en sy- og strikkeblogg

onsdag 4. august 2010

What's in a name? That which we call a rose by any other name would smell as sweet...

Deilig sjerf eller sjal til en god venninne som jeg må innrømme jeg startet på til hennes bursdag i fjor! Godt bursdager er en årlig fortredelse! Med et forbruk på kun 98 g silkeull fra Nøstebarn burde prosjektet ha vært fullført for lengst, men hindringer oppstod underveis. Først var det vel rett og slett min egen treghet som ikke rakk tidsfristen i fjor sommer. Nye delmål ble satt, man har da alltids jul! Underveis gav jeg bort oppskrifta siden jeg hadde fått innarbeida mønsterrapporten så godt. Men strikketøyet ble forlagt nok en gang, og da jeg endelig tok det fram igjen, var det til erkjennelsen av at hukommelse ikke akkurat burde stå på CV'en min, jeg huska hverken oppskrifta eller hvor jeg engang hadde funnet den... Før det nærmet seg bursdag igjen, og jeg tilfeldigvis oppdaget at jeg følger en viss orden tross alt, og hadde lagra den som favoritt på Ravelry! Puh. Endelig tid for fullføring. (For sympatiens skyld vil jeg tilføre at 98 g silkeull faktisk tilsvarer 588 m silkeull! Og at selv på pinne 3,5 gikk dette mønsteret ovveraskende tregt, til og med i de periodene jeg faktisk strikket på dette sjerfet!

For de som ikke gadd å lese denne ytterst dårlige unnskyldningen om hvorfor jeg bruker over 1 år på å strikke et sjerf eller sjal, kommer hard facts her:

Garn: 98 g silkeull fra Nøstebarn
Pinne: 3,5
Størrelse glemte jeg å måle før jeg sendte det avsted i posten, men det passer godt både som sjerf eller tørkle rundt halsen til hverdags, eller som sjal over en kjole.
Tittelsitat: Romeos undring over Julies herkomst og dens betydning, William Shakespeare
Rose: Jaqueline du Pre, fantastisk nydelig, tusen takk for tipset Tusenfryd.Marit!

17 kommentarer:

 1. Utrolig nydelig,
  heldig hun som skal får det!
  Av og til tar ting litt tid...*smiler*
  Klem :O)

  SvarSlett
 2. Å, d va eit kjempe fint sjal! Utrulig fint mønster! :)

  Sikkert lunt og godt t hausten! :)

  Grønt er skjønt! :)

  SvarSlett
 3. Nydelig :D godt å høre at det tar litt tid med slike prosjekter hos flere :P

  SvarSlett
 4. det var virkelig ett nydelig sjal! Fikk lyst til å strikke det jeg også:) Herlig farge du har valgt! Heldige mottaker:)

  SvarSlett
 5. Så lekkert! Silkeullen fra nöstebarn er helt fantastisk, jeg strikker en undertröje i ribb nå, men det tar tid...

  SvarSlett
 6. Shakespearesitater, imponerende! Nydelig var det,imponerende at du gir det vekk når det er så mye arbeid bak :)

  SvarSlett
 7. oi for et lekkert sjal!! Heldig venninne som får det :)

  SvarSlett
 8. Det ble jo fint, da - så det var vel verdt å vente på. Ser ut som det er veldig fint og jevnt strikket!

  SvarSlett
 9. Vakkert... Nesten så man fikk lyst til å strikke et selv, men utifra beskrivelsen av tidsbruk ser jeg at en utålmodig sjel som meg selv nok heller får beundre det på avstand..

  SvarSlett
 10. Veit dere hva, jeg tror det er mest min "fortjeneste" at det tok så himla lang tid å få det ferdig, kan godt hende en litt mer stabil strikker ville hatt det ferdig i løpet av noen uker...

  Det værste var at da jeg blokket det, og så hvor fint det egentlig ble, fikk jeg litt lyst til å strikke et til meg selv også! Jeg skal minne meg selv om å lese dette innlegget her om den lysten melder seg igjen... Isteden måtte jeg forte meg å legge opp til et sjal til meg selv, på tykkere pinner og med mere hull. Tror det blir fint!

  Venninna som får dette veit å sette pris på tia og kjærligheten som er lagt ned i dette sjalet, så bare gøy å gi det bort.

  Ha en fin dag, dere! (o:

  SvarSlett
 11. Det var helt fantastisk nydelig!
  Hun er jammen heldig og godt at hun vet å sette pris på arbeidet du har lagt ned:)
  Noen ganger tar ting litt lenger tid enn man tror, men gjør det egentlig så mye?

  Flott at du likte rosen! Den er virkelig vakker synes jeg også.

  SvarSlett
 12. Jeg er den helt utrolig heldige venninnen!!! Og jeg kan forsikre dere alle om at jeg er veldig veldig takknemmelig! Jeg gleder meg til å kose meg med sjalet når høsten kommer, det kommer til å varme både kropp og sjel i lang tid. Og jeg skal innrømme at det slett ikke er første gangen blogg-objektene har tatt veien hjem til meg og mine. Jeg er heldig! Tusen takk :-)

  SvarSlett
 13. Det var helt nydelig! Så utrolig flink du er med strikkepinnene, jeg tør bare prøve på enkle småprosjekter, men kanskje en dag...

  Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 14. Ååå, det var heilt vanskeleg å velge kva for eit innlegg eg skulle kommentere under, for her var det mykje fint no!! Du må ha verdas heldigste venninne som har ei som deg som strikkar såå fint til seg! Nydeleg sjal!

  Og når det gjeld Farmora og mormora i furua, så kom eg til å tenke på at eg jammen skal ta å bli med mi A i barnehagen på mandag! Då skal Vilde Bjerke vere der, og eg reknar med det blir ei bra forestilling! :)

  Ellers må eg få seie tusen takk for koseleg kommentar på bloggen min! Kjekt å vite at nokon kan smile av det eg legg ut! :)
  Det stoffet du spurte etter har eg no prøvd å finne ut kor eg kjøpte... Trudde det var på Etsy, men kan ikkje finne ut av kven. Hm, det betyr kanskje at eg har kjøpt det hos Volksfaden (ikkje Etsy). Super stoffbutikk!

  Ønskar deg ei framleis herleg helg!

  SvarSlett
 15. Dit sjal er virkelig smukt, den grønne farve er perfekt til det, så anderledes end hvis det er strikket i hvid.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...