en sy- og strikkeblogg

fredag 8. januar 2010

Det er Norge i RØDT, kanskje snart HVITT og BLÅTT!

Nok en favoritt fra Ysolda! Scroll Lace Scarf fra Whimsical Little Knits 2 tiltalte meg umiddelbart da jeg ikke veldig tilfeldig kom over oppskrifta (er en fan, så er en...). Nok en gang var det Ysoldas sans for feminine detaljer og praktiske teknikker (som minimerer monteringsjobben, jiha!!) jeg falt for.
Men garn med strikkefasthet 16 m x 20 omg på pinne 5,5 hørtes ikke helt ut som en vinner for en som skjelden tar fram pinner over tykkelse 3,5... Dessuten, de garnalternativene jeg kjenner med noe i nærheten av denne strikkefastheten, f.eks. Eskimo og Alfa, gir et mye tykkere uttrykk enn jeg var ute etter. Etter nøye vurdering (les: etter å ha kun funnet ett, 1, garn med tilfredstillende strikkefasthet i den lokale garnbutikken der jeg oppholdt meg da det akutte behovet for å strikke Scroll Lace traff meg), falt valget på rødt Faerytale fra Du Store Alpakka. Nydelig garn å strikke av, med et lett og delikat resultat. (om enn forferdelig å rekke opp, men jeg velger å glemme at det måtte til underveis...). Gikk med bare noen meter over 1 nøste garn! Altså et svaært lett, men varmt, skjerf. Som jeg allerede har sett mottakeren gå med flere ganger... En givers største glede!

Jeg klarte motvillig å strekke meg til pinne nr 5... Det kommer ikke til å gjennta seg, i alle fall ikke så ofte...


Takket være Marit med Marits Maskerader oppdaget jeg alpakkagarnet Mirasol underveis. Nok en stor forelskelse! Så et nytt skjerf ble påbegynt, i nydelig dueblått som passer min gamle Mormor perfekt, pinne 3,5 (I like!). For at skjerfet skulle bli langt nok, strikket jeg 40 rapporter av blonden langs kanten motfor 28 i oppskrifta, og plukket opp tilsvarende flere masker til halvmånen med glattstrikk.

Som den perfekte avslutningen i overkanten lærte Marit meg noe helt nytt; hestetømmeavfelling!! Syns det blei en enkel og delikat avslutning, dessuten mer praktisk enn den oppskrifta gir; avfelling med picotstrikk blir ikke stram, og resultatet er at kanten lett ruller seg ned.

Resultat: To skjerf jeg ble veldig fornøyd med, og jeg skal ikke la meg forundres av om det blir flere om en stund. Marit strikket bl.a. et nyselig grønt et i tynn alpakka, og et hvitt i Mirasol tror jeg? De dukker sikkert opp på bloggen hennes snart...

Lenge leve inspirasjon og ideutveksling! (o:

14 kommentarer:

 1. Så fine skjerf! Men jeg skjønner at ikke bare er jeg amatør (skjønte ikke halvparten av uttrykkene *fnis*) så er jeg en heelt annen strikker enn deg. Mine første strikkepinner var 10 og 15 ;) kjøpte 4,5 når jeg strikket kluter/tuer til jul og i dag kjøpte jeg mine første 3,5 pinner for jeg skal prøve meg på monsterbukse etter forklaring funnet her ;)

  ha en fin helg! *klem idun*

  SvarSlett
 2. Kjempeflotte skjerf dette :-)
  Likte særlig det røde.
  Ha ei flott helg

  SvarSlett
 3. Nydelige skjerf. Kanten var veldig lekker :)

  SvarSlett
 4. Ååå så fine! Blondekanten er utrolig lekker, sober detalj, trekantsjal med lav "höyde" er veldig praktiske å bruke.

  SvarSlett
 5. Fine sjal. Og veldig fin borden rundt! Har vært på jakt etter en bord jeg kan strikke og sy på et gammelt kjedelig sjal! Skal kanskje gå for denne.
  Flott at du skriver litt om garnkvalitetene også. Hadde nesten glemt at jeg har et par-tre nøster Faerytale liggende, takk for påminninga, det er jo et flott garn!

  SvarSlett
 6. Såå fin kant på det sjalet...og skjønn storleik til litt sånn inne-på-jobb-sjal. ;)

  Ha ei fortreffeleg helg!

  SvarSlett
 7. Lekkert. Eg må teste med Fairytale, for eg vil ha eit sånt sjal sjølv og.

  ...og ja, Yoda-kappa er av marsipan. God helg!

  SvarSlett
 8. Takk for oppmerksomheten kjære dubedåre:)

  Joda mine skjerf kommer nok på blogg etterhvert, men ikke det grønne for det bortgitt uten at det ble fotografert først.
  Jeg har strikket noen flere i det siste, de er så gode å strikke og resultatet blir kjemprflott og giverne SÅ fornøyde - hva mer kan man ønske seg?

  SvarSlett
 9. Ser det lurte seg inn noen skrivefeil her, men dem kan du få lov å beholde:)))

  SvarSlett
 10. Du er bare knallflink! Og derfor er det en hilsen til deg på bloggen min - søte du!!

  Og angående den strikkebuksa: IKKE STRESS!! VÆR SÅ SNILL!!
  Det kommer flere vintre - ta detnår du har tid og overskudd, og ikke minst lyst. Nå er han på 74/80 i størrelse, siden du lurte på det.

  KLEM!!

  SvarSlett
 11. heisann.......du verden så flotte skjerf og sjal,,,og blondekanten var alldeles vakkerfin..den kunne jeg tenke meg å lært...kommer innom her igjen, for her var det trivelig du...:=)

  SvarSlett
 12. Takk for fine tilbakemeldinger! Sånt setter en stor stor pris på, og lysten til å strikke flere slike skjerf ble enda større... (o:

  Og apropos skrivefeil, det hender det går litt raskt i svingene, og for en med en liten rettskrivingssvakhet kan det forekomme noe så forunderlig som f.eks. Marit/Junis NYSELIGE grønne skjerf! Tjihi, tenk så plagsomt å ha det på, og så så nære opp mot nesa!! Godt det nyselige skjerfet ikke eksisterer, men det NYDELIGE derimot! Og tipper at den heldige eier har stor stor glede av det denne vinteren!

  (o:

  SvarSlett
 13. Takk for kommentar hos meg. Måtte jo tilbake og se hva du lager. Og jeg ble ikke skuffet! :) Så lekre sjal og mer lekkert nedover. Måtte sjekke for sikkerhets skyld at du var med på strikkeblogger. ;)

  SvarSlett
 14. Så utrolig lekker dem sjalene var. Er jaggu flott med en slik pyntekant..
  Er litt impo for jeg synes det ser og leses
  vrangt ut jeg - er ikke så flink til å bruke og lese oppskrifter..Føler meg tryggest når jeg lager det selv, men da blir det ikke så flott som de du har laget;)
  Ønsker deg en kvikk og glad dag;)
  Hilsen Ingrid

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...