en sy- og strikkeblogg

torsdag 20. januar 2011

Votter, vennskapskommuner og lampeskjermer

En av mine favorittbloggere EllenSand og jeg inngikk en avtale for en stund siden om å bytte noe til de små gutta vår. Ellen hadde sett vottene jeg hadde strikket til min 5-åring, og ønsket seg like til sine gutter. Det var et morsomt prosjekt, og småtassene mine blei svært interessert i hvem jeg strikket til, noen de ikke kjente?? Vi måtte inn på Ellens blogg, se på bilder og snakke om disse kjekke gutta, som nesten var akkurat like store som mine! Syns nesten vi blei litt kjent med hele familien mens jeg strikket! Nesten som å ha en vennskapskommune i Finland, eller hva det var som var så populært da jeg gikk på barneskolen.. (o:
Gutta mine engasjerte seg veldig, og fikk være med å velge ut knapper. Ingvar fikk den litt paranoide varianten med øyne på, full score på barnebarometeret i heimen, litt skepsis fra meg... Dale Heilo, Pinne 3 og 3,5. Str 5-6år.

Eimund fikk knallgule knapper, disse likte jeg godt, gladvotter! Dale Heilo, pinne 2,5 og 3,5, str 3 år? Knapper fra Oldemors lager.

Og gutta mine; de fikk nye FAVORITTGENSERE! Finnes det noe tøffere en monstertrucker i kule farger? Jeg var LITT uheldig med tidspunktet for fotografering, modellene var en del mer opptatt av en av de siste gavene på adventskalenderen enn av å posere... That's life.

Og ja, det stemmer, stålampa i bakgrunnen (ikke Mannen altså, eh) har strikka lampeskjerm. Det som engang startet som en Mary Jane lue, gikk ikke helt som planlagt... Den ble aaalt for stor. I mangel av et såå stort hode, tredde jeg den på lampa for å ta bilde av den for å dokumentere hvor misslykka den var, men vips, der satt den jo fint! Etter litt felling og en ekstra vrangbord var den på plass, og har sittet der siden. Men hva husets lamper skal med deilig myk Sandnes Alpakka kan en jo lure på...


Og så gikk det som det ofte gjør mens jeg holder på med noe: Det kom inn flere ønsker... Hva passa vel bedre sånn like før jul? Siden jeg var så godt i gang og allerede kunne oppskrifta nesten utenatt, ble det tre par til:

Min egen 3-åring ville ha røde votter, og fant selv fint håndfarget garn i mors velfylte lager. Kremt. God og ganske dyr smak har han: Araucania Ranco, farge 105. Pinne 3, str 4 år.
En liten venn som deler min interesse for marint liv fikk disse med fiskeknapper på. garnet er av ukjent opprinnelse, det hadde vridd av seg magebeltet sitt et sted på sin ferd, men lignet misstenkelig på Falk eller noe i nærheten.
Så måtte jo morfar få sine egne jaktvotter, som 5-åringen påpekte at dette egentlig er. Nevnte noen at det er håpløst å ta bilde av noe mørkt koksgrått, inne, uten dagslys? Som den garnsnobben jeg må innrømme jeg er i ferd med å bli, sitter det langt inne å innrømme at dette er MorÅse garn. Jada, fra Rema1000. Rett vis a vis Lano dusjsåperefil, ved siden av Scotch teip og Kong Haakon på halv pris. Alt til sitt bruk... 
Alle etter oppskriften Jack-In-The-Box fra Knitting New Mittens & Gloves av Robin Melason (link til play.com, som sender gratis også til Norge!). Boka fikk jeg faktisk til jul i fjor av Mannen, den sto ikke på noen ønskeliste eller var blitt nevnt annet sted, men ble desto mer satt pris på! Fulltreff!

Da disse 5 votteparene var ferdige, kom det en forespørsel fra barnehagen om jeg ville strikke sånne til hele skolestartergruppa, for den eneste med varme fingre under nistematen på tur var min lille hjemmestrikka ulltass! Veldig hyggelig å bli spurt, men nok er nok. Jeg tror jeg skal holde meg unna akkurat denne oppskrifta en goood stund. Bortsett fra at jeg har oppdaget at jeg selv mangler votter, og det KUNNE jo vært kjekt med sånne til å vifte med fingrene i...

18 kommentarer:

 1. Så mange fine votter du har strikket!
  Klem :O)

  SvarSlett
 2. Så fine votter du har strikket!
  Kjempekule gensere guttene har fått ja! Kjenner til det der med barn som er for opptatt til og bli tatt bilde av..hihihi men sånn skal det være ;)
  Ha en fortsatt fin dag! :)

  SvarSlett
 3. Hei!! Long time osv....

