en sy- og strikkeblogg

søndag 30. august 2009

Nyfødt trolldom

Verdens aller raskeste strikketøy, Saartje's bootees, ble til en kort tv-kveld, av noen minirester garn. Men resultatet ble da bitte bitte små? Jeg hadde tenkt å ta bildet med en fyrstikkeske ved siden av, i god gammel "se hvor stor fisk jeg har fått"-stil, men glemte det jammen. Jeg skal heller gi tilbakemelding om de passer når mottageren kommer... Frykter at jeg burde ha stått klar på føden i det første spede skrik kom fra den lille og smettet disse på den nyfødte umiddelbart, slik at når mor fikk henne lagt på brystet ville hun lure: "ble hun virkelig født MED sokker på?? Skulle det ikke være ski??"

To trollmannluer ble også til, på noen ettermiddager med endel bilkjøring (som passasjer, altså!). Mønsteret funnet på Gros djevelluer, superenkel strikking med lekkert resultat. Personlig forbinder jeg nyfødte små undere mer med fortryllelse enn djevelskap, og omdøper luene herved til TROLLMANNLUER. Nemlig.

Som så mange ganger de siste ukene var det i Monstermønster sin fantastiske blogg jeg fant inspirasjonen. Utrolig mange flotte prosjekter hun har publisert der, jeg kaster meg på det ene etter det andre... Tusen takk!! (o:

(Og ja, jeg har oppdaget hvordan jeg legger til linker i dag... Flaut at jeg ikke skjønte dette sist jeg prøvde!)

Garn: En knapt merkbar mengde Drops Alpaca (under 1/2 nøste av hver farge, til både sokker og lue!)

8 kommentarer:

 1. Så fantastisk mye fint du har strikket.

  SvarSlett
 2. Oj så mye flott det var her! Har studert bilder både lenge og vel nå og er imponert over produksjonen din. Ikke bare kvantiteten men absolutt også kvalitetet er jo helt fantastisk, du har veldig bra finish på det du lager. Her må jeg visst følge med videre. :o)

  SvarSlett
 3. Bare hinter om at Saartje's bootees er oversatt til norsk på gratisoppskrifter.no. :)

  SvarSlett
 4. Fint småstrikk det der i herlige farger

  SvarSlett
 5. Tusen takk for skryt. Jeg blir glad! Som MonteringsMotstander varmer det meg ekstra mye at du liker finishen, mimouna! Så er det kanskje verdt slitet? (o:

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Fantastisk mye flott du lager, jeg blir utrolig inspirert av å lese bloggen din! Selv er jeg ivrig amatør og er virkelig inne i en strikkeperiode for tiden! Tenkte jeg skulle prøve meg på disse babyskoene, men som den amatøren jeg er får jeg ikke helt til å lese oppskriften...hva er egentlig forskjellen på å strikke sbf og øke 1 maske på vanlig måte som man skulle gjøre i resten av oppskriften...? Jeg forstår ikke helt hva det skal bety?

  SvarSlett
 8. Var på leit etter oppskrift på monsterbukse, da jeg kom over siden din. Tusen takk for at du deler denne oppskriften.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...