en sy- og strikkeblogg

onsdag 26. januar 2011

Min minste Marius

En liten nevø på Hurumlandet skal i alle fall ikke oppleve sin første vinter som kald! Med ull fra innerst til ytterst er han godt sikra.

Oppskrifta til denne mini Mariusen stod i en av julebladene 2010, og fint skal det være nær tantes yndlingsnevø (ok, eneste da, foreløpig...) skal kles opp. Derfor ble vanlig kjedelig babyull bytta ut med det deiligste myke Malabrigo sock yarn. Og for ordens skyld: Sock henspeiler garntykkelsen, så dette er ikke noe raggegarn, altså! Den vibrante blåfargen Impressionist sky var en rest etter en lue jeg strikke til meg selv (som har vært i bruk siden, men jammen ikke har fått opptrå her på bloggen enda!), marine blå Cote D Azure ble kjøpt inn ens ærend til lille nevø. Det røde Malabrogo garnet jeg hadde på vent, Boticelli, viste seg å være for burgunder, det var så mørkt at det forsvant litt sammen med de blåe istedenfor å utgjøre en kontrast. Helt nederst i strikkekurven fant jeg et microskopisk nøste nydelig rustrødt Isager Alpaca 2 fra et en liten Clara jeg strikket som barselgave en gang. Perfekt! De semisolide fargene i Malabrigogarnet gir akkurat passe med liv og dybde til mønsteret uten å bli rotete, Isagergarnet er et spennende innslag med en helt annen struktur, mye med håretete og 3dimensjonalt. Var litt spent på de temmelig ulike garntypene trivdes sammen også etter vask, og joda, det så bra ut etter en skånsom runde med AEGs ullprogram.

Bodyen skal egentlig ha stor halsåpning og syes igjen i skrittet. Akkurat det må jo være den dårligste bodykonstruksjonen en kan tenke seg! Skal man da liksom ta av hele bodyen bare for å få skiftet bleie? Pøh! Tror ikke man gidder å bruke bodyen da. Så istedenfor å sy sammen for og bakstykket i skrittet, la jeg opp masker rundt hele nederkanten og strikket vrang bord over dem alle. 2 knappehull på "halen" og tilsvarende knapper på fronten (fra lilleguttens oldemors knappelager! Jeg tenker kanskje det er oldefars skjorteknapper som har kommet i bruk igjen?) utgjør lukking. Skulderåpningen sydde jeg delvis igjen, og suplerte med 1 knapp på hver side. Trange halsåpninger er vel ethvert lite barns skrekk! Jeg glemte visst å ta bilde av knappeløsningene, det var så innmari kaldt da jeg våget meg ut for å ta bilder! (o:

"Marius, du bedåre...." (o:
Oppskrift: Alt om julen 2010, Norsk Ukeblad. Finnes også i et Sandnes hefte...
Garn: Malabrigo Sock og Isager Alpaca 2
Pinner: 2,5, bytta til p 3 på mønsterstrikken
Str: 6 mndr

25 kommentarer:

 1. Det var en nydelig liten Marius, som jammen meg har vært et stort stykke arbeid! Deilige farger..kjempefin, og du er jammen fiffig med pinnene! Vet, har strikket Mariusbody selv..og jeg kan bare fortelle at den aldri ble gitt i gave som planlagt, den ble et lite mareritt..fy så vanskelig! Så, jeg er kjempeimponert!

  SvarSlett
 2. Av og til skulle jeg ønsker jeg kunne kjenne på plaggene gjennom skjermen, for dette hørtes utrolig mykt og deilig ut. Men jeg får nøye meg med å nyte fargene, og de var nydelige!

  SvarSlett
 3. Denne var kjempe fin!
  Her blir nok både favoritt nevø (:O) og foreldre veldig fornøyde!
  Ha en fin dag,
  klem fredrikke :O)

  SvarSlett
 4. Denne var herlig. Likte de to blåfargene sammen. Og den melerte effekten i bunnfargen er jo nydelig. Heldig er de små gutter som strikkende tanter har :-)

  SvarSlett
 5. Kjempefin! Digger Mariuser i alternative farger, og denne var virkelig utrolig flott!

  SvarSlett
 6. Nydelig ble den :)
  Og så det store spørsmålet.... hvor kjøper du det deilige garnet?

