en sy- og strikkeblogg

lørdag 30. mai 2015

GråværAlle opplever vel gråværsdager av og til, også i strikketøyet sitt. Hva annet kan man gjøre da enn å oppsøke litt solskinn? Være sin egen lykkes smed, rett og slett! Gjerne i form av byens guleste benk? (Takk, blomsterbutikken på hjørnet!)

Både garn og jakke har vært på to-do-lista mi for har lenge som helst, og i et anfall av utålmodighet, ble de kombinert. Jeg skal innrømme at de ikke er den kombinasjon, om garnet er aldri så nydelig og mykt og rustikt på samme tid, er det allikevel for hårete til å egentlig gjøre denne oppskrifta ære. Jakka er nemlig full av deilige detaljer som sjalskrave, i-cord-kanting på krave og lommer, lommer (i perfekt str til iPhone/iPod, perfekt for en lydbok- og podcastjunkie som meg!), og ikke minst en fin-fin struktur med bølgende masker og riller, avbrutt av stramme søyler av rettmasker. Og nevnte jeg salskuldre? Gir fin og flatterende passform, og er en spennende strukketeknikk. Men: all denne delikatheten forsvinner liksom i fluff og hårete ull. Litt skuffa, men allikevel en deilig jakke jeg allerede har brukt mye! Kan hende jeg må gjenta jakka i et garn med bedre maskedefinisjon en annen gang. Utrolig velskrevet oppskrift, bare ta tak i hånden som rekkes ut og la deg leie gjennom hele strikkeprosjektet. Ingen vanskeligheter eller tvilsomtåder. Deilig av og til å slippe å tenke selv!
Fakta:
Oppskrift: Little Wave av Gudrun Johnston for Brooklyn Tweed
Garn: Norsk Pelsull fra Hifa (fargen med det velklingende navnet 1115, altså grå)
Forbruk: 424 g
Pinner: 4 mm
Str: 41"
Endringer: Ingen?? Jo forresten! Jeg laget 5 knappehull som oppskrifta beskrev, men fant bare 4 like gamle gjenbruksknapper fra Farmors utømmelige knappeskatt. Syns disse passa så fint (og liker tanken på at de kanskje satt på Farfars frakk eller noe en gang), så det måtte bli dem. Lot rett og slett være å montere knapp til det øverste knappehullet, og takket være den tidligere irriterende håretheten til garnet, har det overflødige knappehullet på magisk vis nærmest lukket seg! Det er i alle fall så godt som usynlig, så takk alikevel, Hifa, for fluffy garn!
Og om jeg ser litt usminka og naturell ut her, skyldes det bare at jeg har felt noen gledestårer som tok med seg maskaraen i seieren over å ha vært på kino for første gang på 6 år! Er ikke det solskinn, veit ikke jeg!

20 kommentarer:

 1. Jeg syntes den ble knallfin selv med håretegarn :) Enig md at det er fint når strukturen kommer frem, men noen ganger er den litt enklere versjonen like fin :) Håper filmen var bra når du ventet så lenge med kinotur ;)

  SvarSlett
 2. Jakka var kjempefin!

  God helg!

  SvarSlett
 3. Det er absolutt solskinn! Gratulerer med kinoturen :)
  Så er det ikke alt garn som passer like godt til alle oppskrifter. Men jeg syns jakken ble skikkelig fin, jeg. Også ser den så deilig god og myk ut.
  Ønsker deg ei fortsatt god helg!

  SvarSlett
 4. Kjempefin jakke og kule bilder! :) :) Håper du koste deg på kino! :)

  SvarSlett
 5. Gråværsdager fortjener virkelig litt solskinn! Fantastisk gul benk du har funnet der!
  Men gråværsjakka di ble jo knallfin, og ekstra koselig med mimre-knapper også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, knapper er virkelig prikken oven i-en på plagg, ikke bare utseendemessig, men også følelsesmessig som med disse.

   Slett
 6. Nydelig jakke - så fint strukturmønster!! Og HERLIGE bilder!!!!

  SvarSlett
 7. Elsk! *ønskermeggråjakke*.

  SvarSlett
  Svar
  1. (0; Grå strikkajakke kan anbefales! Passer jo til alt! Kan jeg vedgå meg at jeg har to...?

   Slett
 8. Kjempe fin jakke du har strikket,
  og for en fin&gul benk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Byens beste benk utenfor en nydelig blomsterbutikk! Med utsikt til det gode gammeldagse bakeriet som alltid har vært der. Kan det bli bedre?

   Slett
 9. Så godt å høre at formen tillater kinotur! Akkurat det ble jeg veldig glad for å høre! Minst like smilende glad som en gul benk er !

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk, Merete, den generøse kommentaren varmet minst like godt som 424g nystrikka ulljakke!

   Slett
 10. Skikkelig solskinnsbenk! Det gjelder å lete etter slike fargeklatter nå i gråværet. Selv om den grå jakken også var flott. Et veldig anvendelig plagg, og mange fine detaljer.

  SvarSlett
 11. Jeg synes jakka ble kjempefin! Akkurat nok struktur til å være spennende, synes ikke det gjør noen ting at det ble borte litt i fluffen :D

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 13. Og filmen var vel god bare fordi du så den med blide øyne?

  Godt å høre at du endelig kom deg så langt, slike utskeielser gjør underverker, spør du meg.

  Fin jakke også, perfekt i sommer-Norge!

  God sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Filmen var god, og øynene har fortsatt å være blide i lang tid etterpå!

   Slett
 14. Sannelig har du en solskinnsbenk.Fargen er knall,blir glad av den. Og jeg har blitt glad for en maken jakke som din.Den jakken må bare bli et favorittplagg,skikkelig herlig og anvendelig.

  Kos deg i helgen,med god og varm jakke på en sommerglad benk :-)

  SvarSlett
 15. Takk for skryt! Vi trives i grunnen veldig godt i lag, jakken og jeg. Når jeg ser hvir mye jeg bruker denne, innser jeg jo at jeg absolutt "trenger" en til! I et deilig luksusgarn med definerte masker og bittelitt fargevariasjon... I en fin, varm farge. Drøm, drøm! (0;

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...