en sy- og strikkeblogg

onsdag 19. oktober 2011

Hjertelig takk!


 • til dere, som leser bloggen og av og til legger igjen kjærkomne spor på at dere har vært her. Tilbakemeldinger er gull, alle liker vel litt skryt (eller kritikk), og så får jeg en sjans til å bli kjent med dere også!
 • til dere, som har egne blogger, hvor jeg kan hente flust av inspirasjon og gode ideer, lese anekdoter fra deres liv, kose meg og være litt på besøk.
 • til god venninne, forhåpentligvis nå også med varme føtter, som det er så godt å ha fått nærmere igjen, også geografisk! Hurra!
Facts:
Oppskrift: Sweetheart (gratis i Knitty winter 2011)
Garn: Sterk fra Du Store Alpakka, farge ganske så rød, forbruk nesten to nøster (beklager vagheten, garnbannerene er borte forlengst og sokkene ble overlevert før jeg hadde veid dem...) La oss si garnmengde: lett-på-tå!
Pinner: 3,5
Str: Minste i oppskrifta siden jeg hadde litt tykkere pinner og garn, resultat: Str perfekt venninne!
Endringer: Strikket vrangbord med 1vr r, 1 v bakpå leggen for bedre elastisitet. Sterk er et deilig sokkegarn, men alpakka er ikke verdens mest elastiske garn, så tiltak er av og til påkrevd. Skulle egentlig vært hjertemønster der også. Too much love will kill you? Neppe.


Edit 20.10.2011:
Og den aller største takk til Fluge og Mella på Haukeland som kan forandre alt. Jeg håper høyt, og kanskje jeg snart kan hoppe høyt også? I mellomtia danser jeg litt. Inni meg.
Takk.

19 kommentarer:

 1. Veldig, veldig fine sokker!
  Heldig er hun som får dem,
  Klem Fredrikke :O)

  SvarSlett
 2. De var fine !! Virkelig fine !!
  Ønsker deg en fin onsdag :D

  SvarSlett
 3. For et koselig innlegg! Sokkene er nydelige. Og noen ganger må man modifisere slik at det blir som man vil. ;)
  Ha en fin dag. Klem ToneB

  SvarSlett
 4. Lekre sokker! Jeg synes også at Sterk er et godt garn å strikke av, og den røde fargen er veldig fin. Heldige venninne! Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 5. Du skriver så bra. Det er slik du skiller deg ut fra de mange håndarbeidsbloggene. Alltid velvalgte ord, og ofte en lite ordspill eller en vri på ett ;0)

  Herlig! Og sokkene var rett og slett hjertegode.

  SvarSlett
 6. Utrolig fine sokker! Og du? Sjøl takk:)

  SvarSlett
 7. Blir heilt utslått av å sjå kor mykje fint du produserer! :) Eg trur kanskje eg kastar bort litt for mykje tid på pc..det er så vanskeleg å gjere handarbeid samtidig!

  Takk for koseleg kommentar, forresten! :)

  Ønskar deg ein fin kveld!

  SvarSlett
 8. Teksten sto inni en Snapple kork :O)

  SvarSlett
 9. Du lager de vakreste ting, skriver morsomme ord og jeg som deg liker Fluge og Mella på Haukland - et håp et håp ikke for meg MEN alle alle dem som har håpet så lenge!!

  SvarSlett
 10. Herlige, praktiske og varmende - og så med hjertemønster, da...!

  Ønsker ei minnerik helg =)

  SvarSlett
 11. Hærlige røde ;-) De kommer nok godt med i tiden framover. Ville takke for at du deltok på min høst giveaway, vinneren er nå kåret og resultatet ligger på bloggen min.

  Ønsker deg en super fredag og god helg!

  Klæm Vibeke

  SvarSlett
 12. Kjempefine sokker! Og takk til deg som legg att koselege kommentarar hos oss andre óg!! :D

  SvarSlett
 13. hei igjen dubedaare-
  nå har eg prøvd å finne bildet fra røde kors amerika- museet deres der- de visste ikke noe, og jeg har også kontakta Library of Congress i usa- men de vet heller ikke hvor plakaten med røde kors- og spørsmålet om "Our soldieres need socks- will you knit some"-
  Knakje du har funnet den i Canada eller i england istedet?
  Skjønner at du vil holde hemmeligheten for deg selv- men det hadde vært vannvittig snillt av deg om jeg kunne få kjøpe adressen til hvor du har henta rødekors-reklamen for strikking av sokker.
  Ser at ideen din om å bruke "Our boys need socks- will you knit some" er utbredt- på alt fra hansleposer til kaffekrus med samme bildet på- det er jo genialt å ta ibruk de gamle reklameplakatene- de er jo så stilige- og tøffe.
  håpe på svar fra deg- og tusen takk for alt det andre du deler med folket på bloggen din- som er veldig bra! Hadde jeg hatt tid skulle jeg gjerne laget en blogg selv- men kanskje til våren- da får jeg mer tid;)
  takk igjen for at du tok deg tid å leve - håper ogaå at eg får et svar.
  mvh
  ella

  SvarSlett
 14. Janne Tiseth Ottosen23. oktober 2011 kl. 20:10

  Mari, du bedåre..... Fin blogg "lille" kusine =) Må si jeg beundrer alt du klarer å få til med hendene dine. Det har du jo alltid klart da.. Husker du sagde, spikket, limte, sydde osv på Ask.Ser i et innlegg at du endelig kan strikke rosa til den nye verdensborgeren til din bror. Hvis du har noe i større str. så er det ei her i Færdenbakken som ELSKER rosa klær men har en mor som kun strikker pledd (atså rettstrikk) og hekler "oldemorsruter"..... Så hvis du trenger modell så er det str. 9-10 år.... Hint, hint...


  Hilsen kusine Janne

  SvarSlett
 15. Janne Tiseth Ottosen23. oktober 2011 kl. 20:12

  Tror jammen jeg sprer bloggen din litt ut i den store verden jeg =) Flinka...

  Kusine Janne

  SvarSlett
 16. For noen fine strømper! Fikk nesten litt julestemning av alle hjertene og rødfargen :) Alltid kjekt å besøke bloggen din, med flott håndarbeid og god og artig tekst! Hilsen Christina :)

  SvarSlett
 17. Flotte sokker her! Må være herlig å gå med noe så delikat på føttene :)
  Ja, jeg har brukt trippelt garn og pinnenr 10, -herlig :)

  SvarSlett
 18. Tusen takk for skryt, pg ja, jeg får jammen litt julestemning av "rødstrømpene" jeg også!

  Ella: Our boys need sox -bildet får du selvfølgelig link til, jeg eier jo ikke det! Setter allikevel pris på om du ikke bruker det på akkurat samme måte som jeg har gjordt, siden jeg selger noen av strikketøyposene mine innimellom.
  Du finner bildet mange steder, bl.a. her :
  http://www.inklingspot.com/2009/02/vintageknittinggiving.html
  Googler du f.eks. "vintage knitting pictures red cross" får du opp enda flere, så kan du vurdere hvor kvaliteten på bildet er best. Lykke til med dine prosjekter! (o:

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...