en sy- og strikkeblogg

torsdag 25. august 2011

Er det lov å base i senga?


"Mamma, kan jeg base i senga?" Dette spørsmålet stilles daglig her i huset (sammen med "hvorfor døde dinosaurene?", "Hvorfor mååå kroppen sove?" og "Er det lørdag i dag?"). Det er ikke alltid tålmodigheten er av det lange slaget til utførlige svar, ei heller når en plutselig er tom for reine pysjbukser. Hva er vel bedre da enn å sy om et gammelt plagg, gjøre det beste ut av de detaljene som allerede er i plagget og tilføye kun de høyst nødvendige sømmene?

Som man kanskje kan se har denne buksa hatt et tidligere liv som skjorte, herreskjorte, av et fint merke. Tydeligvis godt likt, for den er myk og god etter lang tids slitasje. En 4-åring har ikke lengre bein enn at skjorteermer lett gjør nytten. Etter å ha klippet ermene av resten ved skuldersømmene, brukte jeg et shortsemønster jeg fant på sybordet til å tegne opp sånn ca hvor jeg skulle klippe for søm midt foran og midt bak på buksa. Får å få litt mer rom for barnerump, sydde jeg på en slags linning som var litt høyere bak enn foran, kanskje 6-7-8 cm? Bretta dobbelt ned, sydd som løpegang, itredd strikk. Når innsatsen ikke er så høy i form av dyre stoffer eller plagg som MÅ passe, kjenner jeg at det er mye letter å ta det på sparket, bare prøve, ikke være så nøye med mønster, LEKE! Det er gøy og går raskt, resultatet blir vinn eller forsvinn.


I sønnens øyne var dette definitivt vinn! Særlig når han fikk innvilga 3 minutters basing ved leggetid for fotograferingens skyld...

13 kommentarer:

 1. For en UTROLIG god ide!!! Kjempeflott pysjebukse :)

  SvarSlett
 2. Ja, dette var virkelig supersmart! Og basing er jo så gøy! =)

  SvarSlett
 3. Du er helt genial!!
  Den var knallfin. Og litt basing er vel lov...?! Er jo så moro jo!!

  KLEM!

  SvarSlett
 4. Lurt!
  Det spørs om ikke guttene dine ønsker seg nye pysjbukser ofte nå? - for da kan de vel få lov å base ofte også:)
  Det er jo SÅ gøy!
  Jeg husker ennå hvordan det kriblet i hele kroppen når vi fikk lov "å hoppe i senga" som vi sier.
  Og det er sant at når materialet ikke er av det dyreste slaget så føler man seg fri til å leke og teste, og da hender det rett som det er at noe smart og flott blir skapt.

  SvarSlett
 5. Hei igjen!!
  Tusen takk for sånne gode ord - tårene spratt selvsagt frem med en gang og gjorde lesinga litt vanskelig...hihi!! Du er god du, Mari!!

  Granit er en interiørbutikk på Grünerløkka. Men stempel får du jo over alt, eller?! Nei, du har rett - antageligvis bare Astrid som gjør slikt med godt humør - glad i deg, vettu!!

  Ha en riktig god dag!! KLEM!

  SvarSlett
 6. Kjempesmart gjenbruk av skjorte! :) Så utruleg godt kome på :)
  Mvh, KristiN

  SvarSlett
 7. Så lurt det var med gjenbruk på den måten! Og buksa ble jo kjempefin! Skjønner godt at gutten likte den :)
  God helg! Klem fra meg :)

  SvarSlett
 8. Så genialt! Du imponerer stadig :) Ikke rart han er fornøyd som både får hoppe i senga og har fått ny myk og fin bukse :)

  SvarSlett
 9. Hei igjen :-) jeg kan sende deg mønster på pulsvarmerne om du vil - send meg en mail slik at jeg får mailadressen din :-D

  SvarSlett
 10. Hei!
  Alltid artig å leke seg litt og så er det jo så tilfredsstillende når kreativiteten funker. Denne pysjbuksa likte jeg godt.
  Berit

  SvarSlett
 11. Fantastisk! Lag mønster og selg ;0)

  SvarSlett
 12. For en super ide! Knallfin pysjbukse :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...