en sy- og strikkeblogg

torsdag 20. september 2012

Arvegods

Storebrors siste tilskudd til høstgarderoben. Fin, klassisk genser, med så detaljert oppskrift at en kan koble inn cruise kontrollen og ledes trygt over målstreken uten å tenke sjæl i et sekund. Om en klarer å stole på oppskrifta, da. For JA, du SKAL strikke en del omganger før du begynner på raglanfellen etter at ermer og bol er satt sammen. Uvanlig praksis ifht mønstre jeg har strikka før, men absolutt ingenting å si på resultatet.


Med knapper fra oldefars frakk og albuelapper fra morfars skinnjakke, blei resultatet personlig og litt eget. Men garnet, fyttirakkern! Smart fra Sandnes, i en tweed-aktig variant som ser lekker ut, men som er utrolig ujevn og rufsete. Noen steder var en av trådene garnet består av myye lenger enn de to andre, det hopet seg liksom opp fra tid til annen. Jeg prøvde å skjule disse løkkene på vranga, men noen steder måte jeg rett og slett til med saks og nål. Kvist og kvast (høy?) drøyde garnet flere steder også. Veldig ulikt Sandnes sin bombesikre gode, jevne kvalitet. Mest sannsynlig kjøpte jeg garnet på et sluttsalg til en latterlig lav pris, men allikevel! Litt skuffa. Dessuten er garnet vel røft til barneklær. Poden klaget heldigvis ikke, bestukket med lørdagsgodtpose, hestemating og gapahukbygging. Hvem har vel kapasitet til å legge merke til rustikk ull da?

Hm, kan det ha vært knott her, mon tro...? 
Og joda, lillebror har også ny genser, ingen særbehandling her! Fortsettelse følger.

Fakta:
Oppskrift: Lancelot av Solenn Couix-Loarer
Garn: Sandnes Smart, farge 3071.
Forbruk: 245 g
Str: 8 år
Pinner: 4 og 4,5 mm
Endringer: la til et par cm på både bol og ermer til smalgutten min, satser på at genseren holder lenge.
Den observante leser vil kanskje oppdage at albuelappene ikke var med på tur ut... De ble sydd på samme kveld, men jeg kunne ikke la muligheten til utebilder av nygenseren gå fra meg, selv om den bare var neeesten ferdig. Og lappene er symetriske, fotografen er bare ikke helt stødig i forberedelsene.

Tar en snartur til Göteborg i helga for å slappe av litt, noen som har noen rekreerende tips? Garnbutikker, kunsthåndverk, museer? Denslags som passer for to aldrene damer på noen og tredve? (o:

24 kommentarer:

 1. Tweed er lekkert! Litt pussig at de fleste norske garnprodusentene har faset ut sine tweedgarn (Smart i tweedfarger er utgått, feks), men kanskje ikke så rart i dette tilfellet hvis det var så utrolig forskjell i spinninga.

  Takker og bukker for tips om lekker genser! Lillesøster har mye mer å velge i enn storebror, gitt. Og historie innbakt i plagg er ikke å forakte.

  Gleder meg til fortsettelseshistorien! Superfin edderkopp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har tenk som deg, Merete, virker som om at tweed har blitt moderne igjen de siste par åra ( i alle fall har jeg fått opp øynene for det da!), samtidig som de norske garnprodusentene kutter det ut! Fordelen er jo at man har kunnet skaffe seg skatter på salg! Har noen av drops sin Silke Tweed på lager, også. Men Dales Sisik har jeg bare hørt forgjetede historier om, den rakk jeg aldri å få kloa i.

   Og jeg slipper jo ikke utenom edderkopper... Tidenes største edderkoppbestilling, i alle fall her i huset! Bare én igjen... (o:

   Slett
 2. Det var en fin genser!
  (dumt at garnet ikke var helt det du hadde trodd da...)

  God tur,
  har dessverre ingen gode tips å komme med.
  Men det hørtes deilig ut med en tur :O)
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tur i seg selv er liksom poenget. Godt å komme seg bort et par dager og bare gjøre det man vil! Drikke noen liter Kaffe Mocca og sitte på en benk mens travle småbarnsmødre strener forbi, og tenke at dette er ikke mitt problem, akkurat i dag! Gleder meg!

   Slett
 3. Genseren ble utrolig fin! Bestilte meg akkurat tweedgarn fra Pickles i dag, og er sååå spent på å få det i hus :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, deres tweedgarn har jeg ikke oppdaget enda, takk for tips! må ta en titt i nettbutikken deres snarest. Som om jeg trenger mere garn, særlig nå rett før jeg drar på garnsafari til Göteborg! Tror jeg trenger litt av din jentematte nå, for å få dette regnestykket til å gå opp! (o:

   Slett
 4. Oioioi, så fin genser du! Nydelig mønster og tweedgarn er superfint, man kan ikke se at det er ujenvt, heller ikke at det er litt.. hmmm... rustikt...

  Helt enig, rart at norske garnprodusenter ikke følger trenden med tweed, og heller ikke med så mye tynt ullgarn i lekre farger, som alle de danske garnspinneriene har. Merkelig - men godt vi har både netthandel og mulighet til å dra på garnraid innimellom. :O)
  Har dessverre ingen tips å komme med ang Göteborg - håper du finner noe spennende! Er det ikke utenfor byen der at det ligger noen tekstilutsalg forresten?
  Så koselig med oldefarsknapper og morfarslapper på genseren!!
  God tur og kos deg!! :O)

  SvarSlett
 5. Så fiiin!! Har kjøpt mønsteret for lenge siden, og garnet fra strikk innom er også i hus. Skjønner ikke hva jeg venter på!?
  Har planer om å legge opp i løpet av helga, for nå fikk jeg et lite "dytt bak".
  For noen skjønne gutter du har forresten!
  God helg og god tur :)

  SvarSlett
 6. Kjempefin genser:-) Har også strikka denne, og når man er vant til særdeles lite detaljerte norske mønstre ble dette mønsteret nesten i overkant detaljert for meg;-) Men deilig at man kan koble inn cruisekontrollen da.

