til meg selv også...

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...