en sy- og strikkeblogg

fredag 25. september 2009

"Den hvilte sine mange tonn der hjemme hos seg selv..."

Det var en gang en elefant
som ikke kunne snu,
men bare løp til samme kant,
en elefant-gigant som rant
fra Kongo til Peru!

Den løp igjennom 14 land
aldeles uten stopp,
og kom den til en badestrand,
så løp den også under vann,
først ned og siden opp.

Den stanset med et veldig pang!
ved døren til sitt hus,
nøyaktig der den før en gang
så vettskremt hadde satt på sprang,
fordi den så en mus!

Den hvilte sine mange tonn
der hjemme hos seg selv.
Tenk, jorden rundt på egenhånd!
Det var et slit å løpe sånn,
men moro var det lell!

-Andre Bjerke-

Ei venninne, med egen erfaring i hvor glad man blir i deilige babyulltepper, ville gjerne gi bort en sånn varmende gave til en liten snart født gutt. De rosa elefantene falt i smak, og jeg lagde gladelig en blå variantfor henne. Men der rosaelefant-teppet var et bruk-opp-rester-prosjekt, blei dette et teppe som genererte en masse rester... Brukte 1/2 nøste av hver av mønsterfargene, 3 av bakgrunnsfargen. Så det spørs om jeg ikke lager enda et sånt teppe i løpet av høsten?

Deilig myk tynn alpakka, varm og lett, men krever litt mer omsorg enn babyull. Jeg vasker selv teppene på ullprogram i vaskemaskinen, etter noen vask "setter" maskene seg litt, noe som egentlig bare er en fordel i barneplagg, så dras ikke maskene så lett ut.Teppet ble foret med bomullsjersey fra S&S, kantene rundt avsluttet med heklede museører. Så får vi bare håpe at disse elefantene ikke er redde for mus... For DA kan det bli baluba i barnevogna... (o:


Garn: Drops Alpaca, ca 400 g totalt
Oppskrift: Egen
Fór: Bomullsjersey fra S&S

28 kommentarer:

 1. Så fine ting du strikker! :) Men jeg lurte litt på hvor du får merkelappene dine fra..? :)

  SvarSlett
 2. For et aldeles nydelig elefant-teppe! =)

  SvarSlett
 3. Kommer nok til å varme babyen godt dette teppet - og så flotte elefanter! Star wars luene er også kule, har et par ihuga fans her og, så jeg må vel lage noen slike jeg og ;) Broderte du "star wars" med maskesting, eller strikka du frem og tilbake?

  Ha ei flott helg :)

  SvarSlett
 4. NÆ SÅ STILIG!!!!
  Dette må vel prøves tenker jeg?? Det var iallfall kanon flott!!!! Helt etter min stil!
  Takk for forklaringen om soppene, nå skjønner jeg hvorfor folk leter etter enkelte trer å slikt, jeg har liksom aldri forstått "maset" hihi.
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 5. Herlighed for et herlig teppe:)
  Det var en skikkelig flott presang og go bort, for ikke å snakke om å få!

  Du er sannelig god til å få det til:)

  SvarSlett
 6. Så nydelig babyteppe du har laget. Morsomt mønster.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for ros! (o: Glad og motivert strikker!

  Jeg lurer alltid litt på hvor jeg skal svare på spørsmål, i min eller spørrerens blogg? Tror jeg går for begge deler nå.

  Altså:
  Merkelapper: http://www.minanamnband.se/
  Super kvalitet, skikkelig proff finish. Ok pris, levert i løpet av ca 2 uker?

  Star Wars luene: Ja, jeg gikk mot mine prinsipper, og broderte bokstavene på med maskesting. Fant ut at om jeg tok en og en linje i hele ordet (altså en omgang om jeg hadde strikket det) av gangen, ble det mye jevnere og penere. Dessuten brukte jeg garn som ikke var så tett tvinna som garnet i selve lua, dermed dekte maskestingene godt. Blei overraskende bra! Kjedelig å strekke med seg garnet rundt om en velger å strikke inn bokstavene... Lykke til!

