en sy- og strikkeblogg

lørdag 4. februar 2012

Sure føtter

Æsj, nå er jeg irritert! Jeg som virkelig koste meg med de nye sokkene mine. God progresjon, interessant konstruksjon og deilig garn fra lageret er fartspådrivere, og det gikk virkelig unna! Inntil jeg etter fullført kile og hæl oppdaga at sokkene er for store! Både for vide og for lange. Æsj.

Tå-opp sokker fra Ysoldas nyeste bok Whimsical Little Knits 3, som ankommer en postkasse nær meg snart, men som landa på iPad'en umiddelbart etter kjøp som e-bok. E-bøker og oppskrifter passer er utålmodig sjel som meg utmerket, og ofte koster de bare et par dollar mer når man først bestiller papirutgaver av bøker. Ingen grunn til å nøle da, bare å kaste seg igang med oppskriftene!

Jeg hater å rekke opp. Virkelig hater. Tanken på å fullføre den sokken jeg tross alt bare er litt over halvveis på og deretter strikke enda en er mye mer forlokkende enn å rekke opp og starte på nytt. Selv om resultatet blir et par sokker som ikke passer. Det er jo ikke rasjonelt! Jeg har prøvd den misslykka sokken på mannen, og den passer, men vi er egentlig begge enige om at den er for feminin. Kombinasjonen mønster og farge.

Må jeg kapitulere? Og evt til fordel for hvilken strategi? Nytt forsøk med samme garn på tynnere pinner? PT5 og pinne 2,5 høres "falskt" ut, selv i mine umusikalske ører! Må jeg bytte til tynnere garn? Selv for en som har begynt å like prøvelapper, synes det unødvendig å strikke en for et par sokker. Sokker er prøvelapper i seg selv.

Æsj igjen. Foreløbig løsning er å slenge strikketøyet inn i en mørk krok. Så kan det tenke på hva det har gjort. Mens jeg prøver å opparbeide ny strikkemojo for å fortsette på et annet prosjekt.

Bill. merk.: Sur strikker med kalde føtter. )o:

19 kommentarer:

 1. Det var veldig fine sokker! Synd de ble for store. Pt5 krymper ikke heller, så med mindre du har en venninne e.l. med store føtter, spørs det nok om du ikke må rekke opp. En alternativ strategi er å bytte til Sisu, som er litt tynnere og passer til både p 2,5 og 3. Og så kan du strikke vanlige ribbestrikka sokker av Pt-en - det er veldig velegnet til det. Sokker trenger man jo uansett, og du er jo både rask og produktiv! Og fargen er veldig fin - viser mønsteret godt!
  Ha en finfin helg! Her holder vi på å fryse i hjæl, men det går vel bra.

  SvarSlett
 2. Har akkurat samme problem! Har startet på sokk nummer to, og siden jeg er nesten ferdig med den og har endret på den, så må vel sokk nummer en rekkes opp litt og foten strikkes på nytt....Liker heller ikke opprekking!

  SvarSlett
 3. hihi, kjenner meg igjen! Sokkene var, til oppmuntring, UTROLIG fine. Mønsteret var riktig lekkert, og fargen er en av mine favoritter. Du vil nok ikke bli helt fornøyd før du har rekt opp igjen.. Men man trenger tid til å motivere seg for sånt.. Å det kan jo bare ligge i den mørke kroken enn å lenge, til du har opparbeidet deg den ;) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. s'ene mine forsvinner pga dårlig tastatur.. så forstår du kanskje hva jeg har skrevet ;)

  SvarSlett
 5. Sokkene blir jo skikkelig fine, men enig i at de ikke er typiske mannesokker. Mulig tynnere garn kan være løsningen om tynner pinner ikke hjelper?

  SvarSlett
 6. Æsj så kjedelig....
  Håper du finner styrke til å rekke opp å starte på nytt....

