en sy- og strikkeblogg

torsdag 27. oktober 2011

Pembroke og spanderbukser

Denne vesle karen har definitivt spanderbukser på. De bunnløse bukselommene fyller han med kos, suss og verdens mest sjarmerende smil. Som tanta (= meg, hurra!) smelter helt av. Og sånn smitter spanderbuksene videre...

1-årsgave ble vest, str 1,5 år med ekstra lengde. Som såvidt passer akkurat nå... Nevøen kommer til å nå uante høyder! Godt all erfaring tilsier at Drops Merino Extra Soft strekker seg lengre og lengre og av og til lengre enn laban seigmann, da!

Facts:
Oppskrift: Pembroke av Kirsten Kapur (gratis)
Garn: Drops Merino Extra Soft
Pinner: 4 mm
Forbruk: 128 g
Str: 1,5 år
Endringer jeg skulle ønske jeg hadde gjort: Hvorfor er varngborden i nederkant 1 r, 1 vr? Tror det hadde sett mye mer symmetrisk ut om den gikk opp med flettene videre oppover! Neste gang... For det kommer til å bli en neste gang! Innså underveis at ullvest er supre plagg for litt større gutter også!
Endringer jeg virkelig gjorde: Strikka rundt selvfølgelig, bare tull og fanteri å strikke denne vesten i deler! Knappene på skulderen skulle egentlig bare være på str 0,5 og 1 år, men siden jeg visste at knappelageret inneholdt to små traktorknapper som passa perfekt til en kjøretøyglad ung herremann, strikket jeg inn knappehull på denne størrelsen også. Syns det blei en fin detalj på en ensfarga vest. Så får vi håpe pappa'n tilgir at jeg dessverre bare hadde Ford på lager, og ingen rød Massey Ferguson... I det minste ble det ingen John Deere!


12 kommentarer:

 1. Så söt! Holder med om garnet, håplös kvalitet synes jeg. Men mykt, da. Rart med alle disse oppskriftene hvor alle deler strikkes for seg for så å få en himla jobb å sy sammen..

  SvarSlett
 2. Kjempe fin vest. Kjekt med slike små som ein kan klemme og kose med.

  SvarSlett
 3. Kjempesøt vest på en herlig gutt :)

  SvarSlett
 4. For en skjønn liten kar. Til å spise opp. Reint så jeg nesten glemmer å si hvor flott vesten var.
  Ellen :)

  SvarSlett
 5. For en flott vest til en staselig liten tase! Liker så godt sokkene på forrige innlegg, nydelige!

  SvarSlett
 6. Kjekk liten kar i fin vest! Synes jeg kjenner igjen blikket han har foran bokhylla. Lesehest, eller bare rydde litt? Fine knapper og flott flettemønster på den vesten. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Nydelig vest og modell! Vesten var fin i den fargen :)
  Jeg har også strikket den - selv presterte jeg å strikke den lenger enn jeg burde. Jeg la til for mange cm.

  SvarSlett
 8. Så flott vest!! Den blir fin til juleantrekket til vesle nevøen, den!!

  God helg! KLEM!

  SvarSlett
 9. Flott vest! :) Får håpe den strekker seg litt da, sånn at den passer litt lengre:)

  SvarSlett
 10. Kjempefin vest! Og for en laaang gutt! Det var godt du tok forhåndsreglene så den ikke ble for liten:) Og knappene gjorde susen!

  SvarSlett
 11. Herlig både vest og gutt! Min erfaring er at dette garnet ikke strekker seg når jeg bruker pinne 3 og 3.5, så da får vi håpe du ikke har strikket så alt for stramt på pinne 4 :)

  SvarSlett
 12. Det var en vakker gutt i en stilig vest :D

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...