  SvarSlett
 8. Så nydelig teppe, kjempeflotte elefanter! Og fint dikt:-D

  SvarSlett
 9. Dette var utrolig lekkert! Kjempemorsomt mønster!

  SvarSlett
 10. Nydelig teppe, utrolig lekkert. Denne bloggen må jeg begynne å følge med på :)

  SvarSlett
 11. Så utrolig deilig teppe, men det må da ha vært en tolmodighets prøve...
  Ha ei flott helg :)

  SvarSlett
 12. Utrolig lekkert og mykt teppe. En kjempeflott blogg:)

  SvarSlett
 13. Jeg gir meg over, du produserer den ene lekkerheten etter den andre... Flott elefantteppe, fantastisk lappeteppe, og helskjønn liten jakke. Knallfine ting alle sammen!

  SvarSlett
 14. Saa herlig teppe!
  Har du diktet elefantdiagrammet selv, eller finnes det noe sted til allmenn beskuelse?

  SvarSlett
 15. Kjempekult, rett og slett! Strikker du rundt, for så å klippe opp? *noen* øyner nok et prosjekt til den nye verdensborgeren hun er tante til...

  SvarSlett
 16. Takk igjen!

  Elefantdiagrammet er hentet fra et Sandnes garn hefte, Mandarin Petit 0305. Jeg har bare lagt til en omgang for at diagrammet skal utgøre et partall omganger. Dette fordi teppet er strikket på min gode gamle venn, strikkemaskinen etter Bestemor. Så blomsterpiken: Jeg har ikke strikket rundt, men om du planlegger å strikke dette teppet for hånd, ville jeg definitivt strikket rundt og klippet opp. Det er mange lange tråder og mye tvinning... Lykke til om du begir deg ut på det prosjektet!! Du har all min beundring for det!

  SvarSlett
 17. Svinelekkert teppe!!!! Eller skal man si elefantlekkert...hihi...
  Jeg ble helt forfjamset av vakkerheten!!!!
  Jeg har ikke barn, men lurer på om jeg kan overtale mamma til å strikke noe sånt til meg når jeg en gang skal ha barn...=P

  SvarSlett
 18. Badegakk: Kanskje du skal be mor starte å strikke nå, i tilfelle rottefelle? Tror det tar lenger tid å strikke dette teppet for hånd enn å produsere en baby... Eller kanskje like lenge, om en iberegner rugetiden. (o:

  SvarSlett
 19. For eit fantastisk teppe! Så flink du er som har laga mønster sjølv. Nydelege elefantar:) Heldig er den beibisen som kan varme seg under dette. God helg!

  SvarSlett
 20. Strikker du tepper på bestilling?

  SvarSlett
 21. Hei, fantastisk side du har laget deg, masse fint. Jeg ble nesten lettet når jeg så du hadde brukt maskin på det elefantteppet. Satt lenge og lurte på hvordan det hadde blitt bak hvis man skulle strikket for hånd og hatt massehvis av tråder. Jeg hadde endt opp med en liten haug av et teppe, strammer alltid for mye når jeg strikker med flere farger. Men sånn er vel nybegynnerens skjebne:-)

  SvarSlett
 22. Hei, jeg lurer også på om du strikker på bestilling.. Ble så forelsket i det elefantteppet, og skulle veldig gjerne betalt godt (!?) for et.. :) Det var bare helt nydelig :) hilsen Linn ;D

  SvarSlett
 23. Synes teppene dine er kjempe flotte og skulle som mange andre her gjerne visst om du strikker tepper på bestilling? Kjempeflotte er de uansett og heldige er de som får ett av de :)

  SvarSlett
 24. Hei igjen, jeg blir glad når det stadig popper opp kommentarer på noen av de gamle innleggene mine, det må jo bety at dere leser litt lenger nede på bloggen min også? Det varmer!

  Dessverre strikker jeg ikke på bestilling, men jeg kan røpe at jeg planlegger en liten giveaway snart... Må bare få strikka premien først... (o:

  Mari

  SvarSlett
 25. Dette var jo bare kjempe stillig!

  Du har ikke lyst til å lage et hullkort og selge til en liten elefant-elsker?

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...