en sy- og strikkeblogg

torsdag 12. januar 2012

Endevending

Jula er pakka bort, huset er endevendt på jakt etter siste lille nisse eller engel for at den skulle få full familiegjenforening i en eller annen eske som forhåpentligvis ikke skal røres før om 11 måneder. Nye planer og mål settes. Januar er framsynets måned!

Allikevel har jeg fortsatt noen av julegave igjen å vise. Denne vesten ønsket (les: bestilte) mamma seg innstendig etter at jeg hadde fullført min egen av samme typen. Og etter å ha lånt henne som fotomodell og sett hvor godt hun kledde den, var det bare å trå til med ribbestrikk igjen. Jeg har som mange en slags idé om at ribbestrikk er KJEDELIG, men når jeg først er i gang er det noe beroligende med kontinuiteten i det. Etter noen omganger trenger man hverken telle eller se på strikketøyet, man kommer inn i en slags rytme av rette og vrange og kjenner dessuten med fingertuppene hvilke masketype som er neste. Og i løpet av noen gode tv-kvelder har man vips unnagjort en hel del, nesten uten å merke det!

For de som ikke har vært borti denne vesten tidligere, kan jeg fortelle at den er så finurlig konstruert at den kan brukes på to måter som gir helt forskjellig uttrykk. Enten bruker man ribben som selve vesten og hullstrikken som kragen, eller omvendt! Lurer på hvordan prestefru Geilsk kom på dette? Mens hun kjedet seg på første rad i kirka og sto litt på hodet? All beundring uansett!

Denne gangen hadde jeg dessverre ikke mamma som modell, tvert i mot hadde jeg dårlig tid og få muligheter sånn i siste innpakkningstyret bitte lille julaften. Sømbyste "Gudrun" fikk duge. Gudrun får litt dårlig stell der inne på syrommet, og mangler dessuten et bein. Hun fikk i motsetning til oss andre her i huset derfor ikke tyvsmakt på julekakene i det hele tatt, og er litt mer slunken og formsvak enn enkelte andre. Jeg har sett med egne øyne at vesten passa mye bedre til mottager enn til Gudrun!Geilsk er generøs når de beregner garnforbruk, så nå har jeg tre nøster i tre forskjellige farger liggende etter de tre fullførte prosjektene mine derifra. Montro hva de skal bli? Noe sammen i alle fall! Kanskje et lite gutteplagg til en av avleggerne? Idéer mottas med takk! Her er de to andre fargene, i tillegg har jeg litt kaffe-farget Supersoft Uld fra Holst garn som jeg tror er nogenlunde samme tykkelse. Hva vil du bli, fine garn?

Fakta:
Oppskrift: Håndevending
Garn: Geilsk Tynd Uld, farge 11 (lett melert marineblå)
Forbruk: 143 g
Pinner: 3 mm
Størrelse: L

15 kommentarer:

 1. Flottings må jeg bare si:) For meg ser det ut som et tolmodighetsarbeid delux!!

  SvarSlett
 2. Nok et nydelig plagg fra dine hender! Garnrestene har jo herlige farger, og kanskje blir det nok til en rullegenser eller en bestefartrøye i liten størrelse?

  SvarSlett
 3. For en flott julegave! Vesten var nydelig:) Høres ut som du har hyggelige kvelder med tv og strikking. Jeg måtte ta en titt innom Geilsk-siden for å utforske litt. Der var det mye spennende:) Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 4. Nydelig vest! Spennende konstruksjon også!

  SvarSlett
 5. Så fantastisk mye flott du har laget siden jeg var innom sist. Nydelig den top-down jakken under her da. =)
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 6. Så stilig vest. Så moro at den kan brukes på to måter og få to så ulike uttrykk. Kjempeflott :)

  God helg :)

  SvarSlett
 7. Prestefruer er kreative når de kjeder seg, jepp! (Hilsen søster og svigerinne til prest, og kone til religionsviter)

  Snilt gjort å strikke vest til moder i så tynt garn, særlig når du har strikket den en gang før...

  SvarSlett
 8. Jeg kan aplikere, hvis du kan strikke...?!?! Eller fant du en annen løsning?

  SvarSlett
 9. Hei!
  Ny blogger titter innom :)
  For en morsom vest - har aldri sett maken.....
  Nydelig var den!

  SvarSlett
 10. Utruleg flott! Grattis og heldige mor di! Bestilte du både garn og mønster hjå Gelisk? Må sei eg vart frista, ja... Liker godt å strikke på tynne pinner...
  Systro

  SvarSlett
 11. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min!! Jeg gleder meg til å se om du henter frem heklenål og setter igang med en liten nøklevarmer :-))
  For en utrolig nydelig vest! Så den forrige du laget også, for et tålmodighetsarbeid! Men når resultatet blir så nydelig så får man kanskje litt ekstra inspirasjon til å sette igang?? :-))

  SvarSlett
 12. Et imponerende plagg! Virkelig flott :)

  SvarSlett
 13. Very nice:) Jeg kan ikke tro at du har strikket TO (bøyer meg i støvet og får hybelkaniner i halsen). Flinka!

  SvarSlett
 14. He he, høres ut som om Gudrun trenger en liten justering så hun blir litt likere modellen. Hender vekten går litt opp og ned på undertegnede og synes det er like kjipt hver gang å skru dukken opp til større størrelser. Og skru den ned igjen er derimot bare hyggelig. :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...