en sy- og strikkeblogg

tirsdag 28. februar 2012

Omkamp lykken vs. forstanden

Det ble en ufrivillig lang pause her ifra, men nå er jeg forhåpentligvis tilbake. Både på min og deres blogger!

Jeg strikker med litt høy kortføring. Legger hassardiøst i vei, ofte uten en helt uttenkt plan eller mål på om pinner passer eller garnmengder vil holde. Av og til havarerer jeg, men både titt og ofte klarer jeg å redde stumpene og dra meg i land. Jeg misstenker at lykken er større enn forstanden... Takk, lykke! I det minste bringer uforstanden litt spenning inn i strikkinga, vil jeg rekke i mål denne gangen?

Viften lå lenge i skjæringspunktet mellom vinn og forsvinn, og jeg hadde ikke klart for meg hvilken det skulle bli før etter montering, bløtlegging og grundig utvasking av spinnolje. Siden jeg som så ofte la i vei uten helt å ha lest detaljene i oppskrifta, hadde jeg strikka nesten et frontstykke før jeg innså at garnet jeg fornøyd nok hadde erstattet anbefalingen med jovisst ligna orginalen, bortsett fra at det skulle vært holdt sammen med et annet garn samtidig... Svelg.

Full av bange anelser, med spenning snudd fra "vil garnmengden holde" til "vil jakka bli tynn som spindelvev og totalt uten hold" og med en djevel og en engel sittende på hver sin strikkepinne, henholdsvis formanende om å rekke opp og å fortsette, klarte jeg ikke å gi meg. Siden konstruksjonen av jakka ikke fullt gikk opp for meg før bakstykket var fullført, var størrelsestilpasninger underveis uaktuelt. Bortsett fra garnvalget, fulgte jeg oppskrifta til punkt og prikke.

Og hva skal jeg si? Jeg er strålende fornøyd! Jakka er delikat lett og tynn, feminin, konstruksjonen og strålene i mønsteret er subtile men tilstede i garn og farge. Og jakka passer til så godt som alt; olabukse, skjørt og kjole.

Så fikk jeg meg altså ikke en lærepenge. Denne gangen. Ifølge deLillos blir ingen klok av skade som ikke var klok fra før. Jeg fortsetter nok mitt improviserte strikkevis uten risikovurderinger eller sikkerhetsnett. Man kan da alltids rekke opp om det skulle bli for ille (Ja, særlig! Hvem er det jeg prøver å lure?)

Fakta:
Oppskrift: Viften/The Fan av Marianne Isager fra hennes Japan bok
Garn: Holst Supersoft 100 % uld, farge Ebony
Forbruk: 258 g (jeg sa superlett og tynn, gjorde jeg ikke?)
Pinner: 3 mm

9 kommentarer:

 1. Den ble jo bare nyyydelig i brunt. Jeg har strikket to av denne, både en grå og en svart og jeg elsker dem begge. Bruker dem mye.

  Denne var nyyydelig. Virkelig. Gratulerer med fin jakke :-))

  SvarSlett
 2. Så utrolig fin den ble - nydelig farge :-) Humra litt for meg selv da jeg leste her - jeg hadde ikke noe problem med å se for meg engelen og djevelen på hver sin pinne :-D Hvorfor krype i det når man kan jumpe rett uti? ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 3. Resultatet vart no skikkeleg fint da.
  Flott jakke

  SvarSlett
 4. Utrolig fin jakke du har strikket!
  Klem Fredrikke :O)

  SvarSlett
 5. Kjenner meg godt igjen i den beskrivelsen din - å strikke litt på gefylen og håpe på det beste.
  Jeg holder akkurat på med det samme - stikkelsbæret mitt er et slikt arbeid. Håper det holder med garn til hetta også :)
  Det var ei superflott jakke og du kler den godt!

  SvarSlett
 6. Så fin den ble!! Du var heldig med den! Og så gøy å lese om din hassardiøse strikking :-) Vi er vel der noen og enhver ja og ofte går det bra, men dessverre ikke alltid. Kos deg videre med spennende strikking!

  SvarSlett
 7. Resultatet ble i hvert fall strålende! Jeg er litt dårlig på planlegging selv, men så lenge jeg bare strikker votter og sokker, går det jo helst bra...

  Og brunt er fint!! Ha en riktig fin onsdag!

  SvarSlett
 8. Der var du heldig! Det ble ei flott jakke, mye fint i den boka.. Jeg har det egentlig på samme måten med jakken på mine pinner, men jeg tror det går bra, har ikke sett hverken engler eller djevler ennå! :-) God skuddårs-onsdag!

  SvarSlett
 9. Åh! Brun jakke - nyyydelig!
  Herlig historie, forresten - bare fortsett uten sikkerhetsnett, du! Det funker jo så det suser!!!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...