  Forøvrig helt enig med deg i at norske garnprodusenter ikke henger helt med i svingene! Tweedgarn og melerte garntyper er det lite av her gitt desverre!

  God helg og god tur til Gøteborg:)

  SvarSlett
 7. Flott genser, flott look på materialet, flott farge, men helt ubrukelig arbeidsgarn. Har hatt en owl genser i str 6 år liggende i en pose i 2 år, i samme farge og garn. Venter bare på uglene på toppen. Og jeg handlet ikke garnet på salg! Men nå legger jeg min lit til pickles, venter meg en pakke om et par dager.
  Men siden resultatet blir så bra bør jeg kanskje bite tenna sammen og gjøre ferdig uglegenseren:)

  SvarSlett
 8. Du verden som jeg leta etter albuelappene på de første bildene, kanskje de var som en skygge??? (Jeg liker veldig godt albuelapper) Så stilig det ble, og spesielt når de er arva!!

  God helg i Gøteborg:)

  SvarSlett
 9. Wow for en flott genser! Kjedelig at du ikke var fornøyd med garnet. Jeg har og strikka med det, men tenkte ikke så mye over det, men på en cobblestone var det vel kanskje ikke så farlig.

  SvarSlett
 10. Når genseren ble flott og gutten fornøyd, må det være det aller viktigste. Selv om jeg forstår at du synes det er ergerlig med så mye "rusk" i et garn. ingen god anbefaling akkurat. Synd for jeg pleier å være veldig fornøyd med Sandnes.

  Har dessverre ikke vært på garnjakt i Gøteborg. Egentlig ikke vært der, bortsett fra en overnatting, siden jeg var barn og skulle besøke Liseberg, men jeg tror kanskje ikke det var helt det damene var ute etter. Du kan evt forsøke: http://www.knitmap.com/locations/map/#/origin:gøteborg/

  Har forøvrig hørt rykter om at Gøteborg er en veldig bra shoppingby, så dere kommer neppe tomhendt hjem. :)

  SvarSlett
 11. Flott gensar! Har trikk med det garnet in gong g og. Og opplevde akuratt da sama.

  SvarSlett
 12. Nydelig genser!

  Jeg strikket en genser til meg selv i akkurat samme garn og farge, og helt enig i opplevelsen. Kjipt å strikke med, ujevnt, mye rusk og "røffere" enn jeg liker det teksturmessig. Fant ingen andre alternativer til den genseren i Norge, så dårlig utvalg på tweed, ja.

  SvarSlett
 13. Utrolig stilig genser og skjønne gutter!

  SvarSlett
 14. Den var utrolig fin! En skikkelig guttegenser! Nydelig farge, selv om det hørtes litt slitsomt ut med dette garnet, så var effekten super. Kjempegøy med litt ekstra historie i plagget også :)

  SvarSlett
 15. Superfin genser! Lurer på om kanskje 9-åringen min vil ha en sånn...?

  Jeg er ikke så begeistret for Smart generelt, jeg synes det er skikkelig stikkete. Må nok gå for noe mykere hvis jeg skal få overtalt min pode ;)

  SvarSlett
 16. Det er vel for sent, men vil tipse om:
  http://www.strikk.se/ som jeg alltid må innom. En røff kjellergarnbutikk med mye grovt garn/modeller og mye inspirasjon.
  http://www.deisydesign.nu/Index.htm er en mer vanlig liten garnbutikk.

  SvarSlett
 17. Å fy søren, så mange flotte blogginnlegg og kjempefine strikkerier jeg har gått glipp av hos deg når jeg har hatt så lavt aktivitetsnivå her i det siste!! Det var fint å oppdatere seg, jeg ser du holder samme høye kvalitet og utsøkte smak i farger og snitt fortsatt! ;-)
  God helg!

  SvarSlett
 18. Hei igjen! Eg fekk ei fin overrasking på ein søndagskveld, ein kommentar på bloggen min. Er stas når "inspirasjonsidolet" stikker innom sin eigen blogg. Hehe! Først og fremst, tusen takk! Og ja, det har du jammen rett i, utruleg kjekt med blogg-verden. No er eg mest truleg tilbake igjen, og godt er det.

  Såpass ja! Eg såg føre meg at alt skulle bli ein "leik" med strikkemaskin, men då er det gjerne litt begrensa då? Må sei eg framleis er veldig nysgjerrig på strikkemaskiner, så det blir spennande og sjå kva du skriv! Gler meg :) Er ein framtidig draum og kjøpe ei maskin, og då er det greitt med litt tips! Berre hyggleg, det er no absolutt eg som skal sei takk!

  Du må ha ein kjempefin søndag i dag då..litt forseinka! Hehe :)

  SvarSlett
 19. Vanvittig fin genser! Den må eg kikka nøyere på, neste gong poden treng ny genser! Synd og ergeleg med garnet, eg har brukt det same for fleire år tilbake, og syntes det fungerte heilt bra. Tweed er jo lekkert, da!!

  SvarSlett
 20. Utrolig flott genser som passet mottakeren veldig godt :) Mye flott nytt på bloggen din!

  SvarSlett
 21. vanvittig fin genser! Fine gensre til gutar er sjelden, dette var ein skikkelig godbit! Ser du har teft, mange lekre gute gensre hjå på bloggen din!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...