en sy- og strikkeblogg

lørdag 26. september 2009

Pietistiske Veyla

Disse fingervantene fra Ysolda var utrolig morsomme å strikke. Masse små lekre detaljer, som bladborden rundt håndleddet, økningen til tommel som dannet en hullrad, det enslige bladmotivet som kom igjen på pekefingeren. Hmmmm. Nytelse å lage, og nytelse å bruke.

Oppskrifta var dessuten uvanlig presis, og en drøm å følge. Det blir garantert mer Ysolda fra denne kanten! Hennes nyeste bok Whimsical little knits 2 like rundt hjørnet, og ved å forhåndsbestille den får man en ny oppskrift fra boka tilsendt på pdf hver uke fram til papirutgaven er klar. Dette liker jeg! Ukens høydepunkt når en ny Ysoldamail dukker opp blandt spam, strømavlesningspåminnelser og andre trivialiteter. Er en ikke så hekta som meg, kan en selvfølgelig velge å kjøpe oppskriftene enkeltvis.
Noe ved disse vantene minnet meg om 1800-tallets pietister, i svarte tett gjennkneppede kjoler, alltid med salmeboka innen rekkevidde i tilfelle behovet for å fordrive syndige tanker skulle melde seg. Mulig bildet er litt farga av et vagt minne av Holly Hunter i the Piano iført fingervanter, og dessuten at de siste ukers lesning har bestått av Hamsuns August-triologi og Himmelstormen om Elisef Wessel, men okke som: Lanstads ble børstet støv av og fikk seg en sjelden luftetur ut til erteblomstene.

Disse skal jeg garantert strikke igjen. Men mulig jeg vil velge et mindre hårete garn for å fram mønsteret bedre, tror babyull eller en godt tvinnet silkeblanding kan gi et lekkert resultat med mer distinkte masker. Tror et par røde kunne friske opp "den lille sorte" til en morsom julekjole? Enn så lenge nyter jeg høsten og den krypende kulda iført i selskap av disse.

Oppskrift: Ysolda
Garn: Drops Alpaca
Forbruk: Under et nøste (50g)
Pinner: 2,5

17 kommentarer:

 1. De var utrolig lekre og delikate!!! Nå må jeg rett inn og lete etter oppskriften, for dette var et må ha prosjekt:-)

  SvarSlett
 2. De var nydelige, kan være enig i at de passer til salmeboka. Men, de gjør seg nok godt til et champagneglass også.
  Ha en god helg!

  SvarSlett
 3. Disse var NYDELIGE!

  Jeg har reklamert for bloggen din i bloggen min i dag. Håper du syns det er greit :)

  SvarSlett
 4. Gubbanoa - nå har jeg vært igjennom hele bloggen din, og må si du lager mye flott.
  Særlig likte jeg teppet med elefanter, hehe..
  Takker også for mønster til monsterbuksen. For i likhet med deg har har letet nettet rundt for å finne den :-) Tanks.....
  Ha ei fin helg

  SvarSlett
 5. Nydelige fingervanter. Grått er så lekkert :)

  SvarSlett
 6. Åhh.., de var kjempeflotte!
  Holder på å strikke en Ysolda lue; Gretel. Syns hun lager veldig mye flott!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. Heeeeeeeeeeeeeiiii!!!

  SÅÅÅÅÅ kos at du la deg inn på bloggen min slik at jeg kom hit!! Jippi!! Her var det masse flott. Du var alvorlig flink med hendene på folkehøyskolen, men nå er du helt rå! Skal ta meg bedre tid senere og titte og lese her. Så lurer jeg på om jeg ikke kanskje må smiske meg til å bestille en strikkebukse av deg, hvis du har ork og tid?!?!

  God klem til deg fra meg!!

  SvarSlett
 8. Åh, takk alle sammen, alt dette skrytet kan komme til å gå meg til hodet! Tror det er best jeg umiddelbart bruker denne gleden over ros til noe kreativt, og kaster meg over et krevende prosjekt... (o:

  Sol: God ide med champagne, DET hadde vært et lekkert bilde! (det ser lekkert ut i mitt hode i alle fall) Men siden det var bedre tilgang på salmebøker enn champagne i mitt hus akkurat nå, får jeg spare det til en større anledning. (o:

  Beate: Jeg er utrolig stolt over å ha blitt valgt ut til din prominente bloggfavoritt-liste! Mulig jeg svever så høyt nå at jeg kan komme til å støte på en av dine fantastiske englestrikkerier...

  Lise: Ultrafeminine var et ord som slo meg også da jeg oppdaget oppskrifta. Synes mye av Ysoldas design er veldig feminint, kanskje det jeg liker så godt ved det?

  Hanne: Fargen er faktisk ikke grå, men litt sånn støv-blå-grønn... Alltid vannskelig å gjengi farge på nett..

  Kristin: Hei du søte kreative hode!! Så gøy å finne deg i bloggverdenen også, og en litt annen innfalsvinkel til blogging for meg. De aller fleste her har jeg blitt "kjent med" gjennom blogging, og det er utrolig spennende å se hvilke bilder en lager seg av folk en aldri har møtt. Deg derimot, GJENNkjenner jeg så godt i bildene og teksten i bloggen din, du er akkurat like fin som før! (o:
  Og jeg strikker gjerne en bukse til lillemann, har litt dårlig samvittighet for at han enda ikke har fått noe... Har du noen ønsker for farger, stil, evt motiv?

  Ha en fin dag alle sammen!! Jeg skal på barselbesøk nå, så snart kan jeg blogge det jeg skal gi bort... (o:

  SvarSlett
 9. Ysolda er bare knall! Holder på med en jakke i hennes mønster og det er en drøm å strikke. Vantene ble nydelige!!

  SvarSlett
 10. Tuuuusen takk for en super inspirerende blogg. For noen nydelige plagg du lager!
  Har allerede mange ting jeg vil strikke så fort som bare det!!!

  Ang pulsvarmerne; er det vanskelig å følge oppskriften på engelsk? Det er nytt for meg ;)

  SvarSlett
 11. Dei er superfine. Eg har blitt skikkeleg Ysolda-fan. Vil berre strikke og strikke og strikke ;-)

  SvarSlett
 12. heisann....fant deg tilfeldig å det e æ veldig glad førr..har bladd meg i bloggen din å e imponert over ka mye fint du lage...pulsvantene var vakkerfine, for ikke å snakke om sengeteppene....legger deg på favoritter, da æ ikke fant ut om æ kunne følge dæ...ha en vakker dag

  SvarSlett
 13. Lekre pulsvarmere! *setter på listen*
  Flotte bilder av dem også, salmeboken passet virkelig bra inn.

  SvarSlett
 14. Utrolig flott blogg du har! Her var det VELDIG mye inspirasjon å finne!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...