  Ha ein flotte deg.
  hk

  SvarSlett
 7. Herlighet så søt, og garnet er bare himelsk i fargene :-)
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 8. Nydelig!!! Elsker slike klassiske mønstre. Og en liten egen vri frisker opp uten å ødelegge. Må bare legge ved link til bilde av meg og minsten fra i dag tidlig. Her er vi Marius frelst.

  http://img15.imageshack.us/img15/1511/image1mte.jpg

  SvarSlett
 9. Så fin. Det blir godt og varmt til en liten kropp. Nydelig blåfarge du har brukt til mønsteret :)

  SvarSlett
 10. Nydelig liten Marius!
  Ang hundegenser så har jeg strikket flere til hunden min før, så går utifra de. Men det er noen oppskrifter på garnstudio.com som går ann å bruke. Lykke til!

  Ha en fin dag videre!
  Klem T

  SvarSlett
 11. Knall bra med marius body. Klassisk med en flott fargevri.

  SvarSlett
 12. EN vakker liten Maruis body!! Lurt med knapper i skrittet.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 13. For en heldig liten nevø:)
  Den så utrolig deilig ut.

  SvarSlett
 14. Nydelig liten genser, tipper den ble tatt godt i mot! :)

  SvarSlett
 15. En nydelig Marius til en heldig mottaker!

  SvarSlett
 16. Alt du tar i blir til gull kjære du... nyyydelig.
  Heldige lille tass!

  SvarSlett
 17. Denne ble virkelig flott!!

  Klart du kan bli med på julegave-strikken! Jeg har lagt deg til på lista. Velkommen!
  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 18. Så flott den ble! Jeg kikket også på denne i bladet, og fikk ikke noe mindre lyst til å strikke den nå. Heldige nevø!

  SvarSlett
 19. Herlig! Akkurat noe sånt jeg var på jakt etter. Jeg holder på med en mariustunika med rundfelling til meg selv. Men mammaen til favorittniesa mi har sagt at hun ønsker seg mariuseffekter til jenta. Så når jeg er ferdig med min, går jeg i gang med en til mini. Og inspirert av deg skal jeg kanskje velge noen litt mer spennende farger? Likte særlig godt måten lys og mørk blå spilte sammen på. :)

  SvarSlett
 20. Så utruleg koseleg helsing du hadde lagt att hos meg! :) Takk!

  Dei fine utklippsfigurane veit eg vart kjøpt på ein museumsbutikk (samtidskunst, trur eg) her i Trondheim. Men den kan nok heilt sikkert bestillast på nett, vil eg tru!

  Her har eg hendene fulle med sjuk 5-åring og frisk baby, men kjem sterkare tilbake! :)
  Blir skikkeleg strikkeinspirert her! -og det sjalet lenger nede...mmmmm!!!

  Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 21. Åj, dette må jo være verdens heldigste nevø som har verdens beste tante! Så fin den var! Og fargene passet SÅ godt sammen:) Ikke sett denne kombinasjonen før, men den var helt super! Varm te vinters blir nevøen også:)

  SvarSlett
 22. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min, setter alltid pris på det! Malabrigo-garnet kommer litt herifra og ferifra. Det knallblå, Impressionist sky, er kjøpt hos norske Projo http://www.projo-produkter.no/. De har mye fint garn, men ganske høy pris på porto og forsendelse om en bare skal handle litt. Det marineblå er bestilt fra Simply Sock Yarn i USA https://www.simplysockyarn.com/servlet/StoreFront. De har MASSE eksklusivt garn til ok pris, men så var det denne 200kr tollgrensa, da...

  Og tusen takk for bildet av to flotte Mariuskledde blidinger, Randi Kristin! Koselig!

  Det spørs om en av mine neste prosjekt må bli hundeMarius ala Tino!

  Og Shamu: Alt jeg tar i blir definitivt IKKE til gull! Jeg VEIT du la merke til lampeskjermen... Ei lue som ender som lampeskjerm er vel ganske langt fra gull... (o:

  Tusen takk for tips, råd og skryt alle sammen! (o:

  SvarSlett
 23. En nydelig Marius. Spennende med garnet og fargene du har brukt. Jeg lagde også knepping på Mariusen jeg strikket i januar, klart man må kunne åpne den :)Heldige nevøen din som får så flott body :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...