  Leste innlegget til Ellen om vottene - de ble sååå fine da. Og genserne også. Linus har også en genser hun har sydd. Den har biler. Kjekt med sånne bytteavtaler!!

  Ha en fin dag! Klem!

  SvarSlett
 4. Så flotte votter du har strikket, og veldig praktiske på tur med matpakke hvor vottene gjerne må av noen ganger. Et smart tips..kanskje de må prøves en gang:)

  SvarSlett
 5. Så fine votter du har strikket, og så mange! Jeg fikk sånn lyst å strikke et par!!
  Jeg begynner i omvendt rekkefølge, tror jeg dypdykker i knappeuniverset mitt og finner noe gøy, så velger jeg garn fra mitt gedigne fjell av "restegarn" (kaller det jo det..men jeg kjøper jo stadig garn bare for å ha..hehe).
  Takk for tips..
  Fin blogg, henger meg på som følger, jeg!

  SvarSlett
 6. Helt fantastiskt :oD
  Tenk at 1 oppskrift kan gi så mangen forskjellige uttrykk!
  Liker virkelig disse vottene og kunne godt tenkt meg å strikket likedan. Ikkje nødvendigvis samme oppskrift, e det vanskelig å lage "flipp overen"? Kunne du gitt noen tips bare på akkurat den lille detaljen?

  Hver gang eg ser Harunien din blir eg slått av kor lekker den fargen er.... umulig å få tak i?
  Helt sant?

  Ha ei virkelig flott dag :)
  hk

  SvarSlett
 7. Så mange par fine votter! Heldige mottakere:)

  SvarSlett
 8. Så utrolig stilige votter. Sånne må jeg prøve å få tak i oppskrift til. De var jo bare så smarte :D Faller nok i smak til min 2 åring som egentlig haaater å ha votter på..

  SvarSlett
 9. du er så ufattelig flink til å strikke. Det ser ALLTID proft ut og ikke minst har det sjel og kjærlighet og alt det hjemmelaget skal ha.
  Du er nok min favorittstrikker uten tvil, sånn ved siden av mamma... litt lojal må man være.. haha..

  Utrolig søte votter og jeg kjenner jeg digger lampeskjermen din.. hihi

  SvarSlett
 10. Så hyggelig at du blogger igjen:-)

  SvarSlett
 11. Kjempefine votter! Og det er sååååå utrolig praktisk å kunne vippe frem fingrene litt, enten det er for å spise opp nisten eller for å låse opp sykkelen. Jeg kjenner at jeg er enige med dine små at de med øyeknappene var kule!!!! Tror jeg ville hatt sånne som kunne kikke litt rundt for meg.

  SvarSlett
 12. Artig historie! Forstår godt at nok er nok! Forstår også de som ønsker seg hjemmestrikkede votter :-)

  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 13. Flotte og praktiske votter! Og så tøfft det ble med knapper på. Det ble jo en kjempeflott detalt! Skjønner godt mange vil ha de! men skjønner også at nok er nok..

  SvarSlett
 14. Herlige votter! Og jeg er enig med barna; de med øynene på var fantastiske!! :D

  SvarSlett
 15. Så artig å gjøre sånn da :-) Herlige votter og gensere :-D

  Riktig god helg - klem Siv

  SvarSlett
 16. Hei og takk for kommentar hos meg :) Flotte votter du har strikket og det sjalet i innlegget under var jo bare helt skjønt!!!
  Flott arbeid :)

  SvarSlett
 17. Takk alle sammen!

  Alle votteoppskrifter kan jo i prinsippet bli sånne flip-tops, disse er laget ved at man setter den halvparten av maskene som danner håndflata på en tråd ca der fingrene begynner. Sammtidig legger man opp det samme antallet masker. De nye maskene strikkes i vrang bord noen omganger, oppå hånda fortsetter man m mønsteret. Etter at flappen til fingrene er ferdig, tar man opp igjen maskene som hviler på tråden og legger opp like mange nye. Alle disse strikkes i vrangbord 2-3cm. Så nestes de nyopplagte masken fast.

  Denne forklaring føltes veldig ulogisk, men prøv så ser dere hvor grei det er! Ellers finnes det sikkert utallige gode oppskriter på nett også. Lykke til! (o:

  Indigo Moon garnet går sikkert ann å få tak i for en som vil undersøke litt, men akkurat den fargen jeg trengte var tydeligvis problematisk. Men hun som farger dette, Trish, hadde en litt mørkere utgave på lager, og den er sikkert MINST like fin! http://www.indigomoonyarns.com/index.php

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...