en sy- og strikkeblogg

fredag 5. august 2011

En 6-åring i fri dresur

Storebror i huset er skoleklar i høst. I anledning barnehageavslutningen før sommerferien, ville han gi to av tantene i barnehagen en liten gave. Disse to har fulgt han ekstra nært, og de er nok blant hans første store kjærligheter.

Og før alle pedagoger der ute hisser seg opp over at jeg kaller dem tanter, kan jeg opplyse om at jeg er fullstendig klar over at dette er svært ukorrekt politisk og kulturelt, men ærlig talt, damer, hvem tror vel at jeg mener GAMLE tanter, grått hår, briller og strikketøy? (kremt, bortsett fra det gråe håret, passer jeg selv godt inn i denne gamle tante beskrivelsen...) Jeg mener tanter i sin beste form, nære og kjære familiemedlemmer. Er det ikke en tillitserklæring å kalle barnehagepersonell for tante?

Nok om det. 6-åringen har forlengst fått prøve seg på mammas strikkemaskin, og etter ville fabuleringer om at han ville strikke jakker eller gensere til damene, ble vi enige om at luer kanskje var et litt mer passe prosjekt.

Stolt og fornøyd valgte han selv ut garn i strikkebutikken, og som alle kan se ble han forført av de gnistrende fargene i to nøster Fabel fra Drops. Heldigvis er mottagerne fargerike damer på flere måter, så vi får håpe disse falt i smak?

Klart mamma måtte hjelpe til med opplegg på maskinen og treing av garn, og klart jeg måtte assistere overgangen fra ribb til glattstrikk. Men ellers er dette sønnens verk, både form, farge og utførelse.

Etter mangeåring indoktrinering i barnehagehverdagens organisering, var sønnen fast bestemt på at det måtte stå navn på luene. Med tekstiltusj og nyervervede stavekunnskaper ble sjarmerende og tildels speilvendte bokstaver festa til fleecehjerter han allerede hadde klippet ut. De som tror maskinstrikking gjør seg selv, kan tro om igjen og spørre 6-åringen. Etter denne strikke-, klippe- og skriveinnsatsen var han utslitt og leggetid forlengst passert. Mamma måtte derfor vikariere på kveldskiftet med påsying av hjerter og sidesøm.

Dere kan tro det var en stolt gutt utkledd som astronaut som overleverte egenproduserte gaver på avslutningsfesten! Etter å ha lest dikt høyt! For bl.a. en stolt og rørt mor. (o:


Forøvrig har oppdagelsen av strikkemaskinens tross alt relative hurtighet gjort at strikkepinnene hans ligger ganske på stedet hvil med et lite antall gule masker på.  Hans pågående prosjekt er nemlig et vognteppe til kusina! Ikke dårlig av en 6-åring, eller hva?

Facts:
Garn: Fabel fra Drops, 1 nøste per lue
Pinner: Nope, strikkemaskin
Oppskrift: Tegnet opp på stort hvitt ark av sønn og omformulert til maskeantall og omganger av mor med kalkulator og lue-erfaring

13 kommentarer:

 1. Så utrolig flink 6 åring!!
  Skjønner du er stolt...*smiler*..
  God helg,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 2. Herlig! De faller nok i smak hos tantene:-)

  SvarSlett
 3. For en skjønn gutt du har!
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Jøssenavn! Dette kan han trygt være stolt over :) du også, for det er vel deg han har alt dette fra?! ;)

  SvarSlett
 5. Fantastisk! Jeg hadde smelta helt :)

  SvarSlett
 6. Wow, det må jeg si... :) Du har oppdratt han godt. Flinke han. Tenker tantene var fornøyd med gaven.
  Ha en flott helg.
  Klæmmer Susanne

  SvarSlett
 7. Du verden! Det er gutten sin det, tenker jeg. Virkelig en gave som varmer! :)

  SvarSlett
 8. Hihi...Denne pedagogen reagerte overhodet ikke på at du kalte dem for "tanter" og syns at din argumentasjon er riktig så bra:) Videre må jeg jo også si at du har nok en sønn som har arvet mye av din kreativitet, for dette er ikke dagligdags blantt landets 6-åringer!!
  Tenker "tantene" ble superglade!

  Lykke til med skolestart, da!! KLEMMER!!

  SvarSlett
 9. Du verden!Så flink- og ikke minst, omtenksom!Den tar jeg av meg hatten for!Ha en fin dag!Hilsen Synnøve

  SvarSlett
 10. Så koslig, tenke tantene vart glade. Mannen min påstår at eg er veldig pedagogisk av meg, men når det kommer til å kalle barnehagepersonalet for tante så syns eg det må vere ein koslig tillitserklæring. Har sjølv jobba i bhg, og syns det var storstas når eg vart kalla tante :-) Ha ein fin dag :-)

  SvarSlett
 11. Så flink 6 åring du har! Heldige tanter som fikk så fin gave!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...