  God lørdagskveld:-)

  SvarSlett
 7. Synes sokkene blir skikkelig flotte. Du kan utmerket gi dem til mannen, han kan jo bruke dem hjemme.... kun for dine øyne ;oD

  lekkert var det i allefall....
  klem hk

  SvarSlett
 8. Oioi. Oppløftende rekk-opp-og-strikk-på-ny-tanker sendes din vei!

  SvarSlett
 9. Dere er verdens beste suportergjeng, altså! Takk for støtte! Jeg begynner på nye sokker i tynnere garn, og så utsetter jeg litt å rekke opp. Det kan vel hende en kvinnelig hobbit kommer forbi? Eller en m klumpfot?

  God søndag! Her laver snøen ned. Herlig!

  SvarSlett
 10. Huff da. Fine sokker, men irriterende når det blir feil størrelse. Men plutselig en dag banker det på en kjempedame med kalde føtter. Eller en transperson?

  En generell erfaring jeg har gjort meg, er at engelske strikkeoppskrifter ofte legger til grunn en mye strammere strikkefasthet enn det som er naturlig for meg. Har det noe å gjøre med at de rett og slett strikker på en annen måte? Etter flere utrolig dårlige prosjekter (store og dyre, a la Rowan-jakker), der jeg ikke var villig til å innse feilen før jakkene var ferdig, har jeg nå kapitulert. Jeg kjører i vei med mindre pinner helt fra starten.

  SvarSlett
 11. Uff så kjedelig! Mønster og farge; kjempefint!
  Lykke til med nystrikk!
  Klem

  SvarSlett
 12. Valget står mellom to onder, mislykket prosjekt eller rekke opp, jeg har jobbet med det og nå rekker jeg opp, men jeg gjör det fort, fort, med en gang jeg har tenkt tanken, fort, fort, så er det bare og begynne igjen, med tynnere garn. Sier jeg som ikke engang har strikket en sokk.

  SvarSlett
 13. Så irriterende! tror jeg ville gått for tynnere garn og tynnere pinner. Mønsteret ser jo dritlekkert ut, så jeg ville ikke gitt opp ennå var jeg deg!!

  SvarSlett
 14. Som den store anti-opprekker jeg er, ville jeg valgt en ny strategi. Men aldri - aldri - rekt opp SÅ mye nydelig håndarbeid! Det er jo ikke noe feil med sokken, utenom at den er stor! Kanskje kan sokkene farges i en mer manne-vennlig farge? Eller kan du bruke dem som varmesokker som ikke skal passe ned i et par sko? Sånne man tar på når man legger seg første kvelden på hytta, eller som man bare sitter med i sofa'n fordi det er litt gulvkaldt inne? Beklager at det ikke kommer noen rekk-opp-fordring herfra. Men det var det kanskje heller ikke å forvente ;-) Det var i hvert fall veldig fine sokker!

  SvarSlett
 15. ÅHHH for et flott mønster på de sokkene! Den hælen var lekker!
  Så synd de blir for store, men hvis du virkelig har lyst på de sokkene så rekker du opp og later som du skal til å begynne på dem - glem at du har strikket dem før.
  Det høres rart ut med 2,5 og PT5, men jeg har faktisk gjort det og det gikk helt fint det.

  SvarSlett
 16. Hei på deg du! Jeg har også strikket for store sokker og i et innlegg om nettopp det linker jeg til deg om dette og et par innlegg til du har om sokker. Håper det er greit!?!

  SvarSlett
 17. Jeg deler virkelig din frustrasjon!
  Men du må for all del ikke gi opp sokkene, de er jo lekre!
  Og så er jeg hjertens enig i din vurdering av e-bøker: skikkelig "instant"!!!

  SvarSlett
 18. Så dumt at de var for store, de var kjempefine!!

  SvarSlett
 19. Det var flotte sokker! Strikk dem ferdig og legg dem ut for salg da vel!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...